Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi: Riva del Garda

Riva del Garda, Italia

Riva del Garda, Italia

Riva del Garda on Gardajärven pohjoisosan suurin kaupunki ja monipuolinen matkakohde. Noin 15 000 asukkaan kaupunki sijaitsee aivan Gardajärven pohjoispäässä, korkeiden vuorien ympäröimänä.

Riva tarjoaa matkailijalle upeat puitteet monenlaisten aktiviteettien harrastamiseen. Rivassa voi esimerkiksi harrastaa monia vesiurheilulajeja, pyöräilyä ja retkeilyä vuoristossa. Kaupunki sopii hyvin myös rentouttavaan lomailuun, sillä hyvin hoidetuilla uimarannoilla on mukava nauttia auringosta ja pulahtaa uimaan kirkkaaseen Gardajärveen.

Rivassa riittää myös nähtävää, sillä kaupungissa ja sen ympäristössä sijaitsee lukuisia upeita linnoja, kirkkoja ja muita kiehtovia nähtävyyksiä.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Rivan vanhakaupunki

Rivan vanhakaupunki

Rivan vanhakaupunki levittäytyy Piazza 3. Novembre -aukion ympärille Gardajärven rantamaisemiin. Lähes kokonaan autoilta suljettu vanhakaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja erilaisia liikkeitä.

Vanhassakaupungissa ja sen läheisyydessä sijaitsevat myös monet Rivan tärkeimmät nähtävyydet. Esimerkiksi Piazza 3. Novembren laidalla sijaitsee Torre Apponale, 34 metriä korkea kellotorni, joka on peräisin 1300-luvulta. Torniin on mahdollista nousta ihailemaan sieltä avautuvia upeita maisemia. Vanhassakaupungissa sijaitsevat myös mm. 1200- ja 1300-luvuilta peräisin olevat palatsit Palazzo Pretoriale ja Palazzo del Provveditore.

Rivan linna - La Rocca di Riva

Rivan linna

Rivan linna sijaitsee vanhankaupungin kupeessa Gardajärven rannalla. 1100-luvulta peräisin oleva linna on kokenut vuosisatojen aikana monia muodonmuutoksia. Viimeiset radikaalit muutokset linnaan tehtiin 1700-luvulla Itävalta-Unkarin hallitessa linnaa. Viime vuosina linnaa on restaroitu ja myös joitain keskiaikaisia rakenteita on palautettu ennalleen.

Nykyään Rivan linnassa toimii Museo Alto Garda, joka esittelee Gardajärven historiaa. Museossa on esillä mm. alueelta tehtyjä arkeologisia löytöjä, maalauksia alkaen 1400-luvulta sekä valokuvia 1900-luvun alusta.

Rivaa ympäröivät vuoret

Rivan ympärillä kohoavat vuoret tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden moniin aktiviteetteihin. Vuorilla voi esimerkiksi harrastaa vaeltamista, maastopyöräilyä ja vuoristokiipeilyä. Vuorilta avautuu myös upeita näkymiä Gardajärvelle ja Rivan kaupunkiin.

Rivasta kannattaa myös harkita päiväretken tekemistä läheiseen Malcesineen, jossa voi nousta kaapelihissillä Monte Baldon huipulle.


Majoitus Rivassa

Riva on suosittu matkakohde, joten kaupungissa on tarjolla monipuolinen valikoima majoitusvaihtoehtoja. Hotelleja löytyy runsaasti sekä vanhankaupungin alueelta että hieman sivummalta.

Laatutietoinen matkailija voi majoittua esimerkiksi vanhankaupungin kupeessa sijatsevassa Grand Hotel Libertyssä. Tämä neljän tähden hotelli tarjoaa vieraidensa käyttöön mm. ulko- ja sisäuima-altaat sekä kuntosalin. Hieman edullisempaa majoitusta taas on tarjolla esimerkiksi Hotelli Canarinossa, joka on kolmen tähden hotelli parin minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Hotelli Canarinossa vieraiden käytössä on ulko uima-allas ja pore-allas.

Hotellin Rivasta voi varata Hotels.com -sivustolta.

Hotellit Rivassa

Hotels.com