Matkakohteet: Italia: rantaloma

Rantaloma Italiassa
- Upeimmat kohteet

Uimaranta Gardajärvellä Pohjois-Italiassa

Italia on todellinen rantalomailijan paratiisi. Saappaan muotoisella maalla on noin 7500 kilometrin pituinen rantaviiva Välimerellä, josta lähes puolet koostuu hiekka- ja sorarannoista. Upeita rantalomakohteita löytyykin eri puolilta maan rannikkoa ja saaristoa. Unohtaa ei sovi myöskään Pohjois-Italian suuria järviä, jotka tarjoavat myös vaihtoehdon loman viettämiseen veden äärellä. Esittelemme tässä artikkelissa Italian upeimpia rantalomakohteita!


Ligurian rannikko

Pohjois-Italiassa, Italian niemimaan länsipuolella, sijaitseva Liguria on ollut suosittu rantalomakohde jo satojen vuosien ajan. Ligurian rannikon lukuisat viihtyisät pikkukaupungit sekä vuorien reunustama rannikko tarjoaakin upeat puitteet rantalomailuun täällä Italian Rivieranakin tunnetulla alueella.

Ligurian rannikolla sijaitsee lukuisia tunnettuja lomakohteita. Alueen suurin kaupunki on reilun puolen miljoona asukkaan Genova, joka on hyvien kulkuyhteyksiensä ansiosta myös varteenotettava vaihtoehto tukikohdaksi Liguriaan suuntautuvalla lomalla. Leppoisampaa lomatunnelmaa on kuitenkin tarjolla Ligurian pienemmissä kaupungeissa ja kylissä. Suosittuja matkakohteita ovat mm. San Remo ja Rapallo sekä idylliset pikkukaupungit Santa Margherita Ligure, Portofino ja Sestri Levante. Ligurian rannikolla sijaitsevat myös Cinque Terrenä tunnetut viisi kylää eli Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore, jotka ovat myös suosittuja matkakohteita.

Ligurian rannikko on täynnä upeita luonnon muovaamia rantoja ja suojaisia poukamia. Kristallinkirkas vesi soveltuu uimisen lisäksi erinomaisesti myös esimerkiksi snorklaukseen ja alueella on myös hyvät mahdollisuudet nähdä monia merieläimiä kuten delfiinejä. Lomalla Liguriassa kannattaa ehdottomasti tutustua useampaankin alueen kohteeseen, sillä rannikon kaupunkien välillä on helppo liikkua junalla tai vaikkapa vuokra-autolla.


Adrianmeren rannikko

Kilometreittäin jatkuvista hiekkarannoistaan tunnettu Italian Adrianmeren rannikko on myös suosittua aluetta rantaloman viettämiseen. Rannikon tunnetuin lomakaupunki on Rimini, joka ympäristöineen lukeutuu Adrianmeren suosituimpiin rantalomakohteisiin. Riminin eteläpuolella sijaitsevat Riccione, Cattolica ja Pesaro ovat myös suosittuja matkakohteita. Riminin ympäristö soveltuu täydellisesti rentouttavan rantaloman viettämiseen, sillä upeiden rantojen lisäksi alueen monipuolinen matkailijoille suunnattu palvelutarjonta tekee lomailusta helppoa. Erityisesti Rimini on myös tunnettu vilkkaasta yöelämästään.

Italian Adrianmeren rannikolla on rantaelämän lisäksi paljon muutakin tarjottavaa matkailijalle. Rannikon lomakohteista voi tehdä kätevästi päiväretkiä moniin mielenkiintoisiin lähialueen kohteisiin. Esimerkiksi sisämaassa sijaitsevaan Bolognaan voi matkustaa junalla Riministä alle tunnissa. Italian kuuluisimpiin kaupunkeihin lukeutuva Bologna on täynnä nähtävää historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Aivan Riminin kupeessa sijaitsee myös kääpiövaltio San Marino, joka on myös mielenkiintoinen päiväretkikohde alueella.


Italian saaret

Italian lukuisat saaret kutsuvat myös matkailijoita rantaloman viettoon. Hienoja rantoja löytyy esimerkiksi Sardiniasta, Sisiliasta, Elbasta ja Ischiasta. Erityisen tunnettu upeista rannoistaan on Italian ja koko Välimeren toiseksi suurin saari Sardinia.

Sardinian rannikko on täynnä hienosta valkeasta hiekasta muodostuvia rantoja, jotka tuovat mieleen päiväntasaajan paratiisirannat. Monin paikoin rannat ovat hitaasti syveniä ja kallioiden suojaamissa poukamissa on mukava uiskennella suojassa aalloilta. Kristallinkirkkaana välkehtivä turkoosi vesi sopii erinomaisesti myös sukeltamiseen. Rantojen ohella matkailijoita Sardiniaan houkuttelevat saaren rikas kulttuuriperintö ja omaleimainen ruokakulttuuri. Lomalla Sardiniassa kannattaakin rantojen ohella tutustua myös saaren historialliseen nähtävyyksiin ja maistella paikallisia herkkuja, kuten tuoreita mereneläviä, makkaroita, juustoja ja viinejä. Suosittuja rantalomakohteita Sardiniassa ovat mm. Costa Smeraldan alue sekä Algheron kaupunki ympäristöineen.


Pohjois-Italian järvet

Rantalomaa Italiassa ei tarvitse välttämättä viettää merellä. Maan pohjoisosassa sijaitseva järvialue tarjoaa mahdollisuuden hieman erilaiseen rantalomailuun. Erityisen suosittuja matkakohteita ovat Italian kolme suurinta järveä: Gardajärvi, Maggiorejärvi ja Comojärvi. Mukavia lomakohteita löytyy tosin myös monilta Pohjois-Italian pienemmiltäkin järviltä.

Pohjois-Italian järvillä matkailijoita hellitään upeilla maisemilla ja idyllisten pikkukaupunkien tunnelmalla. Maisemaa hallitsevat vehreät sypressi- ja oliivipuita kasvavat kukkulat sekä korkeuksiin kohoavat vuoret. Esimerkiksi Gardajärvi soveltuu hyvin rantaloman viettämiseen, sillä eri puolilta järveä löytyy useita hyvin hoidettuja uimarantoja. Gardajärvellä lomaan on myös mahdollista yhdistää monia aktiviteetteja, kuten vaellusretkiä järveä ympäröivään vuoristoon.


Hotellit Italiassa

Hotels.com