Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Espanja: Granada

Granada, Espanja

Granada, Espanja

Granada on sisämaakaupunki Etelä-Espanjassa, n. 50km päässä Välimeren rannikosta. Kaupungissa on n. 240 000 asukasta ja koko Granadan kaupunkiseudulla on asukkaita yhteensä n. puoli miljoonaa. Sierra Nevadan vuoriston juurella sijaitseva kaupunki on erityisen tunnettu tunnelmallisista basaarikaduistaan ja Alhambran linnoituksesta. Granada tarjoaa matkailijalle mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä ja aitoa espanjalaista tunnelmaa.

Granadan vireä yöelämä ja loistavat ostosmahdollisuudet takaavat myös omalta osaltaan puitteet onnistuneen kaupunkiloman viettämiseen.

Nähtävyydet

Alhambra

Alhambran linna, Granada
Alhambran linnoitus

Matka Granadaan ei ole täydellinen ilman vierailua sen kuuluisimpaan nähtävyyteen, Alhambran linnoitukseen. Al-Sabika nimisen kukkulan päällä sijaitseva linnoitus sijaitsee Granadan keskustan länsipuolella.

Alhambra on Espanjan suurin muslimien rakentama linnoitus. Linnoituksen historia ulottuu aina 800-luvulle asti. Vuonna 1492 kristityt valloittivat Alhambran ja tänä päivänä linnoituksessa näkyvätkin sekä sen alkuperäisten rakentajien että myöhemmin sitä hallinneiden kristittyjen kädenjälki. Alhambra on yksi Espanjan suosituimmista nähtävyyksistä ja se on valittu UNESCO:n maailman perintökohteeksi.

Alhambran linnoitettu alue on kooltaan n. 142 000m². Kokonaisuus käsittää linnoitusta ympäröivän muurin, 13 vartiotornia, muslimien ja kristittyjen rakennuttamia palatseja, upeita puutarhoja sekä varsinaisen linnan.

Puutarha Alhambrassa, Granada

Alhambra on erittäin suosittu vierailukohde, joten mikäli haluat varmistaa pääsysi Alhambran kaikkiin osiin, kannattaa alueelle suunnata heti aamusta tai vielä mieluummin varata liput ennakkoon, sillä päivittäin Alhambraan on myynnissä vain rajallinen määrä lippuja ja usein ne myydään loppuun.

Kesäkaudella 2010 aikuisen lippu Alhambraan, joka sisältää sisäänpääsyn linnaan, palatseihin ja puutarhoihin maksaa 12€. Tarjolla on aamu ja -iltalippuja: aamuliput ovat voimassa klo. 8.30-14.00 ja iltaliput klo. 14.00-18.00. Samaan hintaan voi myös ostaa yölipun, joka oikeuttaa tutustumiseen joihinkin palatseista yövalaistuksessa. Halutessaan voi myös ostaa lipun pelkkiin puutarhoihin. Tällöin lipulle tulee hintaa aikuiselta 6€. Opiskelijat ja yli 65-vuotiaat ovat oikeutettuja alennuksiin sisäänpääsymaksuista. Alle 12-vuotiailta ei peritä maksua.

Alhambra sijaitsee kävelymatkan päässä Granadan keskustasta, mutta halutessasi voit matkustaa Alhambraan myös bussilla. Bussilinjat 30 ja 32, joiden päätepysäkki keskustassa on Plaza Nueva -aukio kulkevat linnoituksen lähistölle.

Granadan katedraali

Vaikka Alhambra onkin Granadan selkeä ykkösnähtävyys, ei se suinkaan ole kaupungin ainoa merkittävä nähtävyys. Vuonna 1704 valmistunut Granadan katedraali on myös vierailun arvoinen kohde. Valtavan katedraalin, jonka rakentaminen kesti aikanaan peräti 180 vuotta, koon kokee parhaiten vierailemalla sen koristeellisissa sisätiloissa. Sisäänpääsy katedraalin maksaa 3,50€.

Sierra Nevada

Laskettelurinne Sierra Nevadassa lähellä Granadaa

Granadan sijainti Sierra Nevadan vuoriston juurella mahdollistaa talviaikaan myös laskettelun yhdistämisen Granadaan suuntautuvaan matkaan. Pradollano niminen laskettelukeskus Sierra Nevadalla tarjoaa kaikki laskettelijan tarvitsemat palvelut, kuten kattavat ravintolapalvelut, lukuisia hotelleja sekä mahdollisuuden vuokrata lasketteluvälineitä. Pradollanoon on bussiyhteys Granadasta ja matka sinne kestää n. 45 minuuttia. Laskettelukausi Sierra Nevadalla alkaa yleensä marraskuun lopulla ja kestää huhtikuulle asti. Sierra Nevada on Euroopan eteläisin laskettelukohde.

Myös kesäaikaan Sierra Nevada tarjoaa matkailijalle monenlaista tekemistä; esimerkiksi Pradollanon ympäristössä on upeat mahdollisuudet maastopyöräilyyn, ratsastukseen tai patikointiin vuoristossa. Oli vuodenaika mikä tahansa, maisemat Sierra Nevadassa ovat aina henkeäsalpaavan upeita.

Linkit:
Lippujen osto Alhambraan

Hotellit Granadassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers