Matkakohteet: Italia: Comojärvi

Comojärvi, Italia

Comojärvi

Comojärvi on Italian kolmanneksi suurin järvi ja kiehtova matkakohde. Vuorien ympäröimä järvi hurmaa matkailijat upeilla maisemilla ja tunnelmallisilla pikkukaupungeilla. Comojärven alue on täynnä nähtävää ja mielenkiintoista tekemistä.

Matka Comojärvelle voi pitää sisällään järviristeilyjä, tutustumista kiehtoviin kaupunkeihin ja vaikkapa retkeilyä järveä ympäröivässä vuoristossa. Hyvä vaihtoehto on myös vain rentoutua ja nauttia järven upeista maisemista sekä miellyttävästä ilmastosta. Comojärvi onkin täydellinen matkakohde sekä rentouttavalle että aktiiviselle lomalle.


Comojärven kylät ja kaupungit

Como

Como

Comojärven lounaiskulmassa sijaitseva Como on suurin järven rannalla sijaitsevista kaupungeista. Noin 85 000 asukkaan Como on kansainvälinen kaupunki, jonka juuret ulottuvat aina Rooman valtakunnan aikoihin.

Como on ollut jo pitkään suosittu matkailukaupunki. Kaupungissa riittääkin monenlaista nähtävää. Etenkin Comon vanhakaupunki on kiehtova vierailukohde. Tunnettuja nähtävyyksiä Comossa ovat esimerkiksi Comon katedraali sekä Castello Baradello -linnoitus.

Matkailijoita Comoon houkuttelee myös kaupungin monipuolinen kulttuuritarjonta. Comossa toimii useita museoita, joiden joukossa mm. arkeologinen museo sekä useita taidemuseoita. Kaupungin keskustassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja monipuolinen valikoima ravintoloita.

Comon keskusta sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Sveitsin rajasta, joten kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä myös Sveitsin puolelle. Mukava päiväretken kohde on esimerkiksi Luganojärvi, jonka rannoilla sijaitsee idyllisiä pikkukyliä.

Lecco

Lecco

25 000 asukkaan Lecco on Comojärven kaupungeista toiseksi suurin. Järven kaakkoiskulmassa sijaiseva kaupunki on alueen tärkeimpiä talouselämän keskuksia. Lecco sijaitsee Comojärven kaupungeista lähimpänä Bergamoa, joten kaupunki on helposti saavutettava matkakohde Bergamoon lentäville.

Leccon keskusta levittäytyy Comojärven rannalle. Järven rantaa kulkee tyylikäs rantabulevardi, jolla voi ihastella upeita järvimaisemia. Lecco on vireä pikkukaupunki, jonka parasta antia matkailijalle on sen tunnelmallinen vanhakaupunki. Leccosta käsin on myös helppo vierailla läheisessä vuoristossa, jossa toimii talvisin monia laskettelukeskuksia.

Lecco on hyvä tukikohta Comojärvelle suuntautuvalle matkalle, sillä hyvien kulkuyhteyksien ansiosta kaupungista on helppo tehdä retkiä eri puolille järveä.

Bellagio

Bellaggio

Bellagio on pieni kuvankaunis kaupunki Comojärven etelärannalla. Kaupunki on rakennettu vuoristoisen niemen kärkeen, joka sijaitsee Comon ja Leccon välissä. Asukkaita Bellagiossa on vain noin 3000, mutta kesäisin kaupunkia vilkastuttavat matkailijat.

Bellagion sijainti järven ja vuorten ympäröimänä luo kaupungille aivan omanlaisensa tunnelman. Joka puolella Bellagiossa talojen välistä siintää vuoria tai auringossa välkehtivä järvi. Ei olekaan ihme, että monet pitävät Bellagiota yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Romanttisena pikkukaupunkina Bellagio soveltuu täydellisesti pariskunnan matkakohteeksi. Häämatkojenkin kohteena Bellagio on suosittu. Bellagiossa toimii useita tasokkaita hotelleja, joiden asukkaina on säännöllisesti myös tunnettuja maailmantähtiä.

Varenna

Varenna

Varenna on pieni kylä Comojärven itärannalla, lyhyen laivamatkan päässä Bellagiosta. Asukkaita Varennassa on vain 800, mutta idyllinen pikkukylä on jo pitkään ollut matkailijoiden suosiossa.

Pienestä koostaan huolimatta Varennassa on yllättävänkin paljon mielenkiistoista nähtävää. Varennan keskustassa sijaitsee kaksi keskiaikaista kirkkoa ja hieman sivummalla sijaitsevat upeat keskiajalta peräisin olevat villat, Villa Monastero ja Villa Cipressi. Järven rannalle rakennetut villat ovat mielenkiintoisia vierailukohteita myös vehreiden puutarhojensa ansiosta.

Varennan takana kohoavan kukkulan päällä sijaitsee Castello di Vezio -linna. 1200-luvulta peräisin oleva linna on mielenkiintoinen nähtävyys. Linnasta avautuu myös upeat näköalat Comojärvelle. Nykyään linnan tiloissa toimii myös petolintujen koulutuskeskus, jonka asukkaisiin on myös mahdollista tutustua. Castello di Vezio on avoinna joka päivä maaliskuun alusta lokakuun loppuun.


Suomesta Comojärvelle

Suomesta on erittäin helppoa matkustaa Comojärvelle. Järvi sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Milano-Malpensan lentokentästä, jonne on hyvät lentoyhteydet Suomesta. Lentoyhtiö Finnair lentää Helsingistä Milanoon jopa useita kertoja päivässä. Milano-Malpensan lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä Comojärven rannalla sijaitseviin kyliin ja kaupunkeihin.

Varteenotettava vaihtoehto matkustaa Suomesta Comojärvelle on myös lentää Ryanairin lennolla Lappeenrannasta Bergamoon, josta on matkaa Comojärvelle vain noin 40 kilometriä. Bergamosta on myös tarjolla hyvät juna- ja bussiyhteydet Comojärvelle.

Comojärven ympäristössä on helppo liikkua julkisilla kulkuvälineillä. Bussit kulkevat kaikkiin järven merkittävimpiin kyliin ja kaupunkeihin. Lisäksi Comojärven itärannikolla kulkee rautatie, jonka ansiosta itärannikon kaupunkien välillä voi kulkea myös junalla. Järven rannalla sijaitsevien kaupunkien välillä on kätevää liikkua myös laivoilla.


Katso myös:

Kuvia Comojärveltä

Hotellit Comojärvellä

Hotels.com