Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi: Sirmione

Sirmione, Italia

Sirmione, Italia

Sirmione on idyllinen pikkukaupunki Gardajärven etelärannalla. Kapean niemen kärkeen rakennettu kaupunki on ollut suosittu matkakohde jo satojen vuosien ajan. Sirmione sopii hyvin koko perheen matkakohteeksi, sillä kaupungista ja ympäristöstä löytyy mukavaa tekemistä koko perheelle.

Lomalla Sirmionessa voi nauttia hyvästä ruoasta, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, viettää rantaelemää ja tehdä vaikkapa risteilyn Gardajärvelle. Perheen lapsia kiinnostaa varmasti myös Italian suurin huvipuisto, Gardaland, joka sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä Sirmionesta.

Myös muissa Gardajärven kaupungeissa lomailevat voivat helposti vierailla Sirmionessa, sillä kaupunkiin on hyvät laivayhteydet eri puolilta järveä. Esimerkiksi Gardajärven suurimmasta kaupungista, Desenzanosta, on vain 15 minuutin laivamatka Sirmioneen.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Sirmionen linna - Castello Scaligero

Sirmionen linna

Sirmionen selvästi tunnetuin rakennus on 1200-luvulla rakennettu linna, Castello Scaligero. Aikanaan osaksi Veronan puolustusta rakennettu linna on nykyään Sirmionen suosituin nähtävyys.

Sirmionen linna on säilynyt hyvin tähän päivään asti ja se on yksi upeimpia linnoja Gardajärven alueella. Linnassa vierailevat matkailijat voivat kiivetä myös linnan päätorniin, josta on upeat näköalat Gardajärvelle ja Sirmionen vanhaankaupunkiin.

Sisäänpääsy Sirmionen linnaan kustantaa aikuiselta neljä euroa.

Sirmionen vanhakaupunki

Sirmionen vanhakaupunki

Sirmionen vanhakaupunki levittäytyy Sirmionen linnan pohjoispuolelle. Kapeista kujista ja elävistä aukioista koostuva vanhakaupunki on täynnä idyllistä pikkukaupunkitunnelmaa. Kesällä vanhankaupungin pääkadut täyttyvät matkailijoista, mutta jo hieman syrjemmällä on varsin rauhallista huippusesongin aikaankin.

Sirmionen vanhassakaupungissa toimii lukuisia pikkuputiikkeja, jotka myyvät mm. vaatteita, kenkiä ja matkamuistoja. Nälän yllättäessä vanhassakaupungissa on tarjolla lukuisia ravintoloita, joista voi valita mieleisensä. Ehkäpä kaikkein upeimmat puitteet ruokailulle tarjoavat vanhankaupungin reunalla, Gardajärven rannalla, sijaitsevat ravintolat.

Roomalaisen villan rauniot

Roomalaisen villan rauniot Sirmionessa

Aivan Sirmionen niemen kärjessä sijaitsevat muinaisen roomalaisen asuintalon rauniot. Noin 2000 vuotta sitten, Rooman valtakunnan aikana, rakennetun asuintalon rauniot ovat kiehtova vierailukohde myös ympäröivien järvimaisemien ansiosta.

Sirmionen roomalaisen villan raunioiden yhteydessä toimii myös museo, joka esittelee alueen historiaa. Rauniot sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä Sirmionen keskustasta.

Sisäänpääsy raunio-alueelle maksaa aikuiselta neljä euroa.


Majoitus Sirmionessa

Sirmionessa toimii runsas valikoima erilaisia hotelleja. Tarjolla on sekä pieniä kodikkaita pikkuhotelleja että suuria kansainvälisiä hotelleja.

Hotelleja löytyy runsaasti mm. Sirmionen vanhankaupungin läheisyydestä. Esimerkiksi Sirmionen vanhankaupungin edustalla Gardajärven rannalla sijaitsevat hotelli Sirmione sekä hotelli Eden. Näiden neljän tähden hotellien asukkaat saavat nauttia Gardajärven maisemista tyylikkäissä puitteissa. Molemmissa hotelleissa hotellivieraiden käytössä on mm. järven äärellä sijaitseva terassi, jossa voi ottaa aurinkoa.

Edullisempaa majoitusta sen sijaan on tarjolla hieman kauempana Sirmionen vanhastakaupungista. Esimerkiksi parin kilometrin säteellä vanhastakaupungista sijaitsee useita edullisia kolmen tähden hotelleja.

Voit tutustua Sirmionen hotelleihin tarkemmin Hotels.com - sivustolla.

Hotellit Sirmionessa

Hotels.com