Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Gardajärvi: liikkuminen

Liikkuminen Gardajärvellä

Laivoja Gardajärvellä

Gardajärven alueella on hyvin toimiva julkinen liikenne, jota myös matkailijan on helppo hyödyntää. Bussit ja laivat liikennöivät säännöllisesti kaikkien merkittävien rantakaupunkien ja -kylien välillä.


Laivat Gardajärvellä

Gardajärven kaupunkien välillä on helpointa liikkua laivalla. Laivat kulkevat käytännössä kaikkiin järven rannalla sijaitseviin kaupunkeihin ja suurimpiin kyliin. Laivassa matka taittuu mukavasti upeita järvimaisemia ihaillen.

Gardajärven virallinen laivaoperaattori Navigazione Laghi liikennöi järvellä autolauttoja, tavallisia matkustajalaivoja sekä nopeita katamaraaneja. Autolautat ja tavalliset matkustajalaivat ovat edullisin tapa liikkua järvellä. Katamaraanien liikennöimillä reiteillä veloitetaan erillinen lisämaksu.

Laivat kulkevat Gardajärvellä eripituisilla reiteillä. Reitit kulkevat pääsääntöisesti pohjois-eteläsuunnassa. Kaikki laivat eivät kuitenkaan kulje järveä päästä päähän eivätkä pysähdy kaikissa kohteissa. Paras tapa löytää sopiva laivayhteys haluamiensa kohteiden välille onkin tutustua aikatauluhin etukäteen esimerkiksi Navigazione Laghin kotisivuilla. Laivamatka järven päästä päähän, Rivasta Desenzanoon, taittuu nopeimmillaan reilussa kahdessa tunnissa. Aikataulujen suhteen kannattaa olla tarkka varsinkin paluumatkan osalta, sillä monien reittien liikennöinti loppuu jo viiden-kuuden aikoihin alkuillasta.

Liput Navigazione Laghin liikennöimiin laivoihin voi ostaa satamissa sijaitsevista lipunmyyntikioskeista. Laivamatkan hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Matka järven päästä päähän kustantaa noin 15 euroa aikuiselta. Edullisimpia matkoja ovat lyhyet matkat kahden toisiaan lähellä sijaitsevan kaupungin välillä. Esimerkiksi Desenzano-Sirmione väli maksaa aikuiselta 3 euroa suuntaansa.

» Navigazione Laghi


Bussit Gardajärvellä

Laivojen lisäksi Gardajärven alueella voi myös liikkua bussilla. Bussimatkustajan on kuitenkin hyvä huomioida, että Gardajärvi jakautuu kolmen eri maakunnan alueelle. Tämä tarkoittaa sitä, että kussakin maakunnassa liikennöivät omat paikallisbussinsa ja käytännössä toisen maakunnan alueelle matkustaminen edellyttää usein bussin vaihtoa.

Bussit ovat kuitenkin myös varteenotettava vaihtoehto liikkua Gardajärven kaupunkien välillä. Esimerkiksi järven länsirannikolla, Brescian maakunnan alueella, voi matkustaa bussilla Desenzanosta aina Rivan kaupunkiin asti. Itärannikolla, Veronan maakunnassa, taas voi matkustaa Peschierasta Rivaan asti. Bussit ovat laivoja nopeampi tapa matkustaa, joten pitkillä matkoilla ne ovat hyvä vaihtoehto laivoille.

Veronan maakunnassa järven itärannikolla busseja liikennöi ATV (Azienda Trasporti Verona). Brescian maakunnassa järven länsirannikolla linja-autoreittejä operoi Brescia Trasporti ja Trentinon maakunnassa järven pohjoispäässä liikennöi Trentino trasporti.

» ATV Verona
» Brescia Trasporti
» Trentino trasporti


Hotellit Gardajärvellä

Hotels.com