Matkakohteet: Espanja: lennot Suomesta

Suorat lennot Suomesta Espanjaan 2023

Finnairin lentokone

Suomesta on tarjolla suoria reittilentoja lukuisiin Espanjassa sijaitseviin kohteisiin. Vuonna 2023 Suomesta lennetään suoraan peräti 10 kohteeseen Espanjassa. Suosituimmilla reiteillä on tarjolla jopa useita lentoja päivässä vuoden ympäri.

Monipuolisen lentotarjonnan ansiosta Suomesta on helppoa lähteä tutustumaan tähän kiehtovaan ja aurinkoiseen Etelä-Euroopan maahan.


Kohteita eri puolilla Espanjaa

Vuonna 2023 Suomesta voi matkustaa Espanjaan kolmen lentoyhtiön suorilla reittilennoilla. Saatavilla on lentoja kahdesta Suomessa sijaitsevasta kaupungista yhteensä 10 eri kohteeseen Espanjassa.

Tänä vuonna lentoja Suomen ja Espanjan välillä lennetään seuraavilla reiteillä:

 • Helsinki - Alicante (Finnair, Norwegian ja Ryanair)
 • Helsinki - Barcelona (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Fuerteventura (Finnair)
 • Helsinki - Girona (Ryanair)
 • Helsinki - Gran Canaria (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Lanzarote (Finnair)
 • Helsinki - Madrid (Finnair)
 • Helsinki - Málaga (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Palma de Mallorca (Finnair ja Norwegian)
 • Helsinki - Teneriffa (Finnair ja Norwegian)
 • Tampere - Málaga (Airbaltic)

Lennot Madridiin

Espanjan pääkaupunkiin on Suomesta tiheät lentoyhteydet ympäri vuoden. Suoria lentoja Madridiin operoi lentoyhtiö Finnair. Yhtiö lentää Helsingistä Madridiin 1-2 kertaa päivässä. Kesäkaudella lentoja on hieman tiheämmin kuin talvella.

Keskellä Espanjaa sijaitseva Madrid on tyylikäs kaupunkilomakohde, jossa riittää runsaasti nähtävää pidemmällekin lomalle. Myös kaupungin ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat monipuoliset.


Lennot Barcelonaan

Pohjois-Espanjan tärkein keskus Barcelona on vielä pääkaupunki Madriakin parempien lentoyhteyksien päässä Suomesta. Kahdella lentoyhtiöllä, Finnairilla ja Norwegianilla, on tarjolla suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentokentältä Barcelonaan. Lisäksi lentoyhtiö Ryanair lentää Helsingistä Gironaan, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Barcelonasta.

Finnair lentää Helsingistä Barcelonaan useita lentoja päivässä ympäri vuoden. Norwegian taas lentää reittiä talvikaudella kolme kertaa viikossa ja kesällä neljä kertaa viikossa.

Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona lukeutuu Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin. Matkailijoita kaupunkiin houkuttelevat mm. kaupungin ainutlaatuinen arkkitehtuuri sekä upeat hiekkarannat.


Lennot Etelä-Espanjaan

Suomesta on helppoa matkustaa myös Etelä-Espanjan suosittuihin lomakohteisiin. Tarjolla on suoria lentoja Suomesta Mallorcalle, Alicanteen ja Málagaan.

Baleaarien saariryhmän suurimmalla saarella, Mallorcalla, sijaitsevan Palma de Mallorcan lentokentälle lentävät Suomesta lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian. Norwegian lentää Helsingistä Mallorcalle ympäri vuoden. Talvella lentoja on kaksi kertaa viikossa ja kesäkaudella kolme kertaa viikossa. Finnair taas lentää Mallorcalle Helsingistä maalis-lokakuussa 1-2 kertaa viikossa. Kirkkaista vesistään tunnettu Mallorca on täydellinen kohde rentouttavan loman viettämiseen Välimerellä. Halutessaan Mallorcalta matkaa voi jatkaa esimerkiksi laivalla myös muille Baleaarien saarille, kuten Ibizalle.

Mantereen puolella Etelä-Espanjassa sijaitsevista kaupungeista lentoja on tarjolla Suomesta Alicanteen ja Málagaan. Molemmat kaupungit ovat Välimeren rannalla sijaitsevia suosittuja matkakohteita, jotka soveltuvat täydellisesti kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen. Molempien kaupunkien läheisyydessä sijaitsee myös lukuisia pienempiä kaupunkeja, jotka ovat suosittuja lomakohteita. Esimerkiksi Málagan läheltä löytyvät suositut rantalomakohteet Fuengirola ja Marbella. Alicanten lähellä taas sijaitsevat esimerkiksi Torrevieja ja Benidorm.

Finnair ja Norwegian lentävät molemmat ympäri vuoden Helsingistä Málagaan. Norwegian lentää Málagaan kerran päivässä ja Finnair 1-2 kertaa päivässä. Lisäksi lentoyhtiö Airbaltic lentää Tampereelta Málagaan 1-4 kertaa viikossa ympäri vuoden.

Helsingin ja Alicanten välillä lennetään myös Finnairin ja Norwegianin reittilentoja vuoden ympäri. Norwegian lentää kaupunkiin 5-7 kertaa viikossa ja Finnair puolestaan lentää Alicanteen 2-3 suoraa lentoa viikossa.


Lennot Kanariansaarille

Espanjaan kuuluville Kanariansaarille voi matkustaa kätevästi suorilla reittilennoilla Suomesta.

Finnair lentää reittilentoja Helsingistä Fuerteventuraan, Gran Canarialle, Lanzarotelle ja Teneriffalle. Yhtiö lentää Kanariansaarten kohteisiin talvikaudella syys-huhtikuussa. Gran Canarialle ja Teneriffalle yhtiö lentää jopa 6-7 lentoa viikossa. Lanzarotelle ja Fuerteventuraan yhtiö lennättää matkailijoita kerran viikossa.

Finnairin lisäksi Kanariansaarille voi matkustaa myös Norwegianin lennoilla. Norwegian lentää talvikaudella Helsingistä Gran Canarialle ja Teneriffalle, joihin on tarjolla lentoja vilkkaimman sesongin aikaan jopa päivittäin.

Kanariansaaret ovat suosittuja rantalomakohteita, joista löytyy monenlaista tekemistä ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille matkailijoille.


Hotellit Espanjassa

Hotels.com