Matkakohteet: Ranska

Ranska - matkailu & matkakohteet

Pariisi
Pariisi

Asukasluku: n. 64 miljoonaa
Pääkaupunki: Pariisi (n. 2,2 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 643 427 km²
Valuutta: euro
Viralliset kielet: ranska


Ranska on matkailijoiden todellinen kestosuosikki, onhan se jo pitkään ollut maailman suosituin matkailumaa. Atlantilta Välimerelle ulottuva maa tarjoaakin upeita ja monipuolisia lomanviettomahdollisuuksia.

Rentouttavaa lomaa kaipaava voi suunnata Etelä-Ranskaan, jossa matkailija voi nauttia upeista rantakohteista ja miellyttävästä ilmastosta. Toimintaa kaipaava matkailija taas voi viettää lomaansa vaikkapa Ranskan Alpeilla lasketellen tai patikoiden. Kaupunkilomaa suunnittelevalle löytyy Ranskasta loputon määrä kiehtovia kohteita.Matkakohteita Ranskassa:

Antibes

Antibes

Antibes on idyllinen pikkukaupunki Ranskan Rivieran ytimessä ja monipuolinen matkakohde.

Cannes

Cannes

Cannes on yksi Etelä-Ranskan suosituimmista lomakohteista. Tyylikäs kaupunki on kuuluisa etenkin siellä vuosittain järjestettävistä elokuvajuhlista.

Carcassonne

Carcassonne

Jykevien muurien ja pyöreiden vartiotornien ympäröimä Carcassonnen linnoitettu kaupunki on kiehtova ja ainutlaatuinen vierailukohde.

Marseille

Marseille

Marseille on värikäs suurkaupunki ja mielenkiintoinen kaupunkilomakohde, jossa riittää nähtävää.

Menton

Menton

Puolen tunnin junamatkan päässä Nizzasta sijaitseva Menton on viihtyisä pikkukaupunki, joka on erityisen tunnettu kuvauksellisesta vanhastakaupungistaan.

Montpellier

Montpellier

250 000 asukkaan Montpellier tarjoaa mukavat puitteet kaupunkiloman viettämiselle. Kaupunki sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Välimereltä, joten Montpellieriin suuntautuvaan matkaan on helppo yhdistää myös rantalomailua.

Nîmes

Nîmes

Rooman valtakunnan aikaisista rakennuksista tunnettu Nîmes on mielenkiintoinen vierailukohde kaikille historiasta kiinnostuneille.

Nizza

Nizza

Nizza on Etelä-Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja suosituin lomakohde. Välimeren rannalla sijaitseva 350 000 asukkaan kaupunki tarjoaakin loistavat puitteet kaupunki- ja rantaloman yhdistämiselle.

Pariisi

Pariisi

Pariisi tarjoaa matkailijalle loputtoman määrän nähtävää ja koettavaa. Pariisi-osiomme esittelee kaupungin mielenkiintoisimmat kohteet ja antaa vinkkejä onnistuneelle Pariisin matkalle.

Perpignan

Perpignan

Etelä-Ranskassa lähellä Espanjan rajaa sijaitseva Perpignan on eloisa 120 000 asukkaan kaupunki. Kaupungin ja lähialueen nähtävyyksiin kuuluvat mm. upeat linnat.

Séte

Séte

Séte on Välimeren rannalla Montpellierin läheisyydessä sijaitseva viehättävä pikkukaupunki. Kaupunki on kuuluisa kanavistaan sekä niillä järjestettävistä vesiturnajaisista.