Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi: Malcesine

Malcesine, Italia

Malcesine, Italia

Malcesine on Gardajärven pohjoisosassa sijaitseva noin 3500 asukkaan pikkukaupunki. Suosittu matkakohde sijaitsee Gardajärven rannalla, Monte Baldo -vuoren juurella. Upeat maisemat, miellyttävä ilmasto sekä mahdollisuus yhdistää lomaan retkeilyä vuoristossa tekevät Malcesinesta houkuttelevan matkakohteen.

Suomesta on mahdollista matkustaa Malcesineen lentämällä esimerkiksi Veronaan, joka sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Malcesinesta. Veronasta matkaa Malcesineen voi jatkaa bussilla. Suomesta Veronaan ei ole tarjolla suoria lentoja, mutta yhdellä vaihtolennolla matka onnistuu kätevästi esimerkiksi Lufthansan tai SAS:n lennoilla.

Suomesta on mahdollista matkustaa Malcesineen myös matkatoimiston järjestämällä valmismatkalla. Valmismatkoja Malcesineen tekee ainakin Aurinkomatkat.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Malcesinen vanhakaupunki

Malcesinen vanhakaupunki
Aukio Malcesinen vanhassakaupungissa

Malcesinen vanhakaupunki on kaupungin parasta antia matkailijalle. Idyllinen vanhakaupunki koostuu värikkäistä taloista, nupulakivillä päällystetyistä kaduista ja pienistä aukioista. Vanhakaupunki on täynnä pieniä vaateliikkeitä, matkamuistomyymälöitä sekä ravintoloita. Alueella toimii myös lukuisia jäätelöbaareja, joissa on myynnissä aitoa italialaista jäätelöä.

Malcesinen linna

Malcesinen merkittävin nähtävyys on keskiajalta peräisin oleva linna. Gardajärven rantamaisemissa sijaitseva linna on kiehtova vierailukohde. Linnassa vierailijat voivat mm. nousta linnan 31 metriä korkeaan torniin, josta avautuvat upeat näköalat. Linnassa toimii myös luonnontieteellinen museo, jossa esitellään Gardajärven alueen luontoa.

Malcesinen linnassa vierailu maksaa aikuiselta 6 euroa. Linna on kesäkaudella avoinna joka päivä. Talvella linnassa on mahdollista vierailla viikonloppuisin.

Monte Baldo

Monte Baldo
Näkymä Monte Baldon huipulta Gardajärvelle

Yli kahden kilometrin korkeuksiin kohoava Monte Baldo tarjoaa upeat puitteet vuoristoretkeilyyn. Malcesinen kaupungista on helppo nousta vuoren huipulle kaapelihissillä. Monte Baldon huipulta avautuvat upeat maisemat ympäröivään vuoristoon sekä alapuolella välkehtivälle Gardajärvelle.

Vuoren huipun läheisyydessä, 1760 metrin korkeudessa sijaitsee kaapelihissin pääteasema, jossa toimii mm. kahvila ja ravintola. Heti aseman viereltä avautuvat upeat näköalat Gardajärvelle. Asemalta saavat alkunsa myös lukuisat vaellusreitit, joita pitkin voi lähteä retkeilemään pidemmälle vuoristoon.

Jo lyhyt vierailu Monte Baldon huipulla on ikumuistoinen kokemus, mutta hyväkuntoisen matkailijan kannattaa harkita myös pidemmän vuoristovaelluksen tekemistä. Vaelluksella voi paremmin tutustua vuoriston ainutlaatuiseen luontoon ja nauttia upeista maisemista. Monte Baldon rinteillä sijaitsee lukuisia pieniä vuoristokyliä, joissa voi myös vierailla.

Kaapelihissi on toiminnassa vuoden ympäri. Esimerkiksi kesäkaudella, huhtikuun alusta syyskuun puoleenväliin, hissi kulkee ylöspäin klo. 8-18 ja alaspäin klo. 8.15-18.45. Menopaluu vuoren huipulle maksaa aikuiselta 19 euroa. Talvella Monte Baldolla toimii laskettelukeskus.


Majoitus Malcesinessa

Malcesinessa on tarjolla hyvä valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Esimerkiksi vanhankaupungin alueella toimii useita hotelleja. Yöpyä voi vaikkapa jossakin Gardajärven rannalla sijaitsevista hotelleista. Aivan järven rannalla sijaitsee esimerkiksi Hotelli Malcesine, viihtyisä kolmen tähden hotelli, jonka vieraat saavat nauttia upeista järvinäköaloista.

Voit tutustua Malcesinen hotelleihin tarkemmin Hotels.com - sivustolla ja varata itsellesi sopivimman majoituksen.

Hotellit Malsecinessä

Hotels.com