Matkakohteet: Italia: Verona

Verona, Italia

Verona, Italia

Verona on vilkas lähes 300 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Italiassa. Kaupunki on erityisen tunnettu historiallisesta keskustastaan, joka pitää sisällään lukuisia tunnettuja nähtävyyksiä. Verona on myös merkittävä muodin, kulttuurin ja liike-elämän keskus.

Verona on yksi Pohjois-Italian suosituimmista kaupunkilomakohteista. Matkailijoita kaupunkiin houkuttelevat mielenkiintoiset nähtävyydet, loistavat ostosmahdollisuudet sekä kaupungin runsas tapahtumatarjonta. Veronassa riittää tekemistä ja nähtävää pidemmällekin lomalle.

Keskeisen sijaintinsa ja hyvien junayhteyksien ansiosta Veronasta on helppo vierailla myös monissa muissa Pohjois-Italian kaupungeissa. Esimerkiksi Gardajärven rannalla sijaitsevaan Desenzanoon on vain vartin junamatka Veronasta. Romantikkojen suosima Venetsia on taas vain reilun tunnin junamatkan päässä.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Veronan vanhakaupunki

Piazza Bra - Veronan pääaukio

Veronan vanhakaupunki on varmasti tärkein syy kaupungin suosioon matkakohteena. Eheä kokonaisuus koostuu keskiaikaisista taloista ja aukioista sekä monumentaalisista palatseista ja kirkoista. Alue on täynnä arkkitehtien mestariteoksia eri vuosisadoilta. Ei olekaan ihme, että Veronan vanhakaupunki on lisätty myös UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle.

Useimmat Veronan vanhankaupugin tunnetuimmista rakennuksista sijaitsevat Pizza Bra ja Piazza delle Erbe -aukioiden ympäristössä. Suosittuja vierailukohteita ovat esimerkiksi Veronan tuomiokirkko, Castelvecchio -linna ja Veronan areena. Matkailijan kannattaa myös vierailla 84 metriä korkeassa Torre dei Lamberti -kellotornissa. Alunperin 1100-luvulla rakennetusta tornista avautuvat upeat näköalat vanhaankaupunkiin.

Arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostunut matkailija voi viettää Veronan vanhassakaupungissa useita päiviä löytäen joka päivä uutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Veronan areena

Veronan areena

Veronan ehkäpä tunnetuin on rakennus on Rooman valtakunnan aikainen amfiteatteri, Veronan areena. Noin 2000 vuotta sitten rakennettu amfiteatteri on säilynyt hyvin tähän päivään asti. Areena sijaitsee Veronan pääaukion Piazza Bran reunalla. Veronan areenalla on mahdollista vierailla päivisin sisäänpääsymaksua vastaan.

Kesäiltaisin Veronan areenalla järjestetään monia suosittuja tapahtumia. Upeasta akustiikastaan tunnetulla areenalla nähdään sääännöllisesti mm. maailmantähtien konsertteja ja oopperaesityksiä. Tunnetuin Veronan areenalla järjestettevä tapahtuma on jo vuodesta 1913 asti järjestetty Veronan oopperajuhlat.

Castelvecchio - Veronan vanha linna

Punatiilinen Castelvecchio eli Veronan vanha linna on yksi kaupungin tunnetuimmista rakennuksista. Linna rakennettiin 1300-luvulla Veronaa hallinneen Scaligeri -suvun toimesta. Linna toimi aikanaan Scaligerien kaupunkivaltion hallinnon keskuksena ja Veronan kaupungin suojana.

Castelvecchio sijaitsee Adige-joen rannalla parin sadan metrin päässä Piazza Bra -aukiolta. Neliskulmaiseen linnoitukseen kuuluu seitsemän tornia ja neljä päärakennusta, joka sijaitsevat muurien sisäpuolella. Castelvecchion yhteydessä on myös linnoitettu silta, jota pitkin linnasta oli mahdollista siirtyä suojassa joen toiselle rannalle.

Nykyään Castelvecchio on suosittu vierailukohde. Linnan tiloissa toimii taidemuseo, jossa on esillä mm. keskiaikaisia veistoksia ja maalauksia. Linnasta avautuu myös upeita näköaloja Veronaan ja Adige-joelle.

Julian parveke

Verona on tunnettu myös Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmän tapahtumapaikkana. Yksi Veronan suosituimmista nähtävyyksistä onkin Julian talo sekä etenkin talon parveke, jolta Julian kerrotaan jutelleen Romeolle.

Julian parveke sijaitsee 1200-luvulla rakennetussa pienessä talossa Veronan vanhassakaupungissa. Julian talossa ja parvekkeella on mahdollista vierailla kolmen euron sisäänpääsymaksua vastaan. Itse parvekkeen näkee tosin hyvin myös talon sisäpihaltakin, jossa vierailu on ilmaista.


Ostokset ja shoppailu

Via Mazzini - Ostoskatu Veronan keskustassa

Verona on yksi Pohjois-Italian parhaista shoppailukohteista. Kaupungin keskusta on täynnä huippumuotia, kenkiä, laukkuja ja asusteita myyviä liikkeitä. Hintataso Veronassa on yleisesti ottaen melko kallis, sillä kaupunki on yksi Italian vauraimmista. Tarjolla on kuitenkin myös edullisia ostospaikkoja.

Luksustuotteiden ja huippumuodin shoppailuun paras paikka Veronassa on Piazza Bran ja Piazza delle Erben välissä kulkeva Via Mazzini -katu. Kadun varrella ovat edustettuina kaikki tärkeimmät italialaiset muotitalot ja luksusbrändit, kuten Dolce&Gabbana, Gucci, Louis Vuitton ja Armani. Luksusmerkkien myymälöiden ohella kadun varrelta löytyy myös edullisempiakin liikkeitä.

Edullisia vaatteita ja kenkiä etsivän kannattaa kuitenkin suunnata Veronassa muualle kuin Via Mazzinille. Hieman sivummalta löytyy monia muotiliikkeitä, joissa voi tehdä ostoksia selvästi edullisemmin kuin Suomessa. Edullinen ostospaikka on esimerkiksi Oviesse -muotiliike. Oviessen myymälä sijaitsee noin 100 metrin päässä Piazza Bra -aukiolta osoitteessa Via Roma 7. Suurikokoinen myymälä koostuu kahdesta kerroksesta, joista toinen on omistettu miesten vaatteille ja toinen naisten vaatteille.


Lennot Suomesta Veronaan

Lentoyhtiö Finnair lentää kesäkaudella heinä-syyskuussa suoria lentoja Helsingistä Veronaan. Jatkolentojen avulla Suomesta voi lentää Veronaan ympäri vuoden. Esimerkiksi lentoyhtiö Lufthansalla voi lentää Helsingistä Frankfurtin kautta Veronaan.

Kesäkaudella Suomesta voi lentää lähelle Veronaa myös Bergamooon tai Venetsiaan. Lentoyhtiö RyanAir lentää reittilentoja Lappeenrannasta Bergamoon ja Venetsiaan taas on mahdollista lentää kesäkaudella Finnairin lennoilla Helsingistä. Sekä Bergamosta että Venetsiasta on matkaa Veronaan hieman yli 100 km.


Majoitus Veronassa

Veronan majoitustarjonta on erittäin monipuolinen. Kaupungissa toimii useita luksusluokan hotelleja, kohtuuhintaisia keskitason hotelleja sekä myös monia edullisia pikkuhotelleja.

Voit tutustua Veronan hotelleihin tarkemmin Hotels.com - sivustolla ja varata itsellesi parhaiten sopivan majoitusvaihtoehdon.


Katso myös: Kuvia Veronasta

Hotellit Veronassa

Hotels.com