Matkakohteet: Italia: Iseojärvi

Iseojärvi, Italia

Iseojärvi

Iseojärvi (Lago di Iseo) on Pohjois-Italian viidenneksi suurin järvi. Alueen suurimpiin järviin verrattuna matkailu Iseojärvellä on vähäisempää, jonka ansiosta järvellä voi kokea Pohjois-Italian järviseudun aidoimmillaan.

Iseojärvellä matkailijaa hellitään upeilla maisemilla, herkullisella ruoalla ja kiehtovilla nähtävyyksillä, joita sekä luonto että ihminen ovat alueelle muokanneet. Järven rannalla sijaitsee useita idyllisiä pikkukaupunkeja- ja kyliä. Järveä ympäröivä vuoristo tarjoaa myös mukavia retkeilymahdollisuuksia.

Paras aika matkustaa Iseojärvelle on touko-syyskuussa, jolloin rantakaupungit ovat eloisimmillaan ja luonto vehreimmillään.


Iseojärven kaupungit

Iseo

Iseon kaupunki

10 000 asukkaan Iseo on Iseojärven suurin rantakaupunki ja alueen tärkein keskus. Pitkän historian omaava kaupunki on suosittu retkikohde etenkin italialaisten keskuudessa. Viime vuosina myös yhä useampi ulkomainen matkailija on löytänyt kaupungin.

Iseon parasta antia matkailijalle on sen historiallinen keskusta, joka levittäytyy aivan järven rantaan. Tunnelmallisella alueella sijaitsee lukuisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Alueella sijaitsee myös useita kiehtovia rakennuksia, kuten 1100-luvulla rakennettu Pieve di Sant'Andrea -kirkko. Iseon tunnetuin nähtävyys, Castello Oldofredi -linna, sijaitsee myös historiallisen keskustan kupeessa.

Iseojärvelle suuntautuvalla matkalla Iseo on luonnollinen valinta majoituskohteeksi. Kaupunki on järven vilkkain ja esimerkiksi hotelli- ja ravintolavalikoima on alueen monipuolisin. Iseosta käsin on helppo tehdä retkiä järven muihin kaupunkeihin, sillä kaupungista kulkee laivoja kaikkiin järven tärkeimpiin kohteisiin. Hyvien juna- ja bussiyhteyksien ansiosta Iseosta on helppo vierailla myös muualla Pohjois-Italiassa.

Sarnico

Sarnico

Sarnico on 6500 asukkaan pikkukaupunki Iseojärven lounaiskulmassa. Kaupunki on muodostunut vehreään jokilaaksoon, kohtaan jossa Oglio-joki yhtyy Iseojärveen. Sarnico muodostaa kaksoiskaupungin yhdessä Oglio-joen itärannalla sijaitsevan Paraticon kanssa. Yhteenlaskettuna kaupungeissa asuu yli 10 000 asukasta. Kaupunkien välillä kulkee silta, joten Sarnicosta on helppo tehdä kävelyretkiä myös Paraticon puolelle.

Sarnicossa matkailijat voivat nauttia aidon italialaisen pikkukaupungin tunnelmasta. Sarnicon vanhankaupungin kapeat kadut tarjoavat puitteet mukaville kävelyretkille ja alueen ravintolat houkuttelevat maistamaan herkullisia ruokia. Esimerkiksi Iseojärvestä pyydetyistä kaloista valmistettuja ruokia on tarjolla useissa ravintoloissa. Järven ja Oglio-joen rannalla kulkeva rantabulevardi on myös mukava kävelyretkien kohde ja kadun varrella sijaitseville penkeille on mukava istahtaa nauttimaan upeista maisemista.

Sarnico on sopiva matkakohde rauhallista lomakohdetta etsivälle. Kaupungin keskustassa toimii pari viihtyisää hotellia ja majataloa. Hieman sivummalta löytyy myös tasokas kylpylähotelli. Sarnico on myös sopiva päiväretken kohde Bergamosta, sillä kaupunkien välillä kulkee busseja noin kerran tunnissa ja matka Bergamosta Sarnicoon kestää alle tunnin.

Lovere

Lovere

Iseojärven pohjois-osan tärkein keskus on 5000 asukkaan Lovere. Korkeiden vuorien ympäröimä rantakaupunki on yksi Iseojärven suosituimmista matkakohteista. Sveitsiläistyylinen arkkitehtuuri tuo Lovereen idyllisen alppikylän tunnelmaa.

Loveren sielu on sen keskiaikainen vanhakaupunki. Tunnelmallinen alue sijaitsee aivan järven rantamaisemissa ja on täynnä kahviloita, ravintoloita ja pikkupuoteja. Vanhassakaupungissa sijaitsee useita keskiaikaisia palatseja ja kirkkoja. Vanhankaupungin edustalla kulkee rantakatu, jossa voi nauttia upeista järvimaisemista. Rantakadulla sijaitsee myös muutamia ravintoloita, joihin voi piipahtaa syömään tai vaikkapa vain nauttimaan lasin paikallista viiniä.

Lovereen on myös helppo saapua esimerkiksi Bergamosta, josta on hieman yli tunnin bussimatka kaupunkiin. Busseja kulkee noin puolen tunnin välein. Loveren satama on yksi Iseojärven vilkkaimmista, joten kaupungista käsin on helppo vierailla Iseojärven muissakin kaupungeissa. Kaupungissa toimii useita hotelleja.


Suomesta Iseojärvelle

Iseojärvelle on helppo matkustaa Suomesta, sillä järvi sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Bergamosta, johon on tarjolla suoria lentoja Lappeenrannasta. Lähelle järveä pääsee myös lentämällä Helsingistä Milano-Malpensan lentokentälle, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Iseojärveltä. Bergamosta on hyvät bussiyhteydet järven rannalla sijaitseviin Sarnicoon ja Lovereen. Milanosta voi taas matkustaa junalla esimerkiksi Iseon kaupunkiin.

Hotellit Iseojärvellä

Hotels.com