Lentokenttäoppaat: Bergamon lentokenttä

Lentokenttäopas: Bergamon lentokenttä

Bergamon lentokenttä

Bergamon lentokenttä (BGY), viralliselta nimeltään Orio al Serio, sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Bergamon keskustasta. Bergamon ohella lentoaseman kautta on kätevää matkustaa myös moniin muihin Pohjois-Italiassa sijaitseviin kohteisiin. Monet Bergamoon lentävät matkustajat suuntaavat lentokentältä 45 kilometrin päässä sijaitsevaan Milanoon. Lentoaseman kautta voi matkustaa myös esimerkiksi Comojärvelle, joka sijaitsee 40 kilometrin päässä lentokentästä tai Gardajärvelle, jonne on matkaa noin 80 kilometriä.

Bergamon lentokenttä on etenkin halpalentoyhtiöiden suosiossa. Kentälle liikennöiviä yhtiöitä ovat mm. Ryanair ja Wizzair. Kesäkaudella 2023 Ryanair lentää suoria lentoja Helsingistä ja Lappeenrannasta Bergamoon. Yhdellä vaihtolennolla lennot Suomesta Bergamoon onnistuvat myös esimerkiksi Ryanairin lennoilla Tampereelta Lontoon kautta.


Bussit lentokentältä Bergamoon

Bergamon lentokentältä on hyvät bussiyhteydet kaupungin keskustaan. Bergamon paikallisliikennettä operoivan ATB-yhtiön bussilinja 1 kulkee lentokentälle noin kahdenkymmenen minuutin vuorovälillä. Bussit pysähtyvät lentoaseman ovien läheisyydessä sijaitsevalla pysäkillä, josta ne suuntaavat kohti kaupungin keskustaa. Kaikki lentokentältä lähtevät bussit pysähtyvät mm. Bergamon juna- ja bussiasemalla. Lisäksi lentokenttäbussilla on pysäkit Bergamon keskustassa sekä vanhankaupungin läheisyydessä.

Etukäteen ostettuna bussilippu lentokentältä Bergamon keskustaan maksaa 2,60 euroa ja se on voimassa 90 minuuttia sisältäen vaihto-oikeuden paikallisliikenteessä. Lisäksi tarjolla on myös 24 tuntia voimassa oleva lippu 7 euron hintaan ja 72 tunnin lippu 12 euron hintaan. Lipun voi ostaa ennen bussiin nousemista pysäkillä olevasta automaatista. Paluumatkalle lipun voi ostaa esimerkiksi Bergamon bussiasemalta, jonka edustalla sijaitsee lentokenttäbussin pysäkki. Bussilippuja on myös mahdollista ostaa busseissa olevista automaateista, tosin hinnat ovat hieman kalliimmat kuin etukäteen ostettuna.


Bussit lentokentältä Milanoon

Milanon ja Bergamon lentokentän välillä liikennöi runsaasti busseja. Noin tunnin kestävä bussimatka maksaa noin 10 euroa suuntaansa kun lipun ostaa etukäteen netistä. Bergamon lentokentältä Milanoon liikennöivät bussiyhtiöt Flixbus, Terravision, Air Pullman ja Autostradale. Bussit lähtevät lentoasemalta saapuvien matkustajien ovien läheisyydestä. Bussien aikataulut voi tarkistaa bussiyhtiöiden nettisivuilta.


Lentokentältä muualle Italiaan

Bergamon lentokentältä voi matkustaa Bergamon ja Milanon ohella suoralla bussiyhteydellä myös moniin muihin kohteisiin. Esimerkiksi bussiyhtiö Flixbus liikennöi Bergamon lentokentältä mm. Gardajärvelle, Veronaan ja Venetsiaan.

Muualle kuin Bergamoon tai Milanoon suuntavat matkustajat voivat myös matkustaa lentokentältä ensin paikallisbussilla Bergamon keskustaan ja jatkaa matkaansa sieltä junalla tai bussilla lopulliseen kohteeseensa. Esimerkiksi Comojärvellä sijaitsevaan Leccoon voi matkustaa Bergamosta Trenordin suoralla junayhteydellä noin 40 minuutissa.


Taksit Bergamon lentokentällä

Lentoasemalta on mahdollista jatkaa matkaansa myös taksilla. Takseja on yleensä hyvin saatavilla lentokentän taksitolpalta, ainoastaan ruuhkaisimpina aikoina saattaa jonoja muodostua. Taksikyydille lentokentältä Bergamon keskustaan tulee hintaa noin 15-20 euroa. Taksi Milanoon maksaa noin 60 euroa, mutta hinta on hyvä varmistaa kuljettajalta etukäteen.


Palvelut Bergamon lentokentällä

Bergamon lentokentällä toimii useita erilaisia myymälöitä. Kentältä löytyy mm. tax-free-myymälä sekä useita viinejä, koruja, matkamuistoja ja muotivaatteita myyviä liikkeitä. Kaikki merkittävimmät autovuokraamot ovat edustettuina Bergamon lentokentällä. Palveluita on tarjolla sekä lähtevien että saapuvien matkustajien puolella.

Ruokailu ja virvokkeiden nauttiminen lentokentällä onnistuu useissa kahviloissa ja ravintoloissa, jotka myyvät mm. pizzaa, hampurilaisia, täytettyjä voileipiä ja smoothieita. Esimerkiksi lähtevien matkustajien puolella toimii mm. useita italialaisia ravintoloita sekä McDonalds -pikaruokaravintola.

Hintataso Bergamon lentokentällä on yleisesti ottaen varsin kohtuullinen, sillä monien tuotteiden hinnat ovat vain hieman kalliimpia kuin Bergamon keskustassa.


Majoitus lentokentän läheisyydessä

Bergamon lentokentän läheisyydessä toimii useita hotelleja. Lähimpänä lentoasemaa sijaitsee NH-ketjuun kuuluva NH Orio Al Serio -hotelli, joka on lyhyen kävelymatkan päässä lentokentästä. NH Orio Al Serio on neljän tähden hotelli, joka tarjoaa rentouttavat puitteet yön viettämiseen vaikkapa ennen aamulla lähtevää lentoa. Parin kilometrin säteellä lentokentästä toimii lisäksi useita edullisempia hotelleja, jotka tarjoavat kohtuuhintaista majoitusta pelkistetyissä, mutta siisteissä huoneissa.

Majoittuminen lentoa edeltävänä yönä onnistuu hyvin myös Bergamon keskustassa, sillä noin neljän kilometrin matka kaupungin keskustasta lentokentälle taittuu nopeasti bussilla tai taksilla. Bergamon keskustassa majoitusta on tarjolla kymmenissä eritasoisissa hotelleissa, hostelleissa ja loma-asunnoissa.

Bergamon hotelleihin voi tutustua tarkemmin Hotels.com -sivustolla.


Hotellit Bergamossa

Hotels.com