Matkakohteet: Italia: Genova

Genova, Italia

Piazza De Ferrari, Genova

Genova on Pohjois-Italiassa Välimeren rannalla sijaitseva kaupunki, jolla on takanaan poikkeuksellisen rikas historia. Kaupunki on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä merenkulun keskus ja yksi Välimeren vauraimmista kaupungeista. Varsinaista kultakauttaan Genova eli jo keskiajalla itsenäisenä kaupunkivaltiona.

Nykyään Genova on Italian kuudenneksi suurin kaupunki ja merkittävä teollisuus- ja satamakaupunki. 600 000 asukkkaan kaupunki on Ligurian alueen tärkein keskus ja tunnettu myös vilkkaasta kulttuurielämästään. Matkailijoita Genovaan houkuttelevat etenkin sen lukuisat historialliset nähtävyydet.


Genovan nähtävyydet

Genovan vanhakaupunki

Katu Genovan vanhassakaupungissa

Genovan tärkein matkailuvaltti on sen hyvin säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki. Tunnelmallisen vanhankaupungin kapeat kujat ovat mielenkiintoisia kävelyretkien kohteita, joissa voi yhä aistia menneen ajan tunnelman. Paikoin labyrinttimainenkin alue kätkee sisälleen useita eläviä ostoskatuja, joita reunustavat muotiliikkeet, herkkupuodit ja paikallisia ruokia tarjoilevat ravintolat.

Genovan vanhankaupungin alueella sijaitsee lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja vierailukohteita. Erityisen kiehtova vierailukohde alueella on Via Garibaldi -katu ympäristöineen. UNESCO:n maailmanperintökohteeksikin nimetyllä kadulla näkyy hyvin Genovan menneiden aikojen vauraus. Katua reunustavat rikkaiden kauppiassukujen 1500-luvulla rakennuttamat toinen toistaan loisteliaammat palatsit. Joihinkin palatseista pääsee vierailemaan myös sisätiloissa, sillä nykyään palatsien tiloissa toimii mm. erilaisia museoita.

Piazza de Ferrari

Kaupungin ytimessä vanhankaupungin ja Genovan modernin keskustan välissä sijaitsee kaupungin pääaukio Piazza de Ferrari, joka lukeutuu myös Genovan merkittävimpiin nähtävyyksiin. Aukio on kaupunkilaisten suosima kokoontumispaikka, jonka suuri suihkulähde houkuttelee istahtamaan hetkeksi sen reunalle.

Piazza de Ferraria ympäröivät palatsimaiset rakennukset, joista yksi kuuluu Genovan oopperalle ja muissa toimii mm. pankkien pääkonttoreita. Pankkien pääkonttorit kertovat omalta osaltaan Genovan merkityksestä Italian talouselämälle.

Boccadasse

Boccadasse, Genova

Historianhavinaa Genovassa voi aistia myös tunnelmallisella Boccadassen alueella. Vanha kalastajakylä sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Genovan keskustasta ja on mukava vierailukohde etenkin aurinkoisena kesäpäivänä. Kalastus on yhä tärkeä elinkeino Boccadassessa ja kalastusalukset ovat edelleen tuttu näky sen satamassa. Ei olekaan sattumaa, että Boccadassessa toimii myös useita kalaravintoloita, joissa on mahdollista nauttia tuoreita merenherkkuja.

La Lanterna - Genovan majakka

Genovan varmastikin tunnetuin rakennus on kaupungin sataman edustalla sijaitseva majakka, La Lanterna. Jo vuonna 1128 rakennettu 77 metriä korkea majakka on yksi vanhimmista tämäntyyppisistä rakennuksista maailmassa. Yhä käytössä oleva majakka on rakennettu 40 metriä korkean kallion päälle, joten sen korkeus merenpinnasta on peräti 117 metriä.

La Lanterna on suosittu nähtävyys ja ehdottomasti vierailunarvoinen kohde. Majakassa vierailevat palkitaan näköalatasanteelta avautuvilla upeilla näköaloilla. Majakan tiloissa toimii myös museo, joka esittelee Genovan kaupungin ja merenkäynnin historiaa.

Genovan majakalle pääsee helpoiten keskustasta busseilla nro. 3 ja 30. Metron lähin pysäkki on Dinegro, josta matkaa täytyy jatkaa kävellen kohti laivaterminaalia nimeltään Traghetti, jonka luota alkaa kävelykatu majakalle.

Genovan akvaario

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Genovassa on toki muitakin mukavia vierailukohteita. Näihin lukeutuu Genovan akvaario, joka on Euroopan toisiksi suurin akvaario ja varmasti kiinnostava vierailukohde koko perheelle.

Genovan akvaariossa voi tutustua yli 600 eri lajia edustaviin eläimiin. Lukuisten erilaisten kalalajien lisäksi akvaariossa voi ihastella myös mm. pingviinejä, merikilpikonnia ja delfiinejä. Lisäksi akvaarion yhteydessä toimii lasikuvun alle rakennettu trooppisten kasvien näyttely, jossa on myös mahdollista vierailla.

Genovan akvaario sijaitsee huvivenesatamassa aivan kaupungin keskustan edustalla.


Päiväretkikohteita Genovasta

Portofino

Ligurian rannikolla sijaitsee monia mielenkiintoisia pikkukaupunkeja, joihin on helppo tehdä päiväretkiä Genovasta. Esimerkiksi noin 30 kilometriä Genovasta itään sijaitsevat Santa Margherita Ligure ja Rapallo, jotka soveltuvat erinomaisesti päiväretkien kohteiksi. Molempiin kaupunkeihin on helppo matkustaa Genovasta junalla.

Rapallo on viihtyisä 30 000 asukkaan kaupunki, josta löytyy runsaasti nähtävää ja ajanvietettä lomapäivälle. Rapallossa matkailija voi esimerkiksi rentoutua kaupungin kuuluisalla rannalla, tehdä kävelyretken tyylikkäällä rantapromenadilla ja tutustua kaupungin historialliseen keskustaan. Rapallon tunnetuin nähtävyys on sen edustalla sijaitseva 1500-luvulta peräisin oleva linna, joka on myös kiehtova vierailukohde.

Kolme kilometriä Rapallon eteläpuolella sijaitsevalla 10 000 asukkaan Santa Margheritalla on myös paljon tarjottavaa matkailijalle. Tyylikkään rannikkokaupungin keskusta on täynnä tasokkaita ravintoloita ja viehättäviä pikkuputiikkeja. Kuten Rapallosta, myös Santa Margheritasta löytyy 1500-luvulla rakennettu linna, joka on kaupungin tärkein nähtävyys historiallisen Abbazia della Cervara -luostarin ohella.

Vain viisi kilometriä Santa Margheritan eteläpuolella sijaitsee kuvauksellinen Portofino. Pieni 500 asukkaan kalastajakylä on erityisen tunnettu värikkäiden talojen ympäröivästä kauniista satamastaan. Portofinon idyllinen tunnelma ja upeat maisemat tekivät siitä suositun matkakohteen jo 1900-luvun alussa. Upeiden maisemien lisäksi matkailijat voivat nauttia Portofinossa hyvästä ravintolatarjonnassta sekä tehdä ostoksia lukuisissa tyylikkäissä liikkeissä. Portofinoon on bussi- sekä laivayhteyksiä läheisistä Rapallosta ja Santa Margheritasta.


Katso myös: Kuvia Genovasta

Hotellit Genovassa

Hotels.com