Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Espanja: Costa del Sol: Fuengirola

Fuengirola, Espanja

Fuengirola, Espanja

Espanjan Aurinkorannikolla eli Costa del Solilla sijaitseva Fuengirola on todellinen suomalaisten kestosuosikki. Useille suomalaisille kaupunki ei ole pelkästään matkakohde, sillä tuhannet suomalaiset ovat muuttaneet pysyvästi asumaan Fuengirolaan. Merkittävän suomalaisväestön ansiosta Fuengirolassa onkin mahdollista hoitaa käytännössä kaikki tärkeimmät arkielämään liittyvät asiat halutessaan suomen kielellä.

Fuengirola on sopiva matkakohde, kun kaipaat helppoa lomailua; valkeat hiekkarannat, ravintoloiden reunustama rantabulevardi, laaja valikoima erilaisia hotelleja ja hyvät shoppailumahdollisuudet luovat toimivat puitteet lomailulle.

Ilmasto Fuengirolassa on varsin lämmin ympäri vuoden, sillä keskimääräinen päivälämpötila vuoden kylmimpänäkin kuukautena, tammikuussa, on +17 astetta. Kesällä päivälämpötilat liikkuvat n. +30 asteen tuntumassa.

Viime vuosina parantuneet lentoyhteydet Suomen ja Aurinkorannikon välillä ovat myös omalta osaltaan nostaneet Fuengirolan suosiota matkakohteena. Air Finland ja Finnair lentävät Helsingistä suoria reittilentoja Malagaan. RyanAir taas operoi kesäkaudella reittiä Tampereen ja Malagan välillä. Malagan lentokentältä on n. 30 kilometriä Fuengirolaan.

Nähtävyydet Fuengirolassa

Fuengirolan linna

Fuengirolan linna

Fuengirolan keskustan läheisyydessä sijaitsevan kukkulan päälle 1100-luvulla rakennettu linna, nimeltään "Sohail", on varmasti Fuengirolan tunnetuin historiallinen nähtävyys.

Fuengirola-joen suulla, lähellä merenrantaa sijaitseva linna joutui aikanaan toistuvasti merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi ja se on myös valloitettu useaan otteeseen. Viimeinen merkittävä taistelu linnan herruudesta käytiin vuonna 1812, kun Espanjan joukot valloittivat linnan takaisin ranskalaisilta, jotka olivat hallinneet sitä edelliset kaksi vuotta.

Linna on avoinna yleisölle kaikkina viikonpäivinä, lukuunottamatta maanantaita.

Eläintarha

Vuonna 2001 uudistettu Fuengirolan eläintarha on yksi suosituimmista vierailukohteista Fuengirolassa. Laadukkaasti toteutettu eläintarha onkin mukava vierailukohde ja etenkin lapsiperheiden kannattaa ehdottomasti sisällyttää vierailu eläintarhassa matkaohjelmaansa.

Eläntarhassa on kiinnitetty erityistä huomiota eläinten viihtyvyyteen ja niille on pyritty luomaan mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet. Eläintarhassa on n. 90 eri lajin eläimiä, mukaanlukien mm. tiikerit, orangit ja simpanssit.

Fuengirolan eläintarha on avoinna ympärivuoden. Liput eläintarhaan maksavat aikuiselta 15,90€. 3-9 vuotiaiden lapsien ja yli 65-vuotiaiden liput maksavat 10,90€. Alle 3-vuotiaat pääsevät eläintarhaan ilmaiseksi. (Hinnat vuonna 2010)

Tekemistä Fuengirolassa

Rannat ja rantaelämä

Fuengirolan ranta

Fuengirolan 8km pitkä hiekkaranta ja eteläisen Espanjan miellyttävä ilmasto tekevät Fuengirolasta loistavan rantalomakohteen. Aivan kaupungin keskustan edustalle levittäytyvällä rannalla on tarjolla kaikki lokoisan rantaelämän viettämiseen tarvittavat palvelut, kuten aurinkotuolien vuokrausmahdollisuus ja suihkun käyttömahdollisuus.

Fuengirolan rannan huonona puolena mainittakoon rannan ruuhkaisuus suosituimpina loma-aikoina, mutta tällöinkin on yleensä mahdollista löytää itselleen rauhallisempi ympäristö auringonottoon, kun vain kävelee hieman kauemmaksi keskustasta.

Rannan vierellä kulkeva rantakatu, Paseo Maritimo, on täynnä ravintoloita ja baareja, joihin voi poiketa välillä ruokailemaan tai vaikka nauttimaan viilentäviä juomia.

Shoppailu ja ostokset

Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat yhdet Aurinkorannikon parhaista. Kaupungissa toimii useita ostoskeskuksia ja Fuengirolan keskustassa on myös vilkkaita kävelykatuja, joiden varrelta löytää mm. muotivaateliikeitä ja erilaisia pikkupuoteja.

Kaupungin suurin ostoskeskus on Miramar Centre. Vuonna 2004 avattu ostoskeskus sijaitsee lähellä Fuengirolan linnaa. Valtavalla ostoskeskuksella on pinta-alaa yhteensä n. 120 000 neliötä. Miramarista löydät saman katon alta mm. muotivaateliikkeitä, elektroniikkaliikkeitä, elokuvateatterin, ravintoloita ja hypermarketin.

Hotellit Fuengirolassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers

Valmismatkat

Matkavekka