Matkakohteet: Espanja: Costa del Sol: Malaga

Malaga, Espanja

Malagan satama
Malagan satama

Malaga on Espanjan Costa del Solin tärkein keskus ja koko maan kuudenneksi suurin kaupunki. Välimeren rannalla sijaitseva 600 000 asukkaan kaupunki on suosittu lomakohde, joka on kuuluisa upeasta ilmastostaan ja elämäniloisista asukkaistaan.

Malagassa lomaan voi yhdistellä rantaelämää, shoppailua, nähtävyyksiä tai vaikkapa juhlimista kaupungin vauhdikkaassa yöelämässä. Malagalla on tarjottavanaan jokaiselle jotakin. Aktiivisesta kaupunkilomailusta pitävälle Malaga soveltuukin matkakohteeksi paremmin kuin Costa del Solin pienemmät kaupungit.


Malagan nähtävyydet

Malagan linna

Malagan linna
Malagan linna ja roomalainen amfiteatteri

Malagan suosituin nähtävyys on 1000-luvulta peräisin oleva maurien, eli Espanjaa aikanaan hallinneiden muslimien, rakennuttama linna. Malagan linna on yksi Espanjan parhaiten säilyneistä maurien aikaisista linnoista.

Malagan linna sijaitsee kukkulan päällä keskellä kaupunkia. Massiivinen rakennuskompleksi käsittää kukkulan rinteillä kiemurtelevia muureja, vartiotorneja, palatseja ja muita rakennuksia. Muurien sisäpuolella sijaitsevat myös linnan upeat puutarhat. Nykyään linnan tiloissa toimii lisäksi arkeologinen museo.

Aivan Malagan linnan tuntumassa sijaitsevat n. 2000 vuotta vanhan roomalaisen amfiteatterin rauniot, joihin historiasta kiinnostuneen matkalaisen kannattaa myös ehdottomasti tutustua.

Malagan Katedraali

Lähellä linnaa sijaitsee toinen suosittu nähtävyys, Malagan katedraali. Renesanssityylinen katedraali, jonka torni kohoaa peräti 84 metrin korkeuteen, on yksi Malagan huomattavimmista maamerkeista.

Katedraalin rakennnustyöt aloitettiin vuonna 1528 ja päätettiin vuonna 1782, mutta katedraalin toista tornia ei ole tähän päivään mennessä saatu valmiiksi. Katedraalissa vierailevia ihastuttavat upeat freskot ja ikkunoita koristavat taidokkaasti toteutetut lasimaalaukset.

Museot

Malagassa toimii yhteensä noin 30 museota, jotka tarjoavat mielenkiintoista nähtävää niin taiteesta kuin historiastakin kiinnostuneelle.

Yksi Malagan suosituimmista museoista on Museo Picasso Malaga, joka on nimensä mukaisesti omistettu kaupungissa vuonna 1881 syntyneen Pablo Picasson taiteelle. Picassson taiteen lisäksi museossa on esillä vaihtuvia muiden taiteilijoiden näyttelyitä.

Malagan linnassa toimivan arkeologisen museon lisäksi arkeologiasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla Museo de Malagassa, jossa on esillä kuvataiteen ja veistoksien lisäksi myös arkeologisissa kaivauksissa Malagan seudulta löytyneitä esineitä.


Ostokset ja Shoppailu

Calle Larios, Malaga
Calle Larios - tyylikäs ostoskatu Malagan keskustassa

Suurena kaupunkina Malagalla on tarjottavanaan myös monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungin keskusta on täynnä muotiliikkeitä, kenkäkauppoja sekä monenlaisia erikoisliikkeitä.

Malagan vilkkainta ostosaluetta on Calle Larios -kadun ympäristö kaupungin ydinkeskustassa. Kadun varrella sijaitsee lukuisten muotiliikkeiden lisäksi mm. käsitöitä ja matkamuistoja myyviä liikkeitä. Calle Larioksen ympäristössä on myös monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita.

Malagassa toimii myös useita moderneja ostoskeskuksia. Yksi suurimmista ostoskeskuksista on Larios Centro, joka sijaitsee Avenida Aurora -nimisellä kadulla Malagan keskustassa.

Malagan yöelämä

Kun päivä on vietetty nähtävyyksiä kierrellen ja shoppaillen on illalla mukava suunnata kaupungille rentoutumaan hyvän musiikin ja iloisten ihmisten pariin.

Malaga on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kaupungin keskusta on täynnä erilaisia baareja, klubeja ja yökerhoja, jotka täyttyvät usein myös arki-iltoina. Tarjolla on mm. tapasbaareja, flamencobaareja, irkkupubeja, monenlaista live-musiikkia tarjoavia klubeja sekä suuriakin yökerhoja. Halusitpa sitten vain nauttia lasillisen viiniä tai juhlia aamuun asti, on vaihtoehtoja tarjolla runsaasti.

Tutustumisen Malagan yöelämään voi aloittaa esimerkiksi Calle Lariokselta, jonka ympäristö on täynnä elämää myös öiseen aikaan. Calle Larioksella ja viereisillä kaduilla sijaitsee mm. useita tapasbaareja ja erilaisia klubeja. Hyvä tapa löytää mukava illanviettopaikka on kysyä vinkkejä paikallisilta, jotka kertovat yleensä mielellään omat suosikkipaikkansa.

Kuten Espanjassa yleensäkin, Malagassa yöelämä alkaa selvästi Suomea myöhempään. Vasta klo. 23 aikoihin pubit ja baarit alkavat täyttymään ihmisistä. Varsinaisiin yökerhoihin siirrytään selvästi puolenyön jälkeen ja juhlia saatetaan kirjaimellisesti aamunkoittoon asti, sillä yökerhot sulkeutuvat usein vasta kuuden aikoihin aamulla.


Suomesta Malagaan

Malagan lentokenttä on Etelä-Espanjan vilkkain lentokenttä, joten kaupunkiin on helppo saapua lentämällä. Myös Suomesta on hyvät lentoyhteydet Malagaan.

Suomesta suoria lentoja Malagaan lentävät Norwegian ja Finnair. Lisäksi vaihtolentojen avulla Suomesta Malagaan voi matkustaa lukuisilla muilla lentoyhtiöillä, kuten esimerkiksi SAS:lla.


Kuvat: mer de glace, plusgood, juanpol / Flickr

Hotellit Malagassa

Hotels.com