Matkakohteet: Espanja: Costa del Sol: Fuengirola

Fuengirola, Espanja

Fuengirola, Espanja

Fuengirola on Espanjan Aurinkorannikolla eli Costa del Solilla sijaitseva 75 000 asukkaan kaupunki, jonka upeat rannat ova tehneet siitä suositun rantalomakohteen. Monelle suomalaiselle Fuengirola on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä lomakohde, sillä kaupungissa asustaa pysyvästi tuhansia suomalaisia. Merkittävän suomalaisväestön ansiosta Fuengirolassa onkin mahdollista hoitaa käytännössä kaikki arkielämään liittyvät asiat halutessaan suomenkielellä.

Fuengirola on sopiva matkakohde, kun kaipaat helppoa lomailua; valkeat hiekkarannat, ravintoloiden reunustama rantabulevardi, laaja valikoima erilaisia hotelleja ja hyvät ostosmahdollisuudet luovat mukavat puitteet lomailulle.

Parantuneet lentoyhteydet Suomen ja Aurinkorannikon välillä ovat myös omalta osaltaan nostaneet Fuengirolan suosiota matkakohteena. Finnair ja Norwegian lentävät suoria reittilentoja Helsingistä Malagaan ja lisäksi Malagaan voi lentää Tampereelta Airbalticin siivin. Malagan lentokentältä on noin 30 kilometriä Fuengirolaan.


Nähtävyydet Fuengirolassa

Plaza de la Constitution

Tutustuminen Fuengirolaan on hyvä aloittaa kaupungin sydämestä, Plaza de la Constitution -aukiolta. Pikkuputiikkien, ravintoloiden ja kahviloiden reunustamalla aukiolla kannattaa viettää hetki vaikkapa ihaillen sen laidalla sijaitsevaa 1800-luvulla rakennettua Iglesia del Rosario -kirkkoa.

Plaza de la Constitutionia ympäröivällä alueelta löytyy useita viihtyisiä kävelykatuja, jotka ovat aina täynnä elämää. Päivällä kadut täyttyvät ostoksille, ruokailemaan ja kahvittelemaan saapuneista paikallisista sekä matkailijoista. Illalla alue on puolestaan yksi Fuengirolan yöelämän vilkkaimmista keskuksista.

Fuengirolan linna

Fuengirolan linna

Fuengirolan keskustan läheisyydessä kohoaa kaupungin tunnetuin maamerkki, 1100-luvulla rakennettu Sohailin linna. Linna on Fuengirolan tunnetuin historiallinen nähtävyys ja suosittu vierailukohde. Kaikkien ensi kertaa Fuengirolassa vierailevien kannattaakin ottaa vierailu linnassa osaksi matkaohjelmaansa jo sieltä avautuvien upeiden näköalojen vuoksi.

Lähellä merenrantaa, Fuengirola-joen suulla, sijaitseva linna on kokenut vuosisatojen kuluessa monenlaista. Linna joutui aikanaan toistuvasti merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi ja se on myös valloitettu useaan otteeseen. Viimeinen merkittävä taistelu linnan herruudesta käytiin vuonna 1812, kun Espanjan joukot valloittivat linnan takaisin ranskalaisilta, jotka olivat hallinneet sitä edelliset kaksi vuotta.

Nykyään Sohailin linna on avoinna yleisölle ympäri vuoden tiistaista sunnuntaihin. Sisäänpääsy linnaan on ilmaista. Linnassa järjestetään säännöllisesti myös erilaisia kulttuuritapahtumia.

BIOPARC - Fuengirolan eläintarha

Fuengirolan eläintarha, BIOPARC, on mukava vierailukohde, jossa viihtyy varmasti koko perhe. Laadukkaasti toteutetussa eläintarhassa on kiinnitetty erityistä huomiota eläinten viihtyvyyteen ja niille on pyritty luomaan mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet.

BIOPARCissa elää kymmeniin eri lajeihin kuuluvia eläimiä, mukaanlukien mm. tiikereitä, orankeja, krokotiilejä ja simpansseja. Eläintarhan eläimiin voi tutustua monilajiaitauksissa, jotka pyrkivät mukailemaan mm. Madagaskarin saaren ja päiväntasaajan Afrikan luontoa.

Fuengirolan eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Vuonna 2023 liput eläintarhaan maksavat aikuiselta 24,50€. 3-9 vuotiaiden lapsien ja yli 65-vuotiaiden liput maksavat 18€. Alle 3-vuotiaat pääsevät eläintarhaan ilmaiseksi.


Tekemistä Fuengirolassa

Rannat ja rantaelämä

Fuengirolan ranta

Fuengirolan 8km pitkä hiekkaranta ja eteläisen Espanjan miellyttävä ilmasto tekevät Fuengirolasta loistavan rantalomakohteen. Aivan kaupungin keskustan edustalle levittäytyvällä rannalla on tarjolla kaikki lokoisan rantaelämän viettämiseen tarvittavat palvelut, kuten aurinkotuolien vuokrausmahdollisuus ja suihkun käyttömahdollisuus.

Fuengirolan rannan huonona puolena mainittakoon rannan ruuhkaisuus suosituimpina loma-aikoina, mutta tällöinkin on yleensä mahdollista löytää itselleen rauhallisempi ympäristö auringonottoon, kunhan vain kävelee hieman kauemmaksi keskustasta.

Rannan vierellä kulkeva rantakatu, Paseo Maritimo, on täynnä ravintoloita ja baareja, joihin voi poiketa välillä ruokailemaan tai vaikka nauttimaan viilentäviä juomia.

Shoppailu ja ostokset

Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat yhdet Aurinkorannikon parhaista. Kaupungissa toimii useita ostoskeskuksia ja Fuengirolan keskustassa on myös vilkkaita kävelykatuja, joiden varrelta löytää mm. muotivaateliikeitä ja erilaisia pikkupuoteja.

Kaupungin suurin ostoskeskus on vuonna 2004 avattu Miramar Centre, joka sijaitsee lähellä Fuengirolan linnaa. Valtavalla ostoskeskuksella on pinta-alaa yhteensä noin 120 000 neliömetriä. Miramarista löydät saman katon alta yli 140 liikettä, joiden joukossa mm. muotivaateliikkeitä, elektroniikkaliikkeitä, elokuvateatterin, ravintoloita ja hypermarketin.


Milloin kannattaa matkustaa?

Fuengirola sopii matkakohteeksi ympäri vuoden, mutta matkan ajankohta kannattaa suunnitella omien mieltymysten ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Talvella Fuengirolan ilmasto sopii täydellisesti aktiiviseen lomailuun. Esimerkiksi golfin, tenniksen tai pyöräilyn harrastamiseen Fuengirolan talvikuukaudet sopivat mainiosti. Rantalomaa suunnittelevan kannattaa sen sijaan ajoittaa lomansa touko-syyskuuhun, jolloin Fuengirolassa on yleensä hellettä.

Keskimääräinen päivälämpötila Fuengirolassa on vuoden kylmimpänä kuukautena, tammikuussa, +17 astetta. Kesällä päivälämpötilat liikkuvat tyypillisesti noin +30 asteen tuntumassa.

Hotellit Fuengirolassa

Hotels.com