Matkakohteet: Espanja: Almería

Almería, Espanja

Almería, Espanja

Almería on noin 200 000 asukkaan kaupunki Andalusiassa, Etelä-Espanjassa. Vaiheikkaan historian omaava satamakaupunki on nykyään suosittu matkakohde lämpimän ilmastonsa ja upeiden hiekkarantojensa ansiosta.

Vaikka Almería onkin kasvattanut suosiotaan matkakohteena viime vuosina, on se kuitenkin edelleen varsin aito espanjalainen kaupunki, eikä turismi näy sen katukuvassa lainkaan samaan tapaan kuin esimerkiksi Costa del Sol:illa.

Historia

Almería on perustettu vuonna 955 Córdoban kalifaatti - nimellä tunnettua islamilaista dynastiaa hallinneen kalifin, Abd ar-Rahman III:n toimesta. Kaupungista muodostui pian tämän islamilaisen dynastian tärkein satamakaupunki.

Kaupungin strategisen merkityksen kasvettua alkoi se joutua kristittyjen sotaretkien kohteeksi. Ensimmäisen kerran kristityt valloittivat Almerían vuonna 1147, mutta vasta vuonna 1489 kristityt pystyivät ottamaan kaupungin lopullisesti haltuunsa.

Kaupungin nykyinen nimi, Almería, on johdettu sen arabian kielisestä alkuperäistä nimestä, Al-Mariyya, joka tarkoittaa suomeksi peiliä. Kaupungin perustaneet muslimit halusivat nimellä kuvata Almeriaa meren peilinä.

Almerían nähtävyydet

Alcazaba

Alcazaban linna, Almería, Espanja

Espanjan toiseksi suurin muslimien rakennuttama linna, Alcazaba, on Almerían tunnetuin nähtävyys. Itse asiassa kyseessä ei ole pelkkä linna vaan suurikokoinen linnoitettu kompleksi, joka käsittää myös asuintaloja, aukioita ja moskeijan.

Linnoitettua aluetta ympäröivät yhteensä 1,4km pitkät muurit, joiden suojaan kätkeytyy n. 4 hehtaarin alue. Parhaimmillaan linnoitus on tarjonnut suojan jopa 20 000 hengelle.

Vuoden 1522 suuri maanjäristys aiheutti pahoja tuhoja linnoitukselle, mutta 1950-luvulla aloitetun restauroinnin ansiosta linnoitus on saanut takaisin entistä loistoansa.

Alcazaba on erittäin mielenkiintoinen vierailukohde, jossa ei kuitenkaan yleensä tarvitse kärsiä liiasta jonottamisesta, sillä turistikohteena Alcazaba ei ole saanut samanlaista mainetta kuin Granadassa sijaitseva Espanjan suurin muslimilinna, Alhambra.

Alcazabaan on ilmainen sisäänpääsy EU-passilla.

Almerían katedraali

Almerían katedraalin rakentaminen on aloitettu vuonna 1524 paikalla sijainneen vanhan katedraalin tuhouduttua maanjäristyksessä pari vuotta aikaisemmin. Linnoitusta muistuttava katedraali rakennettiin aikanaan uskonnollisen tarkoituksensa lisäksi tarjoamaan suojaa merirosvoja vastaan, jotka tekivät ryöstöretkiä Almeríaan aika ajoin. Katedraali sijaitsee vanhankaupungin ytimessä.

Rambla de Belén

Almería pääkatu

Almerían pääkatu, Rambla de Belén, on komea puistokatu, jota koristavat suihkulähteet, patsaat ja erilaiset monumentit. Palmujen reunustaman kadun varrelta löytyy hyviä ostosmahdollisuuksia ja mukavia ravintoloita. Katu johtaa Almerían satamaan, jonka läheisyydestä alkavat kaupungin upeat hiekkarannat.

Almerían rannat

Almerían ranta

Almería on loistava kohde rantaelämän viettämiseen, sillä Almerían seutu on koko Espanjan lämpimintä ja aurinkoisinta aluetta. Aivan Almerían keskustan edustalta saa alkunsa lähes silmänkantamattomiin jatkuva hiekkaranta. Rannalta löytyvät kaikki rantaelämään tarvittavat tärkeimmät palvelut, kuten aurinkotuolien vuokrausmahdollisuus ja suihkunkäyttömahdollisuus.

Hotellit Almeríassa

Hotels.com