Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi: Desenzano

Desenzano del Garda, Italia

Desenzano, Italia

Desenzano on Gardajärven rantakaupungeista suurin ja tärkeä keskus alueella. Vireässä pikkukaupungissa on noin 27 000 asukasta ja kaupunki on yksi suosituimmista matkakohteista Gardajärvellä.

Vaikka Desenzano onkin suosittu matkakohde, ei turismi näy kaupungin katukuvassa yhtä vahvasti kuin monissa Gardajärven pienemmissä kaupungeissa. Desenzano sopiikin hyvin matkailijallle, joka haluaa lomailla aidossa italialaisessa kaupungissa.

Desenzanosta käsin on helppoa tutustua Pohjois-Italiaan laajemminkin, sillä Desenzanosta on hyvät kulkuyhteydet kaikkiin lähialueen tärkeimpiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Veronaan on alle puolen tunnin junamatka Desenzanosta. Gardajärven muihin kaupunkeihin taas voi tehdä päiväretkiä esimerkiksi laivalla matkustaen.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Historiallinen keskusta

Desenzanon keskusta
Piazza Malvezzi -aukio Desenzanon keskustassa

Desenzanon keskusta levittäytyy Gardajärven rannalle vanhan sataman ympärille. Alueen sielu on Piazza Malvezzi -aukio, jonka edustalla vanha satama sijaitsee. Piazza Malvezzilta saavat alkunsa vilkkaat kävelykadut Via Romana ja Via Generale Achille Papa.

Desenzanon keskustassa on hyvät ostosmahdollisuudet ja runsas valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Etenkin kesäisin kaupungin keskusta on täynnä elämää aina aamuvarhaisesta iltamyöhään asti. Tunnelmallisimmillaan keskusta on iltaisin, jolloin paikallisilla on tapana lähteä iltakävelylle ja syömään hyvin jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista.

Desenzanon keskustassa sijaitsee myös monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia. Näistä merkittävimpiä ovat 1600-luvulla rakennettu Desenzanon tuomiokirkko sekä 1500-luvulla valmistunut Todeschinin palatsi. Keskustan edustalla sijaitsee myös aallonmurtaja, jonka keskellä kohoaa yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista, Desenzanon majakka.

Desenzanon linna

Desenzanon keskiaikainen linna sijaitsee kukkulan päällä aivan kaupungin keskustan kupeessa. Linna toimi vuosisatojen ajan kaupunkilaisten suojapaikkana hyökkääjiä vastaan. 1900-luvun aikana linna kuitenkin pääsi rapistumaan, kunnes 2000-luvulla aloitettiin mittavat restarointityöt linnan kunnostamiseksi. Nykyään linna on mielenkiintoinen nähtävyys kaikille historiasta kiinnostuneille. Linnassa kannattaa vierailla myös sieltä avautuvien näköalojen vuoksi.

Roomalaisen villan rauniot

Desenzanon keskustan kupeessa sijaitsevat Rooman valtakunnan aikaisen asuintalon rauniot. Upeilla mosaiikeilla koristellun villan rauniot ovat säilyneet poikkeuksellisen hyvin tähän päivään asti. Raunioilla vieraillessa voi yhä tänä päivänä nähdä miten muinaiset roomalaiset ovat asuneet. Paikalla toimii nykyään myös museo, jossa on esillä arkeologisissa kaivauksissa alueelta löytyneitä esineitä.


Desenzanon ravintolat

Ravintoloita Desenzanon satamassa
Ravintoloita Desenzanon vanhassa satamassa

Desenzanon keskusta on täynnä tasokkaita ravintoloita. Esimerkiksi pizzoja ja pasta-annoksia myyviä ravintoloita löytyy kaupungista lukuisia. Myös kala- ja äyriäisruokien ystävillä on varaa valita Desenzanossa. Hyvää ravintolaa etsivän kannattaa suunnata esimerkiksi Desenzanon vanhan sataman ympäristöön tai Piazza Malvezzi -aukiolta alkunsa saavalle Via Romana kadulle.

Via Romanan varrelta löytyvät herkullisia pizza- ja pasta-annoksia myyvät ravintolat Otium ja Al Fattore. Näissä paikallistenkin suosimissa ravintoloissa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Esimerkiksi laadukkaista raaka-aineista valmistettujen pizzojen hinnat alkavat noin 6 eurosta. Kala- ja äyriäisruokien ystävän taas kannattaa kokeilla niin ikään Via Romanan varrella sijaitsevaa Pipol -ravintolaa.

Hyvä tapa löytää tasokas ravintola on myös tehdä pieni kävelykierros keskustassa ja katsoa mitkä ravintolat näyttävät olevan suosittuja paikallisten keskuudessa. Tälläiset ravintolat ovat lähes poikkeuksetta kokeilemisen arvoisia.


Majoitus Desenzanossa

Desenzanossa toimii kymmeniä eri tasoisia hotelleja, joten majoitusvaihtoehtoja kaupungissa riittää. Hotelleja löytyy runsaasti sekä kaupungin keskustasta että hieman syrjemmältäkin.

Useimpien mielestä parasta aluetta majoittua Desenzanossa on kaupungin keskusta. Desenzanon keskustassa toimiikin useita tasokkaita hotelleja. Esimerkiksi keskustan edustalla kulkevalla rantakadulla sijaitsee useita pieniä ja kodikkaita hotelleja. Rantakadun hotelleissa matkailijat saavat nauttia keskustan palveluiden ohella upeista järvinäköaloista.

Hotelleja löytyy runsaasti myös Desenzanon ydinkeskustan ulkopuolelta. Esimerkiksi rautatieaseman läheisyydessä, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, toimii useita hotelleja. Rautatieaseman lähellä sijaitsevat hotellit sopivat hyvin etenkin matkailijoille, jotka aikovat tehdä junalla päiväretkiä muualle Pohjois-Italiaan.

Voit tutustua Desenzanon hotelleihin tarkemmin Hotels.com - sivustolla.

Hotellit Desenzanossa

Hotels.com