Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Bergamon lentokenttä

Lentokenttäopas: Bergamon lentokenttä

Bergamon lentokenttä

Bergamon lentokenttä (BGY), viralliselta nimeltään Orio al Serio, sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Bergamon keskustasta. Lentokentältä on matkaa Milanoon noin 45 kilometriä. Gardajärvi lukuisine matkakohteineen sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Bergamon lentokentästä.

Bergamon lentokenttä on etenkin halpalentoyhtiöiden suosiossa. Kentälle liikennöiviä yhtiöitä ovat mm. Ryanair, Jet2.com ja Wizzair. Kesäkaudella 2018 Ryanair lentää suoria lentoja Lappeenrannasta Bergamoon. Yhdellä vaihtolennolla lennot Bergamoon onnistuvat esimerkiksi Wizzairilla Turusta Gdanskin kautta tai Ryanairilla Tampereelta Budapestin kautta.


Bussit lentokentältä Bergamoon

Bergamon lentokentältä on hyvät bussiyhteydet kaupungin keskustaan. Bergamon paikallisliikenteen bussilinja nro. 1 kulkee lentokentälle noin kahdenkymmennen minuutin vuorovälillä. Bussit pysähtyvät lentokentän ovien läheisyydessä sijaitsevalla pysäkillä, josta ne suuntaavat kohti kaupungin keskustaa. Kaikki lentokentältä lähtevät bussit pysähtyvät mm. Bergamon juna- ja bussiasemalla. Lisäksi lentokenttäbussilla on pysäkit Bergamon keskustassa sekä vanhankaupungin läheisyydessä.

Bussilippu kustantaa 2,30 euroa ja se on voimassa 90 minuuttia sisältäen vaihto-oikeuden Bergamon paikallisliikenteessä. Lippu tulee ostaa ennen bussiin nousemista pysäkillä olevasta automaatista. Myös paluumatkalla bussilippu pitää ostaa ennen bussiin nousemista. Lipun voi ostaa esimerkiksi Bergamon bussiasemalta, jonka edustalla sijaitsee lentokenttäbussin pysäkki.


Bussit lentokentältä Milanoon

Milanon ja Bergamon lentokentän välillä liikennöi runsaasti busseja. Noin tunnin kestävä bussimatka kustantaa 5 euroa suuntaansa. Bergamon lentokentältä Milanoon liikennöivät Terravision, Locatelli Air Pullman ja Autostradale nimiset bussiyhtiöt. Bussit lähtevät lentokentältä saapuvien matkustajien ovien läheisyydestä. Bussien aikataulut voi tarkistaa bussiyhtiöiden nettisivuilta. Liput voi myös ostaa etukäteen netistä.


Lentokentältä muualle Italiaan

Muualle kuin Bergamoon tai Milanoon suuntavien matkustajien on kätevintä matkustaa lentokentältä ensin paikallisbussilla Bergamon keskustaan ja jatkaa matkaa junalla tai bussilla lopulliseen kohteeseensa.


Taksit Bergamon lentokentällä

Lentokentältä on mahdollista jatkaa matkaansa myös taksilla. Takseja on yleensä hyvin saatavilla lentokentän taksitolpalta, ainoastaan ruuhkaisimpina aikoina saattaa jonoja muodostua. Taksi lentokentältä Bergamon keskustaan kustantaa noin 15 euroa. Taksi Milanoon maksaa noin 60 euroa, mutta hinta on hyvä varmistaa kuljettajalta etukäteen.


Palvelut Bergamon lentokentällä

Bergamon lentokentällä toimii useita erilaisia myymälöitä. Kentältä löytyy mm. tax free -myymälä, viinikauppa, korumyymälä sekä muutamia vaateliikkeitä. Lentokentällä toimii myös apteekki ja kaksi pankkia. Kaikki merkittävimmät autovuokraamot ovat edustettuina Bergamon lentokentällä. Palveluita on tarjolla sekä lähtevien että saapuvien matkustajien puolella.

Ruokailu ja virvokkeiden nauttiminen lentokentällä onnistuu useissa kahviloissa ja ravintoloissa, jotka myyvät mm. pizzaa, hampurilaisia, täytettyjä voileipiä ja smoothieita. Esimerkiksi lähtevien matkustajien puolella toimii mm. McDonalds -ravintola.

Hintataso Bergamon lentokentällä on yleisesti ottaen varsin kohtuullinen. Esimerkiksi ateria lentokentän McDonaldsissa maksaa noin 7-8 euroa eli vain hieman enemmän kuin Bergamon keskustassa. Myös lentokentän kahvilat ovat kohtuuhintaisia.


Majoitus lentokentän läheisyydessä

Bergamon lentokentän läheisyydessä toimii useita hotelleja. Lähimpänä lentokenttää sijaitsee NH-ketjuun kuuluva NH Orio Al Serio -hotelli, joka on lyhyen kävelymatkan päässä lentokentästä. NH Orio Al Serio on neljän tähden hotelli, joka tarjoaa rentouttavat puitteet yön viettämiseen vaikkapa ennen aamulla lähtevää lentoa. Parin kilometrin päässä lentokentästä toimii useita edullisempia hotelleja, kuten Bombyx Inn ja Bed & Breakfast La Corte, jotka tarjoavat kohtuuhintaista majoitusta pelkistetyissä, mutta siisteissä huoneissa.

Majoittuminen lentoa edeltävänä yönä onnistuu kuitenkin hyvin myös Bergamon keskustassa, sillä noin neljän kilometrin matka kaupungin keskustasta lentokentälle taittuu nopeasti bussissa tai taksissa. Bergamon keskustassa majoitusta on tarjolla kymmenissä eritasoisissa hotelleissa ja hostelleissa.

Bergamon hotelleihin voi tutustua tarkemmin Hotels.com -sivustolla.


Hotellit Bergamossa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers