Matkakohteet: Espanja: Benidorm

Benidorm, Espanja

Benidorm, Espanja

Benidorm on yksi Espanjan suosituimmista rantalomakohteista. Pilvenpiirtäjistään tunnettu kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla n. 50 kilometrin päässä Alicantesta. Kaupungissa on n. 70 000 vakituista asukasta, mutta turistien ansiosta Benidormin väkiluku kymmenkertaistuu kesäisin.

Hyvin hoidetut rannat, monipuolinen ravintolatarjonta, eloisat kauppakadut sekä laaja valikoima kohtuuhintaisia hotelleja takaavat, että matkailijan kannalta kaikki oleelliset palvelut ovat Benidormissa kunnossa. Vielä kun otetaan huomioon Benidormin upea ilmasto, ei tarvitse ihmetellä kaupungin suosiota matkakohteena.

Benidorm voi olla sopiva matkakohde sinulle, jos arvostavat helppoa lomailua etkä koe ongelmaksi turistien paljoutta.

Nähtävyydet

Pilvenpiirtäjät

Gran Hotel Bali
Gran Hotel Bali - Euroopan korkein hotelli

Benidormin keskusta muodostuu toinen toistaan korkeammista tornitaloista, joista korkeimmat yltävät oikeisiin pilvenpiirtäjämittoihin. Tornitalot muodostava Benidormille eurooppalaisittain poikkeuksellisen siluetin, joka tuo vääjäämättä mieleen USA:n suurkaupungit.

Useat pilvenpiirtäjistä toimivat hotelleina, joten rakennuksista avautuvista upeista näköaloista pääsee parhaiten nauttimaan majoittumalla johonkin niistä. Itse asiassa Benidormissa on mahdollista yöpyä korkeammalla kuin missään muualla Euroopassa, sillä Euroopan korkein hotelli, Gran Hotel Bali, sijaitsee sekin Benidormissa.

Vanhakaupunki

Benidormin vanhakaupunki

Pilvenpiirtäjien keskellä sijaitseva pieni vanhakaupunki tuo Benidormiin myös hieman perinteisempää espanjalaista kaupunkitunnelmaa. Benidormin vanhakaupunki on tyypillinen espanjalainen vanhakaupunki kapeine katuineen ja tapasbaareineen. Vanhankaupungin kaduilla voi unohtaa hetkeksi olevansa yhdessä Euroopan merkittävimmistä turistikeskuskuksista.

Kukkulan päällä, aivan meren rannalla sijaitsevasta vanhastakaupungista avautuvat upeat näköalat Välimerelle ja pilvenpiirtäjiin, jotka levittäytyvät vanhankaupungin ympärille. Näköaloja voi ihailla näköalatasanteilta, joista upein sijaitsee vanhankaupungin edustalla mereen työntyvän kallioisen niemen kärjessä.

Tekemistä Benidormissa

Rannat

Ranta Benidormissa

Benidormin edustalle levittäytyvät hiekkarannat ovat yksi tärkeimmistä syistä kaupungin suosioon lomakohteena.

Kaupungin edustalla sijaitsee kolme erillistä rantaa: Levante, Poniente ja Malpas. Rannoista Levante ja Poniente ovat tornitalojen edustalla sijaitsevia vilkkaita kaupunkirantoja. Malpas taas on vanhankaupungin edustalla sijaitseva suojaisa ja selvästi Benidormin rauhallisin ranta. Rannoilla on monipuoliset palvelut ja esim. rantatuoleja on mahdollista vuokrata. Benidormin rannat ovat kauttaaltaan hyvin hoidettuja.

Benidormissa rantojen turvallisuuteen panostetaan vahvasti. Uimareiden turvallisuudesta pitävät huolen rantavahdit, jotka tarkkailevat rantaa torneistaan. Poliisit taas partioivat säännöllisesti rantakadulla tavoitteenaan estää varkaudet.

Huvipuisto Terra Mitica

Vuonna 2000 avattu Terra Mitica on Benidormin suosituin vierailukohde. Huvipuiston teemana ovat muinaiset Välimerellä vallinneet kulttuurit, joiden mukaan huvipuisto on jaettu viiteen alueseen: Egypti, Kreikka, Rooma, Iberia ja Välimeren saaret.

Laitteita huvipuistossa on monipuolinen valikoima. Esimerkiksi erilaisia vuoristoratoja Terra Miticassa on useita. Kaikenikäiset kävijät on myös otettu huomioon laitevalikoimassa. Huvipuistovieraita viihdyttävät laittteiden lisäksi lukuisat erilaiset näytökset, joita huvipuiston alueella järjestetään.

Terra Mitica sijaitsee n. 5 kilometrin päässä Benidormin keskustasta. Huvipuistoon on mahdollista matkustaa Benidormista paikallisjunalla tai busseilla nro. 21 ja 22. Taximatka Benidormin keskustasta Terra Miticaan maksaa n. 15 euroa suuntaansa.

Hotellit Benidorm

Hotels.com