Matkakohteet: Espanja: Ibiza

Ibiza, Espanja

Ranta Ibizalla

Ibiza tuonee useimmille mieleen rannat, auringon ja bilettämisen. Tämä Baleaarien saariryhmän kolmanneksi suurin saari on kuitenkin paljon muutakin. Ibiza on monipuolinen matkakohde, josta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikenlaisille matkailijoille.


Ibizan kaupungit

Ibiza (kaupunki)

Ibizan kaupunki

Saaren suurin kaupunki ja tärkein keskus on 50 000 asukkaan Ibiza (katalaanin kielellä Eivissa). Kaupungissa ja sen ympäristössä on tarjolla saaren parhaat ostosmahdollisuudet sekä monipuolisin hotelli- ja ravintolavalikoima.

Ibizan kaupunki koostuu kahdesta selkeästi erillisestä osasta, jotka ovat kukkulan päällä sijaitseva vanhakaupunki Dalt Vila sekä sen alapuolella sijaitseva moderni kaupunginosa Eixample.

Dalt Vilan alueella sijaitsee useita merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Dalt Vilan suojaksi rakennetut keskiaikaiset linnoitukset sekä Santa Maria d'Eivissa -katedraali ovat kiehtovia vierailukohteita. Historiasta kiinnostuneen matkailijan kannattaa vierailla myös Puig des Molins -museossa, jossa on esillä saarelta tehtyjä arkeologisia löytöjä.

Modernin Eixamplen sydän on trendikäs satama-alue, joka on myös ilta-aikaan kaupunkilaisten ja turistien suosima kokoontumispaikka. Alueelta löytyykin runsaasti tasokkaita ravintoloita, kahviloita ja baareja. Sataman ympäristössä on myös hyvät ostosmahdollisuudet.

Ibizan kaupunki on yksi saaren yöelämän keskuksia. Erityisen vilkasta yöelämä on lentokentän kupeessa, noin kolmen kilometrin päässä Ibizan keskustasta, sijaitsevalla Bossan alueella. Bossassa toimii useita jättiyökerhoja sekä lukuisia pienempiä klubeja ja baareja. Esimerkiki kuuluisat yökerhot Ushuaia, Hi Ibiza ja Bora Bora sijaitsevat Bossan alueella. Kesäkaudella Bossan yökerhoissa esiintyy joka viikko maailman tunnetuimpiin lukeutuvia artisteja.

San Antonio

San Antonio, Ibiza

Reilun 20 000 asukkaan San Antonio (katalaaninkielellä Sant Antoni de Portmany) on Ibizan toiseksi suurin kaupunki. Pienestä kalastajakylästä 1950-luvulla nopeasti kasvamaan lähtenyt kaupunki on nykyään vilkas lomakohde.

San Antonio on erityisen suosittu nuorten matkailijoiden keskuudessa. Erityisesti kesä-syyskuussa kaupunki täyttyy ympäri maailmaa saapuvista nuorista, jotka saapuvat San Antonioon bilettämään ja viettämään rantalomaa. Vilkkaana nuorten bilettäjien suosimana kaupunkina San Antonio ei olekaan saaren paras perhekohde, mutta yöelämässä viihtyvälle kaveriporukalle kaupunki tarjoaa varmasti hyvät puitteet lomailuun.

Vilkas yöelämä on ehdottomasti San Antonion tärkein matkailuvaltti. Kaupungissa ja sen ympäristössä toimii laaja valikoima erilaisia klubeja ja baareja. Alkuillasta suosittuja ovat rantabaarit, kuten Cáfe del Mar ja Cáfe Mambo, joihin saavutaan ihailemaan auringonlaskua ja nauttimaan viilentäviä drinkkejä. Loppuillasta taas San Antonion jättimäiset teknoklubit, kuten Eden ja Es Paradis, täyttyvät juhlijoista. Lyhyen taksimatkan päässä San Antoniosta sijaitsee myös kuuluisa jättiyökerho Amnesia, jossa musiikista vastaavat maailman huippu-dj:t.


Santa Eulalia

SSanta Eulalia, Ibiza

Ibizan kolmanneksi suurin kaupunki Santa Eulalia (katalaanin kielellä Santa Eulària des Riu) on hyvä vaihtoehto rentouttavaa lomailua arvostavalle matkailijalle. 14 000 asukkaan Santa Eulaliasta löytyvät kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut, mutta tunnelma kaupungissa on huomattavasti rauhallisempi kuin saaren kahdessa suurimmissa kaupungissa. Santa Eulalia sopiikin hyvin lapsiperheen tai rauhallista lomaa kaipaavan pariskunnan matkakohteeksi Ibizalla.

Santa Eulalia on tunnettu tyylikkäästä rantapromenadistaan sekä hyvin hoidetuista hiekkarannoistaan. Viehättävällä pikkukaupungilla on myös maine saaren gastronomisena keskuksena ja siellä toimiikin useita tasokkaita ravintoloita. Oman leimansa Santa Eulalialle tuovat myös kaupunkiin asettuneet lukuisat taiteilijat.


Tekemistä Ibizalla

Lomaa Ibizalla voi viettää monella tapaa. Saaren monipuolinen aktiviteettitarjonta ja harrastusmahdollisuudet takaavat, että kaikenlaisille matkailijoille löytyy mielenkiintoista tekemistä.

Aktiivinen lomailija voi tutustua Ibizaan esimerkiksi ohjatulla polkupyörä-kierroksella. Tarjolla on eritasoisille kuntoilijoille suunnattuja kierroksia, joilla tutustutaan saaren kiehtovaan luontoon ja nähtävyyksiin. Ohjattuja kierroksia järjestetään eripuolilla saarta.

Ibizaa ympäröivä Välimeri tarjoaa myös runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Saareen voi tutustua mereltä päin vaikkapa opastetulla kajakki-kierroksella tai halutessaan voi esimerkiksi vuokrata vesiskootterin tai veneen. Rannikon kirkkaat vedet soveltuvat hyvin myös uimiseen ja sukeltamiseen.

Mukava tapa viettää lomapäivää Ibizalla on myös lähteä pienelle laivamatkalle. Esimerkiki Ibizan kaupungista lähtee kesäkaudella päivittäin erilaisia risteilyjä. Tarjolla on niin nuorison suosimia bileristeilyjä kuin myös opastettuja kiertomatkoja saaren rannikolla. Ibizalta on lisäksi runsaasti laivojen reittiliikennettä muille Baleaarien saarille sekä Espanjan mantereelle. Reittiliikenteen laivoilla pääsee esimerkiksi kätevästi päiväretkelle lyhyen laivamatkan päässä Ibizalta sijaitsevalle Formenteran saarelle.


Suomesta Ibizalle

Suomesta on helppoa matkustaa Ibizalle, sillä lentoyhtiö Finnair lentää kesäkaudella suoria lentoja Helsingistä Ibizalle. Finnair lentää Helsinki-Ibiza -reittiä kesä-elokuussa kerran viikossa molempiin suuntiin.

Suorien lentojen lisäksi Suomesta voi lentää Ibizalle yhdellä välilaskulla esimerkiksi Madridin tai Lontoon kautta. Varteenotettava vaihtoehto on myös lentää Ibizan naapurisaari Mallorcalle, josta matkaa voi jatkaa laivalla Ibizalle.

Suomesta järjestetään myös jonkin verran valmismatkoja Ibizalle. Esimerkiksi Apollomatkat tarjoaa kesäkaudella pakettimatkoja Ibizalle.

Hotellit Ibizalla

Hotels.com