Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi

Gardajärvi, Italia

Gardajärvi

Gardajärvi on Italian suurin järvi ja suosittua matkailualuetta. Kirkasvetinen järvi ympäristöineen tarjoaa loistavat puitteet rentouttavalle lomalle. Gardajärven rannalla sijaitsevissa idyllisissä pikkukaupungeissa suurkaupunkien kiire ja melu ovat kaukaisia asioita.


Gardajärven kylät ja kaupungit

Limone, Gardajärvi

Upeat maisemat ja mielenkiintoiset nähtävyydet houkuttelevat matkailijoita Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Järven rannalla sijaitsee useita viihtyisiä pikkukaupunkeja ja kyliä, jotka kukin hurmaavat matkailijan omalla tavallaan.

52 kilometriä pitkän järven rannat vaihtelevat pohjoisen vuoristosta etelän tasankoon. Alueen vaihtelevat pinnanmuodot luovatkin eri puolilla järveä sijaitseviin kaupunkeihin omanlaisensa tunnelman. Monien mielestä Gardajärven upeimmat maisemat löytyvät sen pohjoisosista, jossa järveä reunustavat jopa lähes kahden kilometrin korkeuteen kohoavat vuoret. Toisaalta myös järven etelärannikolla sijaitsee useita viihtyisiä kaupunkeja. Parempien kulkuyhteyksien ansiosta etelärannikon kaupungit ovat helpommin saavutettavia matkakohteita ja niistä käsin on myös helpompaa tehdä päiväretkiä muihin lähialueen kohteisiin.

Gardajärven rannalla sijaitsevien kaupunkien ja kylien välillä on helppo liikkua busseilla ja laivoilla. Hiemankin pidemmän loman aikana kannattaakin matkaan sisällyttää tutustuminen useampaankin kylään ja kaupunkiin.

Kaupunkeja Gardajärven eteläosassa:

Kaupunkeja Gardajärven pohjoisosassa:


Tekemistä Gardajärvellä

Veneitä Gardajärvellä

Historiaa ja nähtävyyksiä

Gardajärven rannalla sijaitsee useita keskiaikaisia kaupunkeja, jotka ovat täynnä nähtävää historiasta kiinnostuneelle matkailijalle.

Mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä Gardajärvellä ovat esimerkiksi linnat, joita löytyy lukuisia järven rantamaisemista. Matkailijat voivat vierailla esimerkiksi Desenzanon, Sirmionen, Lazisen, Malcesinen ja Rivan keskiaikaisissa linnoissa.

Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille löytyy myös lukuisia muita kiinnostavia vierailukohteita Gardajärvellä. Esimerkiksi Isola del Garda -saarella sijaitseva 1900-luvun alussa rakennettu palatsi puutarhoineen on kiehtova vierailukohde, jonne järjestetään opastettuja kierroksia.

Aktiivista lomailua

Aktiivisesta lomailusta kiinnostunut matkailija voi nauttia Gardajärven monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Gardajärvi soveltuu hyvin uimiseen ja muiden vesiurheilulajien harrastamiseen. Järven rannikolla sijaitsee useita pieniä ja rauhallisia uimarantoja. Gardajärven ympäri kulkevat ulkoilureitit taas soveltuvat hyvin vaikkapa juoksu- tai pyöräilylenkeille. Järven ympäristössä kohoavat vuoret tarjoavat upeat puitteet esimerkiksi patikointiretkille. Huimapäät voivat kokeilla vuoristossa myös vaikkapa riippuliitoa.

Lapsiperheen suosikit

Gardajärven ympäristöstä löytyy paljon mukavaa tekemistä koko perheelle. Lapsiperheiden keskuudessa suosittu vierailukohde on esimerkiksi huvipuisto Gardaland. Tämä Italian suurin ja koko Euroopan kolmanneksi suurin huvipuisto pitää sisällään yli 50 erilaista laitetta, joiden joukossa mm. 4 vuoristorataa. Gardaland sijaitsee Peschieran kaupungin läheisyydessä.

Hieman Gardalandia rauhallisempi vierailukohde koko perheelle on Parco Natura Viva -eläintarha, joka sijaitsee niin ikään Peschieran läheisyydessä. Tämä 40 hehtaarin alueelle levittäytyvä tasokas eläintarha on koti noin 1500 eläimelle, jotka edustavat yli 250 eläinlajia.

Gardajärven alueella sijaitsevat vesipuistot ovat myös kohteita, joissa koko perhe viihtyy varmasti kuumana kesäpäivänä. Esimerkiksi Lazisen kaupungissa sijaitseva Caneva Aquapark tarjoaa vesipedoille sopivat puitteet kesäpäivän viettoon.


Milloin kannattaa matkustaa?

Gardajärvi on mielenkiintoinen matkakohde ympäri vuoden. Useimpien mielestä paras aika matkustaa Gardajärvelle on kuitenkin kesällä.

Gardajärven alueella päivälämpötilat ovat tavallisesti yli 20 asteen lukemissa huhtikuun lopulta lokakuun alkupuolelle. Kuuminta on heinä-elokuussa, jolloin yli 30 asteen helteet ovat tavallisia. Järveltä puhaltava tuuli tuo kuitenkin mukavaa viilennystä keskikesälläkin, joten Gardajärvellä on vain harvoin tukalan kuumaa.

Järven vesi on lämpimintä loppukesästä elo-syyskuussa, jolloin veden lämpötila on yleensä noin +25 astetta.


Suomesta Gardajärvelle

Omatoimimatkailija voi matkustaa Suomesta Gardajärvelle esimerkiksi lentämällä Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä Milanoon tai Veronaan. Milanosta on matkaa Gardajärvelle noin 120 kilometriä ja Veronasta vain 40 kilometriä. Helsinki-Milano väliä Finnair lentää ympäri vuoden kun taas Helsinki-Verona -reittiä lennetään vain kesäkaudella. Molemmista kaupungeista voi matkaa jatkaa junalla Desenzanoon tai Peschieraan, jotka sijaitsevat Gardajärven etelärannalla.

Itäsuomalaisille helpoin tapa matkustaa Gardajärvelle on lentää Ryanairin lennolla Lappeenrannasta Bergamoon, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä järveltä. Lentoja Lappeenrannasta Bergamoon lennetään maalis-lokakuussa.

Gardajärvellä voi lomailla myös matkatoimiston järjestämällä valmismatkalla. Valmismatkoja Suomesta Gardajärvelle järjestää ainakin Aurinkomatkat.


Katso myös:

Kuvia Gardajärveltä

Hotellit Gardajärvellä

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers