Matkakohteet: Italia: lennot Suomesta

Suorat lennot Suomesta Italiaan 2024

Finnairin lentokone

Suomesta on erittäin hyvät lentoyhteydet Italiaan. Vuonna 2024 Suomesta lennetään suoria lentoja peräti kahdeksaan Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin. Lentoja Suomesta Italiaan lentää tällä hetkellä neljä lentoyhtiötä, jotka ovat Finnair, Norwegian, Ryanair ja Wizz Air.

Parhaat lentoyhteydet Suomesta Italiaan on maan kahteen suurimpaan kaupunkiin, Roomaan ja Milanoon, joihin lennetään jopa useita lentoja päivässä ympäri vuoden. Lisäksi kesäkaudella Suomesta lennetään lukuisiin suosittuihin lomakohteisiin eri puolilla Italiaa. Esittelemme tässä artikkelissa suorat lennot Suomesta Italiaan vuonna 2024.


Monipuolinen reittivalikoima

Suomen ja Italian välillä lennetään tällä hetkellä reittilentoja yhteensä 11 eri reitillä. Tarjolla on lentoja neljästä Suomessa sijaitsevasta kaupungista kahdeksaan Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin.

Vuonna 2024 Suomen ja Italian välillä lennettävät reitit ovat:

 • Helsinki - Bergamo (Ryanair ja Norwegian)
 • Helsinki - Bologna (Finnair)
 • Helsinki - Milano (Finnair)
 • Helsinki - Napoli (Finnair)
 • Helsinki - Pisa (Norwegian)
 • Helsinki - Rooma (Finnair)
 • Helsinki - Venetsia (Finnair, Norwegian ja Ryanair)
 • Helsinki - Verona (Finnair)
 • Lappeenranta - Bergamo (Ryanair)
 • Rovaniemi - Bergamo (Ryanair)
 • Turku - Rooma (Wizz Air)

Lennot Pohjois-Italiaan

Suomesta on tarjolla lentoja useaan Pohjois-Italiassa sijaitsevaan kohteeseen.

Tiheimmin liikennöity reitti Suomesta Pohjois-Italiaan on Finnairin reitti Helsingistä Milanoon. Finnair lentää Helsingistä Milano-Malpensan lentokentälle ympäri vuoden jopa kaksi kertaa päivässä molempiin suuntiin.

Milanon läheisyyteen on mahdollista lentää Suomesta myös Ryanairin lennoilla. Ryanair lentää ympäri vuoden Lappeenrannasta ja Helsingistä Pohjois-Italian järvialueella sijaitsevaan Bergamoon, josta on vain noin 50 kilometrin matka Milanoon. Talvikaudella Ryanair lentää Bergamoon myös Rovaniemeltä ja kesäkaudella Bergamoon voi puolestaan lentää Helsingistä myös Norwegianin lennoilla.

Myös Venetsiaan on mahdollista matkustaa ympäri vuoden Suomesta. Ryanairin Helsinki-Venetsia reittiä lennetään ympäri vuoden ja lisäksi Norwegian ja Finnair lentävät Helsingistä Venetsiaan kesäkaudella.

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi Suomesta voi matkustaa kesäkaudella suorilla lennoilla myös muihin Pohjois-Italiassa sijaitseviin kohteisiin. Kesäkaudella 2024 Finnair lentää reittilentoja Helsingistä Milanon ja Venetsian ohella myös Bolognaan ja Veronaan, jotka lukeutuvat Pohjois-Italian upeimpiin kaupunkikohteisiin. Lisäksi Norwegian lentää huhti-lokakuussa reittilentoja Helsingistä kaltevasta tornistaan tunnettuun Pisaan.

Pohjois-Italia on erittäin monipuolinen matkailualue, joka tarjoaa matkailijalle runsaasti nähtävää ja koettavaa. Pohjois-Italiassa lomaa voi viettää vaikkapa Alpeilla patikoiden tai alueen lukuisiin mielenkiintoisiin kaupunkeihin tutustuen.


Lennot Roomaan

Suomalaisten on helppoa matkustaa Roomaan, sillä Suomesta lennetään kaupunkiin useita lentoja päivässä. Finnair operoi reittilentoja Helsinki-Vantaalta Rooman Fiumicinon lentokentälle. Tarjolla on 2-3 lentoa päivässä molempiin suuntiin ympäri vuoden. Lisäksi Roomaan on mahdollista lentää myös lentoyhtiö Wizz Airin lennoilla Turusta. Wizz Air lentää reittiä 2-3 kertaa viikossa ympäri vuoden.

Rooma on historiasta kiinnostuneen matkailijan unelmakohde, jossa riittää kiehtovia nähtävyyksiä pidemmällekin lomalle. Lomalla Roomassa kannattaa myös ottaa ilo irti kaupungin monipuolisista ostosmahdollisuuksista ja rikkaasta kulttuuritarjonnasta.


Lennot Etelä-Italiaan

Kesäkaudella Suomesta on tarjolla suoria reittilentoja myös Etelä-Italiaan. Finnair lentää kesäkaudella Helsingistä Etelä-Italiassa sijaitsevaan Napoliin. Lentoja Napoliin on tarjolla huhti-lokakuussa.

Napoli on mielenkiintoinen matkakohde heille, jotka haluavat kokea aidon etelä-italialaisen suurkaupungin tunnelman. Pizzan kotikaupunkinakin tunnettu Napoli pitää myös sisällään monia historiallisia nähtävyyksiä. Napolista voi myös jatkaa matkaa moniin muihin lähialueella sijaitseviin kohteisiin. Esimerkiksi lyhyen laivamatkan päässä sijaitseva Capri sekä reilun tunnin junamatkan päässä sijaitseva Amalfin rannikko ovat suosittuja lomakohteita lähellä Napolia.


Hotellit Italiassa

Hotels.com