Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Milano-Malpensa

Lentokenttäopas: Milano-Malpensa

Milano-Malpensan lentokenttä

Milano-Malpensa (MXP) on vilkas kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin 40 kilometriä Milanosta luoteeseen. Milanoon suuntaavien matkailijoiden lisäksi lentoasema palvelee myös esimerkiksi Pohjois-Italian järvialueelle tai Etelä-Sveitsiin matkustavia.

Suomesta Malpensan lentokentälle lentää Finnair, joka käyttää kenttää Helsinki-Milano reittilennoillaan. Finnair käyttää Malpensassa lentoaseman terminaalia 1.


Lentokentältä Milanoon

Bussit

Malpensan lentokentän ja Milanon keskustan välillä on hyvät bussiyhteydet. Bussiyhtiöt Terravision, Autostradale ja Air Pullman liikennöivät lentokentältä Milano Centrale -rautatieasemalle kukin noin 20 minuutin vuorovälillä. Bussit pysähtyvät lentokentän molempien terminaalien edustalla.

Bussilipun voi ostaa bussista tai etukäteen bussiyhtiöiden nettisivuilta. Vuonna 2017 bussilippu kaikilla yhtiöillä kustantaa 8 euroa suuntaansa. Bussi on halvin tapa matkustaa lentokentältä Milanoon. Matka-aika lentokentältä Milanoon on tavallisesti noin 50 minuuttia.

Junat

Malpensa Express -junat liikennöivät lentokentän molemmista terminaaleista noin puolen tunnin välein kahdella eri linjalla. Linjat kulkevat suurimman osan matkaa samaa reittiä, mutta haarautuvat Milanon kantakaupungissa. Toisen linjan päätepysäkki on Cadornan asema ja toisen Milano Centrale. Milano Cantraleen kulkevat junat pysähtyvät matkalla myös Porta Garibaldin asemalla.

Juna on helppo ja luotettava tapa matkustaa Malpensan kentältä Milanoon. Matka-aika Milanon keskustaan on noin 50 minuuttia eli suurinpiirtein sama kuin bussilla. Ruuhka-aikaan juna pysyy kuitenkin bussia varmemmin aikataulussaan. Junalippu lentokentältä Milanoon kustantaa 13 euroa suuntaansa vuonna 2017. Junayhtiön nettisivuilta voi ostaa etukäteen myös menopaluun 20 euron hintaan.

Taksit

Lentoaseman molempien terminaalien edustoilla sijaitsevilla taksitolpilla on yleensä takseja hyvin saatavilla. Bussiin ja junaan verrattuna taksilla matkustaminen on kallista, sillä matka Milanon keskustaan kustantaa 90 euroa suuntaansa. Mikäli hotelli tai muu matkan kohde sijaitsee kaukana bussi- ja junareiteistä, on taksi kuitenkin helpoin matkustusmuoto.


Bussit muualle Italiaan

Milanon lisäksi Malpensan kentältä on suoria bussiyhteyksiä moniin muihin kaupunkeihin Pohjois-Italiassa. Bussiyhtiö SADEM liikennöi Malpensan kentältä Torinoon ja Valle d'Aostan alueelle, STN liikennöi Novaraan, COMAZZI liikennöi Domodossolaan ja VOLPI Genovaan.


Bussit Sveitsiin

Malpensan kentältä pääsee kätevästi myös Etelä-Sveitsiin. Bussiyhtiöt Giosy Tours (bussit liikennöivät Malpensa Express -nimellä) ja Lugano Servizi liikennöivät lentokentältä Sveitsissä sijaitseviin Chiassoon ja Luganoon.


Lentokentältä Pohjois-Italian järville

Milano-Malpensan kautta on helppo matkustaa myös Pohjois-Italian suurille järville. Suurista järvistä lähimpänä lentokenttää sijaitsee Maggiorejärvi, jonka eteläpäähän on matkaa lentokentältä vain 15 kilometriä. Kaikki muutkin Pohjois-Italian suuret järvet sijaitsevat alle 200 kilometrin säteellä lentokentästä.

Kaikille Pohjois-Italian suurimmille järville on mahdollista matkustaa junalla Malpensan lentokentältä, mutta riippuen kohteesta perillepääsy edellyttää yhtä tai useampaa junan vaihtoa. Esimerkiksi Comojärven rannalla sijaitsevaan Comoon pääse noin 1,5 tunnissa vaihtamalla junaa Saronnossa. Gardajärven rannalla sijaitsevaan Desenzanoon pääsee taas noin 2 tunnissa vaihtamalla junaa Milano Centrale -asemalla.

Juna-aikatauluja ja -reittejä voi tarkastella tarkemmin Trenitalian nettisivuilla.


Palvelut lentokentällä

Malpensan lentokentällä on kattavat ravintolapalvelut ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Ravintoloita on tarjolla parhaiten lentokentän yleisellä puolella. Esimerkiksi terminaali 1:n yleisellä puolella sijaitsevassa ravintolamaailmassa toimivat mm. hampurilaisravintola McDonalds sekä pizzaravintolat Rossopomodoro ja Pizza Chef. Ruokailua lentokentällä suunnittelevan kannattaakin saapua kentälle ajoissa ja hoitaa ruokailu ennen siirtymistä lähtevien matkustajien alueelle. Mikäli kuitenkin saapuminen lentokentälle menee viimetippaan, löytyy myös lähtevien matkustajien alueelta kahviloita, joista voi ostaa pikkupurtavaa.

Lentokentällä on hyvät mahdollisuudet hoitaa myös tuliaisten shoppailua. Erityisesti lähtevien matkustajien alueella terminaali 1:ssä on hyvä valikoima muotivaatteita, kosmetiikkaa, alkoholia ja makeisia myyviä liikkeitä. Esimerkiksi arvostetut muotitalot Burberry, Gucci ja Giorgio Armani pitävät liikkeitään lentokentällä. Edullisempaa muotia on taas tarjolla esimerkiksi Zaran liikkeessä. Hintatietoisen matkailijan on kuitenkin hyvä huomioida, että hintataso lentokentällä on yleisesti ottaen selvästi korkeampi kuin esimerkiksi Milanon keskustassa.

Malpensan lentoaseman yhteydessä toimii kaksi hotellia, jotka ovat hyvä vaihtoehto yöpymiseen esimerkiksi ennen aikaista aamulentoa. Terminaali 1:n yhteydessä toimii neljän tähden Sheraton-hotelli, joka tarjoaa majoitusta moderneissa ja viihtyisissä hotellihuoneissa. Sheratonin vieraiden käytössä on myös mm. ravintola, kokoushuoneita, kuntosali ja spa-tilat. Terminaali 2:n puolelta löytyy puolestaan kolmen tähden Moxy-hotelli, joka puolestaan tarjoaa majoitusta kohtuulliseen hintaan tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa. Moxy-hotellin asiakkaat pääsevät siirtymään terminaali 1:n puolelle ilmaisella bussikuljetuksella. Hotellin lentokentältä voi varata esimerkiksi Hotels.com -sivustolta.

Hotellit Milanossa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers