Matkakohteet: Espanja

Espanja - matkailu & matkakohteet

Barcelona, Espanja
Barcelona, Espanja

Asukasluku: n. 46 miljoonaa
Pääkaupunki: Madrid (n. 3,2 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 504 782 km²
Valuutta: euro
Viralliset kielet: espanja, katalaani, galego, baski

Espanja on jo vuosikymmenten ajan ollut eräs suomalaisten suosituimmista matkailumaista. Maa on ihastuttanut suomalaisia jopa siinä määrin, että kymmenettuhannet suomalaiset ovat muuttaneet sinne asumaan.

Pinta-alaltaan ja asukasluvultaan Espanja on yksi Euroopan suurimmista maista. Vaikuttava ja vaihteleva luonto, useat suurkaupungit sekä lukuisat vireät pikkukaupungit ja kylät takaavat, että maasta löytyy jokaista miellyttäviä matkakohteita.

Suosittuja matkakohteita Espanjassa ovat mm. Costa del Solin lomakaupungit, pääkaupunki Madrid sekä toiseksi suurin kaupunki Barcelona. Myös Baleaarien saariryhmä ja Kanarian saaret ovat suosittuja lomakohteita.Matkakohteita Espanjassa:


Alicante

Alicante

Välimeren rannalla sijaitseva Alicante on yksi Espanjan parhaista kohteista kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen.

Almeria

Almeria

Almeria on aito espanjalainen kaupunki, jota massaturismi ei vielä ole löytänyt. Almeriassa matkailija voi esimerkiksi rentoutua rannalla ja tutustua kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin.

Barcelona

Barcelona

Barcelona lukeutuu Euroopan suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin. Kaupunki on täynnä mielenkiitoisia nähtävyyksiä, joista tunnetuimpia ovat Antoni Gaudin suunnittelemat ainutlaatuiset rakennukset.

Benidorm

Benidorm

Benidorm on yksi Espanjan suosituimmista rantalomakohteista. Hyvin hoidetut rannat, laaja valikoima edullisia hotelleja sekä kohteen monipuoliset palvelut houkuttelevat lomalle Benidormiin.

Fuengirola

Fuengirola

Suomalaisten suosikkikohde Costa del Solilla tarjoaa puitteet helpolle lomailulle. Kohteessa voi halutessaan hoitaa monet asiat suomenkielellä, sillä Fuengirolassa asuu ympärivuotisesti tuhansia suomalaisia.

Girona

Girona

Girona on vireä 100 000 asukkaan kaupunki 100 kilometrin päässä Barcelonasta. Kaupunki tarjoaa matkailijalle historiallisia nähtävyyksiä ja hyviä ostosmahdollisuuksia.

Granada

Granada

Historiallinen Granada on mielenkiintoinen matkakohde eteläisessä Espanjassa Sierra Nevadan vuoriston kupeessa. Kaupungin suosituin nähtävyys on kuuluisa Alhambran linnoitus.

Ibiza

Ibiza

Rannoista ja bilettämisestä tunnettu Ibiza yllättää monipuolisuudellaan. Tältä aurinkoiselta saarelta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikenlaisille matkailijoille.

Malaga

Malaga

Costa del Solin suurin kaupunki tarjoaa matkailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä, upeita rantoja, loistavat ostosmahdollisuudet sekä vilkkaan yöelämän.

Mallorca

Mallorca

Baleaarien saariryhmän suurin saari on monipuolinen matkakohde. Lomaa Mallorcalla voi viettää esimerkiksi pääkaupunki Palmassa nähtävyyksiä kierrellen tai vaikkapa rentoutuen jossain saaren lukuisista lomakohteista.

Marbella

Marbella

Marbella on tyylikäs ja monipuolinen lomakohde Costa del Solilla. Kaupunki soveltuu hyvin sekä rentouttavan että toiminnallisen loman viettämiseen.

Teneriffa

Teneriffa

Teneriffan upea ilmasto luo mukavat puitteet niin rantalomalle kuin aktiivisenkin loman viettämiselle ympäri vuoden.

Torremolinos

Torremolinos

Torremolinos on suosittu lomakaupunki Costa del Solilla, aivan Malagan kupeessa. Kaupunki soveltuu hyvin rentouttavan rantaloman viettämiseen.

Valencia

Valencia

Tunnelmallinen vanhakaupunki ja futuristinen Taiteiden ja tieteiden kaupunki houkuttelevat matkailijoita Valenciaan.Lue myös:

Finnairin lentokone

Suorat lennot Suomesta Espanjaan 2024

Suomesta on tarjolla suoria reittilentoja useaan Espanjassa sijaitsevaan kaupunkiin. Lue mihin kaikkialle voit lentää suoraan Suomesta!