Matkakohteet: Espanja: lennot Suomesta

Suorat lennot Suomesta Espanjaan 2024

Finnairin lentokone

Suomesta on tarjolla suoria reittilentoja lukuisiin Espanjassa sijaitseviin kohteisiin. Vuonna 2024 Suomesta lennetään suoraan peräti 10 kohteeseen Espanjassa. Suosituimmilla reiteillä on tarjolla jopa useita lentoja päivässä vuoden ympäri.

Monipuolisen lentotarjonnan ansiosta Suomesta on helppoa lähteä tutustumaan tähän kiehtovaan ja aurinkoiseen Etelä-Euroopan maahan.


Kohteita eri puolilla Espanjaa

Vuonna 2024 Suomesta voi matkustaa Espanjaan neljän lentoyhtiön suorilla reittilennoilla. Saatavilla on lentoja kahdesta Suomessa sijaitsevasta kaupungista yhteensä 10 eri kohteeseen Espanjassa.

Tänä vuonna lentoja Suomen ja Espanjan välillä lennetään seuraavilla reiteillä:

 • Helsinki - Alicante (Finnair, Norwegian ja Ryanair)
 • Helsinki - Barcelona (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Fuerteventura (Finnair)
 • Helsinki - Girona (Ryanair)
 • Helsinki - Gran Canaria (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Lanzarote (Finnair)
 • Helsinki - Madrid (Finnair)
 • Helsinki - Málaga (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Palma de Mallorca (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Teneriffa (Finnair ja Norwegian)
 • Tampere - Málaga (Airbaltic)
 • Tampere - Palma de Mallorca (Airbaltic)

Lennot Madridiin

Espanjan pääkaupunkiin on Suomesta tiheät lentoyhteydet ympäri vuoden. Suoria lentoja Madridiin operoi lentoyhtiö Finnair. Yhtiö lentää Helsingistä Madridiin jopa 1-2 kertaa päivässä. Kesäkaudella lentoja on hieman tiheämmin kuin talvella.

Keskellä Espanjaa sijaitseva Madrid on tyylikäs kaupunkilomakohde, jossa riittää runsaasti nähtävää pidemmällekin lomalle. Myös kaupungin ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat monipuoliset.


Lennot Barcelonaan

Pohjois-Espanjan tärkein keskus Barcelona on vielä pääkaupunki Madriakin parempien lentoyhteyksien päässä Suomesta. Kahdella lentoyhtiöllä, Finnairilla ja Norwegianilla, on tarjolla suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentokentältä Barcelonaan. Lisäksi lentoyhtiö Ryanair lentää Helsingistä Gironaan, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Barcelonasta.

Finnair ja Norwegian lentävät Helsingistä Barcelonaan vuoden ympäri. Ryanairin Helsinki-Girona -reittiä lennetään puolestaan vain vilkkaimmalla loma-kaudella kesä-lokakuussa.

Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona lukeutuu Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin. Matkailijoita kaupunkiin houkuttelevat mm. kaupungin ainutlaatuinen arkkitehtuuri sekä upeat hiekkarannat.


Lennot Etelä-Espanjaan

Suomesta on helppoa matkustaa Etelä-Espanjan suosittuihin lomakohteisiin. Tarjolla on suoria lentoja Suomesta Mallorcalle, Alicanteen ja Málagaan.

Baleaarien saariryhmän suurimmalla saarella, Mallorcalla, sijaitsevan Palma de Mallorcan lentokentälle lentävät Suomesta lentoyhtiöt Finnair, Norwegian ja Airbaltic. Norwegian lentää Helsingistä Mallorcalle ympäri vuoden. Finnairin Helsinki-Mallorca -reittiä sekä vuonna 2024 avattavaa Airbalticin uutta Tampere-Mallorca -reittiä lennetään taas huhti-lokakuussa.

Mantereen puolella Etelä-Espanjassa sijaitsevista kaupungeista lentoja on tarjolla Suomesta Málagaan ja Alicanteen. Finnair ja Norwegian lentävät molemmat ympäri vuoden Helsingistä Málagaan. Lisäksi Airbaltic lentää Málagaan ympäri vuoden Tampereelta. Helsingin ja Alicanten välillä lennetään puolestaan Finnairin ja Norwegianin reittilentoja vuoden ympäri.

Mallorca, Málaga ja Alicante ovat kaikki monipuolisia matkakohteita, jotka tarjoavat paljon nähtävää matkailijalle. Kesäkaudella kaikki nämä kohteet soveltuvat myös erinomaisesti yhdistetyn ranta- ja kaupunkiloman viettämiseen.


Lennot Kanariansaarille

Espanjaan kuuluville Kanariansaarille voi myös matkustaa kätevästi suorilla reittilennoilla Suomesta.

Finnair lentää reittilentoja Helsingistä Fuerteventuraan, Gran Canarialle, Lanzarotelle ja Teneriffalle. Yhtiö lentää Kanariansaarten kohteisiin talvikaudella syys-maaliskuussa. Gran Canarialle ja Teneriffalle yhtiö lentää talvikaudella lähes päivittäin.

Finnairin lisäksi Kanariansaarille voi matkustaa myös Norwegianin lennoilla. Norwegian lentää loka-huhtikuussa Helsingistä Gran Canarialle ja Teneriffalle, joihin on tarjolla lentoja vilkkaimman sesongin aikaan jopa päivittäin.

Kanariansaaret ovat suosittuja rantalomakohteita, joista löytyy monenlaista tekemistä ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille matkailijoille.


Hotellit Espanjassa

Hotels.com