Matkakohteet: Espanja: Valencia

Valencia, Espanja

Valencia, Espanja

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja samannimisen itsehallintoalueen pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla eteläisessä Espanjassa n. 350 kilometrin päässä Madridista.

Yli 800 000 asukkaan Valencia on yksi Espanjan monipuolisimmista kaupunkilomakohteista, jossa lomaan on helppoa yhdistää rantaelämää, nähtävyyksiä, kulttuuria ja shoppailua juuri siinä suhteessa kuin itse parhaaksi kokee.

Ilmasto Valenciassa on miellyttävä ympäri vuoden, sillä kylmimpänäkin kuukautena, tammikuussa, päivälämpötilat ovat keskimäärin +16 astetta. Huhtikuulta aina lokakuulle asti lämpötilat päivisin ovat yleensä +20 asteen yläpuolella. Kuuminta on heinä-elokuussa, jolloin lämpöä on tavallisesti n. +30 astetta.


Nähtävyydet

Valencian vanhakaupunki

Valencian vanhakaupunki

Valencian vanhakaupunki on elävä alue täynnä kahviloita, ravintoloita, pikkupuoteja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Vanhassakaupungissa sijaitsee mm. useita keskiaikaisia kirkkoja, joista merkittävin on vuonna 1482 valmistunut Valencian katedraali, jonka rakennustyöt kestivät yli 200 vuotta.

Muita merkittäviä nähtävyyksiä vanhassakaupungissa ovat mm. aikanaan Valenciaa suojanneesta muurista jäljelle jäänyt komea 1300-luvulta peräisin oleva kaupunginportti Torres de Serranos sekä Lonja de la Seda, silkin tukkukauppaa varten keskiajalla rakennettu rakennusryhmä, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Vanhakaupunki on täynnä elämää myös iltaisin, sillä vanhankaupungin alue on yksi Valencian yöelämän keskipisteistä.

Taiteiden ja tieteiden kaupunki

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias, Valencia

Vuonna 2004 valmistunut taiteiden ja tieteiden kaupunki (La Ciudad de las Artes y de las Ciencias) on Valencian suosituin vierailukohde ja nähtävyys. Futuristisista rakennuksista koostuvalla alueella on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat mielenkiintoista tekemistä kaiken ikäisille. Alueella kannattaa tosin vierailla jo pelkästään sen hämmästyttyvän arkkitehtuurin ansiosta.

Useasta rakennuksesta koostuva kokonaisuus pitää sisällään erilaisia taiteeseen ja tieteeseen liittyviä näyttelyitä, akvaarion, delfinaarion, planetaarion, IMAX-elokuvateatterin ja esittävän taiteen keskuksen. Alueella riittääkin tekemistä helposti koko päiväksi tai vaikka useammaksikin.


Shoppailu ja ostokset

Ostoskeskus El Saler, Valencia
El Saler, Ostoskeskus Valenciassa

Valenciassa shoppailijalla on mistä valita; tarjolla on mm. laaja valikoima erilaisia erikoisliikkeitä, muotivaatemyymälöitä sekä laukku- ja kenkäkauppoja. Valencian keskustassa ja keskustan läheisyydessä sijaitsee myös useita suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia.

Muodikkaita vaatteita, kenkiä tai laukkuja etsivän kannattaa suunnata Calle Colón -kadulle, jossa sijaitsevat kaupungin trendikkäimmät myymälät. Kadulla sijaitsee mm. lukuisten tunnettujen muotivaateketjujen myymälöitä, mukaan luettuna mm. H&M, Zara ja Mango. Kadun varrella sijaitsee myös El Corte Inglés -tavaratalo.

Valencian suurimpia ostoskeskuksia ovat lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva Centro Nuevo ja vastapäätä Taiteiden ja tieteiden kaupunkia sijaitseva El Saler. Centro Nuevossa on yli 250 liikettä ja El Salerissa n. 160. Molemmat ostoskeskuksista pitävät sisällään kattavan valikoiman vaatekauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Valencian kauppahalli on myös vierailun arvoinen kohde jo pelkästään tunnelmansa vuoksi. Kauppahalli on myös oiva paikka ostaa tuliaisiksi paikallisia herkkuja, kuten oliiveja tai erilaisia makeisia.


Tapahtumia Valenciassa

Valenciassa järjestettävät lukuisat suuret tapahtumat houkuttelevat omalta osaltaan vierailemaan tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.

Yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista Valenciassa on kevään saapumista juhlistava Las Fallas -festivaali. 15.-19 maaliskuuta pidettäviin juhlallisuuksiin kuuluvat mm. upeat ilotulitukset ja paraatit. Tapahtuman näyttävin osa ovat kuitenkin valtavat paperimassasta valmistetut hahmot, joita sijoitetaan eri puolille Valenciaa. Nämä mm. politiikkoja, julkkiksia ja piirroshahmoja esittävät hahmot voivat olla jopa kerrostalojen korkuisia. Las Fallas huipentuu 19. maaliskuuta, jolloin kellon lyödessä 12 keskiyöllä kaupungin valot sammutetaan ja hahmot poltetaan.

Moottoriurheilua seuraavat taas tuntevat Valencian MotoGP ja Formula 1 -sarjojen osakilpailuista. Tavallisesti kesäkuussa ajettava F1-kisa ja marraskuussa ajettava MotoGP-kisa tuovat vuosittain satojatuhansia kisaturisteja kaupunkiin. Vuosina 2013 ja 2014 Valencia ei tosin mahtunut F1-kisakalenteriin. Valencialaiset elättelevät kuitenkin toiveita kisan palaamisesta kaupunkiin seuraavina vuosina.

Futisfaneja Valenciaan houkuttelee kaupungin suurin jalkapalloseura Valencia CF, joka on yksi Espanjan menestyneimmistä seuroista. Valencian kotipelit pelataan toistaiseksi 55 000 -paikkaisella Mestalla -stadionilla, mutta uusi 61 500 -paikkainen stadion on jo rakenteilla. Espanjan liigaa pelataan elokuun lopulta toukokuulle asti.


Katso myös: Kuvia Valenciasta

Hotellit Valenciassa

Hotels.com