Matkakohteet: Italia

Italia - matkailu & matkakohteet

Piazza De Ferrari, Genova

Asukasluku: n. 59 miljoonaa
Pääkaupunki: Rooma (n. 2,7 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 301 336 km²
Valuutta: euro
Viralliset kielet: italia

Italia on yksi Euroopan monimuotoisimmista matkailumaista. Maan vaihteleva luonto ja eri alueiden omanlaisensa kulttuuri tarjoavat matkailijalle aina uutta koettavaa.

Väkiluvultaan Italia lukeutuu Euroopan suurimpiin maihin. Tiheästi asutussa maassa sijaitseekin lukematon määrä viihtyisiä pikkukaupunkeja ja -kyliä. Myös vilkkaita suurkaupunkeja löytyy maasta useita. Italiaan suuntautuvaan matkaan onkin helppo sisällyttää vierailuja useaan mielenkiintoiseen kohteeseen, sillä seuraava kylä tai kaupunki ei ole koskaan kaukana.

Italian monivaiheinen historia takaa, että historiallisia nähtävyyksiä maassa riittää. Esimerkiksi upeita Rooman valtakunnan aikaisia rakennuksia löytyy eri puolilta maata. Maan luonto taas häikäisee kauneudellaan esimerkiksi Pohjois-Italian Alpeilla tai Välimeren saarilla.


Matkakohteita Italiassa:

Bergamo

Bergamo

Bergamo on historiallinen kaupunki 45 kilometrin päässä Milanosta. Alppien juurella sijaitseva kaupunki on mukava matkakohde vaikkapa viikonloppulomalle.

Comojärvi

Comojärvi

Vuorien ympäröimä Comojärvi on vaikuttava matkakohde. Järven rannalla sijaitsee useita tyylikkäitä pikkukaupunkeja ja -kyliä.

Gardajärvi

Gardajärvi

Gardajärvi on Italian suurin järvi ja suosittua matkailualuetta. Järven rannalla sijaitsevat mm. idylliset kaupungit Desenzano, Sirmione, Malcesine ja Riva.

Genova

Genova

Genova on Italian kuudenneksi suurin kaupunki ja maan merkittävin satamakaupunki. Rikkaan historian omaava kaupunki tarjoaa paljon nähtävää historiasta kiinnostuneelle matkailijalle.

Iseojärvi

Iseojärvi

Pohjois-Italian viidenneksi suurimmalla järvellä voi nauttia upeista maisemista ja kokea Pohjois-Italian järvialueen aidoimmillaan.

Maggiorejärvi

Maggiorejärvi

Italian toiseksi suurin järvi on monipuolinen matkakohde. Maggiorejärven vuoristoiset maisemat, idylliset kalastajakylät ja tyylikkäät kaupungit hurmaavat matkailijan varmasti.

Milano

Milano

Pohjois-Italian suurin kaupunki, Milano, tarjoaa upeat puitteet kaupunkilomalle. Matka Milanoon voi sisältää vaikkapa shoppailua muotiliikkeissä, herkuttelua tasokkaissa ravintoloissa ja vierailun Milanon symboliin, Duomo -katedraaliin.

Sardinia

Sardinia

Sardinia on yksi Italian kiehtovimmista matkakohteista. Tämä ainutlaatuinen saari on tunnettu upeista hiekkarannoista ja idyllisistä pikkukaupungeista.

Sisilia

Sisilia

Sisilia on Välimeren suurin saari ja monipuolinen matkakohde. Noin viiden miljoonan asukkaan saari on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä.

Verona

Verona

Verona on suosittu kaupunkilomakohde Pohjois-Italiassa. Historiallinen kaupunki tarjoaa matkailijalle paljon mielenkiintoista nähtävää.Lue myös:

Finnairin lentokone

Suorat lennot Suomesta Italiaan 2024

Suomesta on tarjolla suoria lentoja useaan Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin. Esittelyssä suorat lentoreitit Suomesta Italiaan vuonna 2024!

Uimaranta Gardajärvellä

Rantaloma Italiassa - Upeimmat kohteet

Italia on todellinen rantalomailijan paratiisi. Esittelyssä Italian upeimmat kohteet rantalomalle!