Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Espanja: Alicante

Alicante, Espanja

Satama - Alicante, Espanja

Alicante on vilkas 300 000 asukkaan kaupunki Välimeren rannalla ja yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista. Aurinkoisessa rantakaupungissa riittääkin tekemistä ja nähtävää.


Alicanten nähtävyydet

Castillo de Santa Bárbara

Castillo de Santa Bárbara - Alicante, Espanja

Alicanten keskustassa sijaitseva Castillo de Santa Bárbara eli Santa Bárbaran linna on varmasti Alicanten tunnetuin historiallinen nähtävyys. Monte Benacantil -nimisen kukkulan päällä sijaitsevaa linnaa ja kukkulan rinteillä kiemurtelevia muureja ei voi olla huomaamatta vieraillessaan Alicantessa.

Castillo de Santa Bárbara on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista ja se on näytellyt merkittävää roolia Alicanten historiassa. 800-luvulla maurien, lähes koko Espanjaa aikanaan hallinneiden muslimien, alunperin rakennuttama linnoitus on vuosisatojen saatossa ollut useiden eri valtakuntien hallinnassa ja sen herruudesta on käyty lukuisia taisteluita.

Nykyään linnassa on helppoa vierailla, sillä Benacantilin huipulle on vuodesta 1963 asti päässyt nousemaan hissillä. Vierailu linnassa kannattaa myös sieltä avautuvien upeiden näköalojen vuoksi. Linna on avoinna yleisölle päivittäin, ympäri vuoden.

Alicanten arkeologinen museo (MARQ)

Museo Arqueologico de Alicante (MARQ) eli Alicanten arkeologinen museo on mielenkiintoinen vierailukohde kaikille arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneille. Museon pysyvät näyttelyt esittelevät arkeologiaa ja arkeologien työssään käyttämiä menetelemiä sekä Alicanten alueen historiaa.

Museolla on laaja kokoelma Alicanten alueelta löytyneitä erilaisia esineitä aina esihistorialliselta ajalta 1900-luvun alkupuolelle asti. Pysyvät kokoelmat on jaettu viiteen osastoon, jotka ovat Esihistoria, Iberialaiset, Roomalaiset, Keski-aika ja Moderni.

Alicanten arkeologinen museo sijaitsee Plaza del Doctor Gómez Ulla -nimisen aukion laidalla Alicanten keskustan tuntumassa. Museo on avoinna ympäri vuoden. Museossa voi vierailla tiistaista perjantaihin klo. 10-19, lauantaisin klo. 10-20.30 ja sunnuntaisin sekä juhlapyhinä klo. 10-14. Maanantaisin museo on suljettu. Sisäänpääsy museoon maksaa aikuiselta 3 euroa.


Tekemistä Alicantessa

Rannat ja rantaelämä

Ranta - Alicante, Espanja

Alicantessa upeat hiekkarannat eivät ole koskaan kaukana. Kilometrien pituiset rannat houkuttelevat nauttimaan Alicanten upeasta ilmastosta.

Aivan Alicanten keskustan edustalla sijaitseva Playa del Postiguet on kaupungin suosituin ranta. Rannan vierellä kulkeva palmujen reunustama rantakatu ja rannan taustalla kohoava Monte Benacantil ja sen huipulla sijaitseva Santa Bárbara -linnoitus luovat rannalle ainutlaatuisen tunnelman. Rantakadun ravintolat ja baarit takaavat, että nälän tai janon yllättäessä apu on aina lähellä.

Auringonoton lisäksi Alicanten rannat soveltuvat erinomaisesti myös uimiseen, sillä merivesi Alicanten edustalla on sekä puhdasta että kesäaikaan myös mukavan lämmintä. Lämpimimmillään merivesi on elo-syyskuussa, jolloin veden lämpötila on tavallisesti noin +25.

Ostokset ja shoppailu

Shoppailijalle riittää valinnanvaraa Alicantessa. Kaupungissa sijaitsee useita tavarataloja, ostoskeskuksia ja laaja valikoima erilaisia pikkupuoteja.

Alicantessa vaateostoksia voi tehdä halutessaan tasokkaissa design-myymälöissä, mutta tarjolla on toki myös hyvä valikoima tunnettujen muotivaateketjujen myymälöitä, joissa shoppailu onnistuu edullisesti. Kenkäkauppoja Alicantessa on tarjolla erityisen laaja valikoima. Suosittuja ostospaikkoja Alicanten keskustassa ovat esimerkiksi tavaratalo El Corte Ingles ja Plaza Mar 2 -ostoskeskus.

Ruokaostoksia paikallisten tapaan voi tehdä Alicanten kauppahallissa (Mercado Central de Alicante), josta voi ostaa esimerkiksi erilaisia juustoja, hedelmiä ja makeisia vaikkapa evääksi rannalle. Paikalliset ostavat kauppahallista mielellään myös kalaa ja lihaa, joten mikäli suunnittelet laittavasi matkalla ruokasi itse, on kauppahalli myös oiva paikka tuoreiden raaka-aineiden hankkimiseen. Alicanten kauppahalli on mielenkiintoinen vierailukohde jo pelkästään tunnelmansa vuoksi.

Mukavia tuliaisia Alicantesta ovat paikalliset käsityöt, joita myydään useissa erikoisliikkeissä Alicanten keskustassa.


Milloin on paras aika matkustaa?

Alicante soveltuu matkakohteeksi ympäri vuoden, mutta rantakelejä on varmimmin touko-syyskuussa.

Kylmin kuukausi Alicantessa on tammikuu, jolloin päivälämpötila on keskimäärin noin +17 astetta. Jo huhtikuussa päivälämpötilat ovat suurinpiirtein Suomen keskikesän lämpötilojen tasolla ja toukokuusta syyskuun loppuun ovat lämpötilat päivisin tavallisesti hellelukemissa.

Sadepäiviä Alicantessa on harvoin, vuodessa niitä kertyy keskimäärin vain 37 kun esimerkiksi Helsingissä on sadepäiviä keskimäärin 113 vuodessa.


Suomesta Alicanteen

Hyvien lentoyhteyksien ansiosta Suomesta on helppo matkustaa Alicanteen. Suoria lentoja Suomesta Alicanteen lentää lentoyhtiö Norwegian, joka operoi reittilentoja välillä Helsinki-Alicante. Lento Helsingistä Alicanteen kestää noin 4 tuntia.

Lisäksi vaihtolentojen avulla Alicanteen voi matkustaa lukuisilla muilla lentoyhtiöillä. Esimerkiksi SAS:n lennoilla voi matkustaa kätevästi Tukholman kautta Alicanteen.


Majoitus Alicantessa

Alicanten majoitustarjonta on laaja ja monipuolinen. Tarjolla on sekä edullisia pikkuhotelleja että tasokkaita neljän tähden hotelleja. Myös huoneistohotelleja toimii Alicantessa useita. Hotellien hintataso on yleisesti ottaen varsin edullinen. Parhaita alueita majoittua Alicantessa ovat kaupungin keskusta sekä satama-alue.

Tyylikästä hotellia arvostava voi majoittua esimerkiksi hotelli Melia Alicantessa. Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee meren äärellä kaupungin keskustan edustalla. Arvostetun hotellin palveluihin kuuluvat mm. kaksi uima-allasta, kuntosali sekä kattoterassi. Hotellin huoneet on sisustettu modernisti ja ikkunoista avautuvat upeat merinäköalat. Kahden hengen huone hotellissa maksaa alkaen 135 euroa yöltä.

Edullisempaa majoitusta etsivälle hyvä valinta taas on esimerkiksi NH Cristal. Tämä kolmen tähden hotelli sijaitsee Alicanten keskustassa, vilkkaimpien ostoskatujen äärellä. Kansainväliseen NH ketjuun kuuluva hotelli tarjoaa majoitusta erinomaisella hinta-laatusuhteella. Kahden hengen huone NH Cristal -hotellissa maksaa alkaen 50 euroa yöltä.

Hotellin Alicantesta voi varata Hotels.com -sivustolta.


Kuvia Alicantesta

Santa Barbaran linnoitus ja satama-alue
Alicanten keskusta ja vanhakaupunki

Hotellit Alicantessa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers