Matkakohteet: Espanja: Girona

Girona, Espanja

Girona, Espanja

Girona on vireä 100 000 asukkaan kaupunki Espanjan Kataloniassa. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometriä Barcelonasta koilliseen. Gironalla on pitkä ja rikas historia, jonka ansiosta kaupungista löytyy useita historiallisia nähtävyyksiä. Nykyään Girona on myös merkittävä kaupan ja kulttuurin keskus.

Girona on tunnettu myös siellä sijaitsevasta vilkkaasta lentokentästä, joka on tärkeä tukikohta etenkin halpalentoyhtiöille. Myös Suomesta on tarjolla suoria lentoja Gironaan, sillä halpalentoyhtiö RyanAir lentää Gironaan Tampereelta ja Lappeenrannasta. Suurin osa Gironaan lentävistä matkustajista suuntaa suoraan Barcelonaan, mutta monet viettävät ainakin osan lomastaan myös Gironassa.


Gironan nähtävyydet

Gironan vanhakaupunki

Gironan vanhakaupunki on tunnelmallinen kokonaisuus, jonka vanhimmat osat ovat peräisin keskiajalta. Vanhakaupunki onkin Gironan parasta antia matkailijalle ja useimmat Gironan tärkeimmät nähtävyydet löytyvät alueelta. Alueella sijaitsevat mm. Gironan katedraali, Sant Feliu -kirkko ja keskiajalta peräisin oleva juutalainen kortteli.

Gironan vanhaakaupunkia aikoinaan ympäröineet kaupunginmuurit ovat myös osittain säästyneet tähän päivään asti. Vanhankaupungin pohjoispuolella sijaitsee pieni pätkä muuria ja eteläpuolella on jäljellä huomattavasti pidempi osuus. Muurien päälle voi kivuta ihailemaan sieltä avautuvia näköaloja.

Vanhakaupunki on täynnä pieni aukioita, kapeita kujia ja vilkkaita ravintoloiden reunustamia katuja. Lähes koko vanhankaupungin alue on rauhoitettu autoilta, joten alueella on mukava liikkua kävellen.

Museoita Gironassa

Gironassa toimii useita museoita, jotka ovat mielenkiintoisia vierailukohteita. Kaupungissa toimii yhteensä seitsemän museota, joista merkittävimmät ovat Katalonian arkeologinen museo ja Gironan taidemuseo.

Arkeologinen museo on toiminut Gironassa jo vuodesta 1846. Museon kokoelmissa on Gironan alueelta arkeologisissa kaivauksissa löytyneitä esineitä aina esihistorialliselta ajalta keskiajalle saakka. Museorakennus on itsessäänkin nähtävyys, sillä museo toimii 900-luvulla rakennetun luostarin tiloissa. Arkeologinen museo onki ehdoton vierailukohde kaikille historiasta kiinnostuneille.

Myös Gironan taidemuseo toimii historiaa huokuvissa puitteissa. Museo sijaitsee nimittäin 1100-luvulta peräisin olevassa Piispan palatsissa. Taidemuseon kokoelmiin kuuluu teoksia Rooman valtakunnan ajoilta 1900-luvun alulle saakka.


Ostokset ja shoppailu

Gironassa on tarjolla hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungista löytyy vilkkaita ostokatuja, jotka ovat täynnä tasokkaita liikkeitä. Myös torit ja markkinat ovat suosittuja ostospaikkoja. Gironan vilkkain ostosalue keskittyy Onyar -joen ympäristöön, jonka länsirannalla sijaitsee Gironan moderni keskusta ja itärannalla vanhakaupunki.

Vaateliikkeitä ja kenkäkauppoja löytyy runsaasti esimerkiksi Rambla de la Llibertat, Carrer Nou ja Carrer de Santa Clara -kaduilta. Näillä kaduilla toimii lukuisia yksityisiä pikkuliikkeitä sekä joidenkin tunnettujen merkkien myymälöitä, kuten Benetton ja Footlocker. Varteenotettava ostospaikka Gironassa on myös El Corte Inglés -tavaratalo, joka sijaitsee Carrer de Barcelona -kadulla.

Suosittuja tuliaisia Gironasta ovat keramiikka ja paikalliset käsityöt. Keramiikkaa ja käsitöitä myydään useissa pikkupuodeissa vanhankaupungin alueella. Myös paikalliset makeiset ja muut herkut ovat hyviä tuliaisia ja niillä on mukava herkutella paikan päälläkin. Vanhassakaupungissa sijaitsevat leipomot ja makeismyymälät ovat hyviä ostospaikkoja herkkujen ostamiseen.


Majoitus Gironassa

Gironassa on tarjolla hyvä valikoima eritasoisia hotelleja. Kaupungin keskustassa toimii mm. useita kansainvälisiin ketjuihin kuuluvia hotelleja sekä lukuisia yksityisiä hotelleja. Hotellien hintataso on yleisesti ottaen varsin edullinen. Keskitasoinen kahden hengen hotellihuone voi edullisimmillaan irrota noin 50 eurolla yöksi.

Tasokasta majoitusta etsivä voi yöpyä esimerkiksi neljän tähden Ciutat De Girona -hotellissa. Modernissa hotellissa vieraat majoittuvat tilavissa tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa. Vanhankaupungin kupeessa sijaitsevan hotellin palveluihin kuuluvat mm. sisäuima-allas ja kuntosali. Kahden hengen huone tässä hotellissa maksaa noin 120-150 euroa yöltä.

Edullista hotellia Gironasta etsivä voi taas valita vaikkapa Ibis Girona -hotellin. Kansainvälisen Ibis -ketjun hotellit ovat tunnettuja hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Moderni ja siisti kahden tähden hotelli sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Gironan keskustasta. Kahden hengen huone Gironan Ibis -hotellissa maksaa edullisimmillaan noin 50 euroa yöltä.

Hotellin Gironasta voi varata Hotels.com -sivustolta.


Hotellit Gironassa

Hotels.com