Matkakohteet: Espanja: Costa del Sol: Marbella

Marbella, Espanja

Marbella, Espanja
Puerto Banús, Marbella

Auringossa kylpevä Marbella on tyylikäs pikkukaupunki Espanjan Costa del Solilla. Noin 60 kilometrin päässä Malagasta sijaitseva Marbella on suosittu lomakohde, jossa vierailee vuosittain miljoonia matkailijoita.

Matkailijalle on tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa Marbellassa. Lomaa voi viettää esimerkiksi rannalla rentoutuen, tasokkaissa ravintoloissa ruokaillen tai monenlaisista harrastusmahdollisuuksista nauttien. Monipuolisena matkakohteena Marbella soveltuu hyvin niin lapsiperheille, pariskunnille, yksin matkustaville kuin kaveriporukoillekin.

Suomesta on helpointa matkustaa Marbellaan lentämällä Malagan lentokentälle, josta on hyvät bussiyhteydet Marbellaan. Malagaan on tarjolla useita suoria lentoyhteyksiä Suomesta.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Marbellan vanhakaupunki

Marbellan vanhakaupunki

Marbellan vanhakaupunki on tunnelmallinen alue kaupungin keskustassa. Muurien ympäröimä vanhakaupunki muodostuu valkoiseksi kalkituista perinteisistä andalusialaisista taloista, joista vanhimmat on rakennettu jo 1400-luvulla. Alue pitääkin sisällään monia historiallisesti arvokkaita rakennuksia.

Vanhankaupungin alueella sijaitsee monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tutustuminen alueeseen kannattaa aloittaa appelsiinipuistaan tunnetulta Plaza de los Naranjos -aukiolta. Eloisan aukion reunoilla sijaitsee Marbellan vanhimpiin lukeutuvia rakennuksia, kuten 1500-luvulla rakennettu kaupungintalo. Useimmat vanhankaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kivenheiton päästä aukiosta. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi arabien rakennuttaman linnan rauniot sekä 1500-luvulla rakennettu Parroquia de Nuestra Señora de la Encarnación -kirkko.

Vanhakapunki lukeutuu myös Marbellan vilkkaimpiin ostosalueisiin. Tunnelmallisten kävelykatujen varsilla sijaitsee lukematon määrä erilaisia myymälöitä, kuten vaateliikkeitä, sisustusliikkeitä, kenkäkauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Myös ravintolavalikoima Marbellan vanhassakaupungissa on monipuolinen ja alueella toimii monia tasokkaita ravintoloita.

Puerto Banús - Shoppailua ja yöelämää

Noin viiden kilometrin päässä Marbellan keskustasta sijaitseva Puerto Banús on yksi Costa del Solin suosituimpia vierailukohteita. Valtavan viihde- ja ostosalueen keskipiste on huvivenesatama, jonka ympärille alue levittäytyy. Vuosittain jopa viisi miljoonaa matkailijaa vierailee Puerto Banúksessa.

1970-luvulla perinteisen andalusialaisen kalastajakylän tyyliin rakennettu Puerto Banús on täynnä elämää ympäri vuorokauden. Päivisin Puerto Banúksen elämä pyörii vilkkaan huvivenesataman ympärillä. Sataman edustalla kulkeva rantabulevardi ja lähistöllä sijaitsevat ostoskadut ovat koko päivän täynnä elämää. Alue on tunnettu mm. lukuisista luksusmerkkien liikkeistä sekä tasokkaista ravintoloista, jotka tarjoavat välimerellisiä herkkuja.

Iltaisin Puerto Banúksen kadut ovat vähintään yhtä eloisia kuin päivälläkin. Alkuillasta alueen ravintolat ja baarit täyttyvät paikallisista ja turisteista, jotka aloittavat illanviettoa ruokaa ja juomia nauttien. Myöhemmin illalla, noin puolenyön aikoihin, avaavat ovensa lukuisat yökerhot, joissa juhlat jatkuvat aina aamuun asti.


Marbellan rannat

Ranta Marbellassa

Marbellan 27 kilometriä pitkä rantaviiva tarjoaa upeat puitteet rantaloman viettämiseen. Kaupungin edustalle levittäyvät hiekkarannat ovat hyvin hoidettuja ja auringonpalvojien käytössä ovat monipuoliset palvelut. Hieman sivummalla on tarjolla myös rauhallisempia rantoja, joissa auringosta ja Välimeren ilmastosta voi nauttia ilman turhaa hälinää.

Suosituimpia Marbellan rannoista ovat kaupungin keskustan ja Puerto Banúksen ympärille levittäyvät rannat. Nämä rannat voivat kesällä olla varsin ruuhkaisia, mutta mikäli väenpaljous ei sinua haittaa, löytyy näiltä rannoilta vastapainoksi hyvät ravintolapalvelut sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Rannoilla on mahdollista harrastaa mm. vesihiihtoa ja surffausta tai voit vuokrata vaikkapa polkuveneen.

Rauhallisempia rantoja Marbellan ympäristössä löytyy kävelymatkan päästä Marbellan keskustasta ja Puerto Banúksesta. Muutaman kilometrin päässä vilkkaimmista turistirannoista sijaitsee rauhallisia rantoja, joissa auringosta voi nauttia luonnon muovaamien hiekkadyynien keskellä.


Muuta tekemistä Marbellassa

Delfiinien ja valaiden bongaus

Marbellan sijainti lähellä Gibraltarin salmea tekee alueesta loistavan kohteen delfiinien ja valaiden bongaamiseen. Gibraltarin salmen läheisillä merialueilla elää vahva delfiinipopulaatio ja lisäksi salmi on merkittävä valaiden kulkureitti.

Delfiinien ja valaiden bongaus onnistuu parhaiten osallistumalla veneretkelle, joita Marbellan ja Gibraltarin satamissa toimivat yrittäjät järjestävät. Hyvällä onnella voit nähdä retkellä erilaisia delfiinilajeja ja vaikkapa miekkavalaan tai kaskelotin.

Urheilumahdollisuudet Marbellassa

Lomalla Marbellassa ei tarvitse unohtaa kunnostaan huolehtimista. Uimisen ja vesiurheilun lisäksi Marbellassa on loistavat puitteet monien muidenkin lajien harrastamiselle.

Erityisen suosittu laji Marbellassa on golf, jonka harrastaminen onnistuu lukuisilla tasokkailla golfkentillä. Pelkästään Marbellan kunnan alueella toimii yli 10 golfkenttää. Tarjolla on kaikentasoisille golfaajille soveltuvia kenttiä. Useilla kentillä on tarjolla myös golfkursseja, joilla aloittelijatkin voivat oppia golfin saloja. Suosittuja ja tasokkaita golfkenttiä ovat mm. Finca Cortesin Golf Club ja Marbella Golf and Country Club.

Golfin lisäksi Marbellassa voi esimerkiksi pelata tennistä lukuisilla tenniskentillä, joita löytyy mm. hotellien yhteydestä. Mikäli oman hotellisi yhteydessä ei ole tenniskenttää, voit suunnata vaikkapa hotelli Puente Romanon yhteydessä toimivaan tenniskeskukseen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Marbellan keskustasta.

Hyvä vaihtoehto tenniksen harrastamiseen lähellä Marbellaa on myös Bel Air Tennis Club. Keskuksesta löydät yhdeksän tenniskentän lisäksi mm. jalkapallokentän, lentopallokentän, kuntosalin ja kahvilan. Tasokas tenniskekus sijaitsee Esteponan kunnassa, noin 15 kilometrin päässä Marbellan keskustasta.


Hotellit Marbellassa

Hotels.com