Matkakohteet: Espanja: Costa del Sol: Torremolinos

Torremolinos, Espanja

Torremolinos, Espanja

Torremolinos on suosittu lomakaupunki Espanjan Costa del Solilla. 60 000 asukkaan kaupunki sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Costa del Solin suurimmasta kaupungista Malagasta.

Costa del Solin tunnetuimpiin lomakohteisiin lukeutuva Torremolinos on ollut suosittu matkakohde jo 1950-luvulta asti. Kaupungin sijainti lähellä Malagaa tekee siitä helposti saavutettavan kohteen turisteille, sillä Malagan lentokenttä sijaitsee vain 7 kilometrin päässä Torremolinoksesta.

Suosittuna lomakohteena Torremolinos pystyy tarjoamaan matkailijoille kaikki heidän tarvitsemansa palvelut. Kaupungista löytyy esimerksiksi kattava valikoima eritasoisia hotelleja sekä runsas valikoima ravintoloita. Lomailijoille on myös tarjolla paljon mukavaa tekemistä ja mielenkiintoisia vierailukohteita Torremolinoksessa.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Crocodile Park - Krokotiilipuisto

Krokotiili

Yksi erikoisimpia vierailukohteita Torremolinoksessa on Krokotiilipuisto. Yli 200 krokotiilin kotina toimiva puisto on suosittu nähtävyys, jossa on mahdollista tutustua näihin kiehtoviin eläimiin.

Krokotiilipuistossa vierailijat voivat ihailla krokotiileja, jotka edustavat useita eri puolilla maailmaa eläviä krokotiililajeja. Krokotiilipuiston suosituimpiin vetonauloihin lukeutuu mm. Paco -niminen krokotiili, joka on Euroopan suurin krokotiili. Krokotiilen lisäksi puistossa asustelee myös joitakin muita eläimiä, kuten alligaattoreita ja maakilpikonnia.

Krokotiilipuisto sijaitsee osoitteessa Calle Cuba 14, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Torremolinoksen keskustasta. Puisto on avoinna ympäri vuoden.

Aqualand

Krokotiilipuiston naapurissa sijaitseva Aqualand on myös suosittu vierailukohde Torremolinoksessa. Costa del Solin suurin vesipuisto pitää sisällään useita uima-altaita, vesilikumäkiä ja porealtaita.

Uimisen lisäksi Aqualandissa vierailijat voivat myös tutustua vesipuistossa asusteleviin merileijoniin sekä nauttia virvoittavia juomia ja ruokia alueella toimivissa ravintoloissa.

Aqualand sijaitsee osoitteessa Calle Cuba 10. Vesipuisto on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Molino de Inca - Kasvitieteellinen puutarha

Torremolinoksen kasvitieteellinen puutarha on vihreä keidas kaupungin pohjoispuolella, lähellä Aqualandia ja Krokotiilipuistoa. Puutarha on muodostettu vanhojen myllyjen ympärille, joista kaksi 1700-luvulla rakenettua myllyä ovat edelleen toiminnassa.

Vuonna 2003 avattu kasvitieteellinen puutarha on rentouttava vierailukohde ja mukava kohde vaikkapa piknikretkelle. Puutarhassa vierailijat voivat ihailla satoja erilaisia puu- ja kasvilajeja.


Rannat Torremolinoksessa

Ranta Torremolinoksessa

Torremolinos on aina ollut tunnettu upeista rannoistaan. Hienoja hiekkarantoja reunustaa seitsemän kilometriä pitkä rantanbulevardi, jonka ansiosta rantojen välillä on helppo liikkua. Rannat tarjoavat loistavat mahdollisuudet paitsi uimiseen myös esimerkiksi snorklaukseen, surffaamiseen ja rantapelien, kuten beach volleyn pelaamiseen.

Torremolinoksen rannnat ovat kauttaaltaan hyvin hoidettuja ja niiden siisteydestä huolehditaan koko ajan. Rantojen palvelut ovat myös monipuoliset. Rannalta voi esimerkiksi vuokrata aurinkovarjolla varustetun aurinkotuolin tai halutessaan voi vuokrata vaikkapa kanootin tai polkuveneen. Rantabulevardin varrella toimii lukuisia kauppoja, baareja ja ravintoloita.

Hotellit Torremolinoksessa

Hotels.com