Matkakohteet: Espanja: Teneriffa

Teneriffa, Espanja

Auringonlasku Teneriffalla

Teneriffa on jo vuosikymmenten ajan lukeutunut suomalaisten suosikkimatkakohteisiin. Suosion taustalla ovat saaren miellyttävä ilmasto, upea luonto ja monipuoliset palvelut, joita on kehitetty matkailijoiden erilaiset tarpeet huomioon ottaen.

Teneriffa on tunnettu rantakohteena, mutta yhä useampi matkailija saapuu saarelle viettämään todellista aktiivilomaa. Esimerkiksi golfaajat ovat löytäneet Teneriffan hyvin hoidetut golfkentät, jotka tarjoavat upeat puitteet tälle harrastukselle. Saaren luonto taas tarjoaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia luontomatkailusta kiinnostuneille.

Teneriffa on suosittu valmismatkojen kohde, mutta viime vuosina myös omatoimatkailu Teneriffalle on lisääntynyt. Omatoimimatkailua ovat lisänneet mm. parantuneet lentoyhteydet Suomesta Teneriffalle. Reittilentoja Helsingistä Teneriffalle lentävät ainakin Air Finland ja Norwegian.


Matkakohteet Teneriffalla

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

200 000 asukkaan Santa Cruz de Tenerife on Teneriffan suurin kaupunki. Teneriffan pohjoisrannikolla sijaitseva Santa Cruz on saaren hallinnollinen keskus ja se jakaa Kanariansaarten pääkaupungin tittelin yhdessä Gran Canarialla sijaitsevan Las Palmasin kanssa.

Harva matkailija viettää koko lomaansa Santa Cruzissa, mutta päiväretkien kohteena kaupunki on suosittu. Päivän Santa Cruzissa saa kulumaan mukavasti nähtävyyksiä kierrellen tai vaikka tekemällä shoppailukierroksen kaupungin vilkkailla ostoskaduilla.

Santa Cruzin merkittävimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat palmuihin erikoistunut kasvitieteellinen puutarha, useat mielenkiintoiset museot, kirkot ja Santa Cruzin suojaksi aikanaan rakennetut linnoitukset. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuu myös musiikki- ja kongressikeskus Auditorio de Tenerife, joka on todellinen modernin arkkitehtuurin mestariteos ja Santa Cruzin kulttuurielämän keskipiste.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on yksi Teneriffan suosituimmista matkakohteista. Noin 30 000 asukkaan pikkukaupunki houkuttelee vuosittain satojatuhansia turisteja eri puolilta maailmaa. Kaupunki on etenkin pohjoiseurooppalaisten matkalaisten suosiossa.

Mittavasta turismista huolimatta Puerto de la Cruz tunnetaan tyylikkäänä lomakohteena, jossa paikallinen kulttuuri on säilynyt vahvana. Lukuisat tasokkaat hotellit, laaja ravintolatarjonta ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet pitävät huolen lomalaisten viihtyvyydestä. Kaupunki soveltuu hyvin rentouttavaa lomakohdetta etsiville.

Kaupungin suosituimpiin nähtävyyksin ja vierailukohteisiin lukeutuvat mm. Loro Parque -eläintarha, Lago Martianezin merivesialtaat sekä Puerto de la Cruzin arkeologinen museo.

Playa de las Americas

Playa de las Americas

Teneriffan etelärannikkolla sijaitseva Playa de las Americas on tunnettu rannoistaan ja vireästä yöelämästä. Playa de las Americas on turismista täysin elävä lomakohde, jossa ei historiallisia nähtävyyksiä juuri ole, mutta monenlaista tekemistä on tarjolla sitäkin enemmän.

Rantojen ja yökerhojen lisäksi Playa de las Americas tarjoaa loistavat puitteet esimerkiksi vesihiihdon tai sukelluksen harrastamiseen. Playa de las Americas on sopiva kohde heille, jotka haluavat lomallaan nähtävyyksien kiertelyn sijasta rentoutua ja pitää hauskaa.


Tekemistä Teneriffalla

Luontoretket

Teide

Teneriffan ainutlaatuinen luonto tekee saaresta houkuttelevan kohteen myös luontomatkailusta kiinnostuneille.

Saaren eteläosassa sijaitseva Teiden kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet vaellusretkille. Tulivuori Teiden ympärille perustettu kansallispuisto koostuu pinnanmuodoiltaan vaihtelevasta vulkaanisesta maastosta. Itse tulivuori Teiden lisäksi kansallispuistossa voi nähdä monia muita luonnon ihmeitä, kuten laavavirtojen muodostamia kivimuodostelmia ja harvinaisia eläin- ja kasvilajeja. Kansallispuistossa on lukuisia hyvin hoidettuja vaellusreittejä.

Teneriffaa ympäröiville merialueille taas tehdään veneretkiä, joilla voi bongata mm. valaita ja delfiinejä. Kalastuksesta kiinnostuneet voivat kokea Teneriffalla ikimuistoisia hetkiä valtamerikalastuksen parissa. Kaloja voi myös ihailla sukeltamisen merkeissä, johon Teneriffan kirkkaat vedet tarjoavat myös loistavat puitteet. Kalastus ja -sukellusretkiä tekeviä yrityksiä löytää kaikista Teneriffan merkittävimmistä lomakohteista.

Golf

Teneriffan lukuisat golfkentät tarjoavat haasteita ja mukavaa ajanvietettä lajista innostuneille. Tarjolla on eritasoisille pelaajille soveltuvia kenttiä. Teneriffan ilmasto soveltuu golfin peluuseen erinomaisesti ympäri vuoden.

Useimpien golfkenttien yhteydessä on mahdollista myös majoittua, joten halutessaan vaikka koko loman voi viettää golfaten. Golf-harrastusta vasta aloitteville on myös tarjolla kursseja, joilla golfin perusteet tulevat tutuksi.

Hotellit Teneriffalla

Hotels.com