Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Cannes

Cannes, Ranska

Satama, Cannes

Cannes on yksi Etelä-Ranskan tunnetuimmista kaupungeista. Noin 70 000 asukkaan kaupunki on kuuluisa etenkin siellä vuosittain järjestettävistä elokuvajuhlista, jotka keräävät kaupungin aina täyteen maailmantähtiä.

Tyylikäs Cannes tarjoaa tasokkaat puitteet lomailuun Välimeren rantamaisemissa. Monipuolinen ravintolatarjonta, hyvät ostosmahdollisuudet, upeat rannat ja lähialueen mielenkiintoiset nähtävyydet luovat puitteet onnistuneelle lomalle.

Cannes sijaitsee noin 30km länteen Nizzasta. Helpoin tapa matkustaa Suomesta Cannesiin onkin lentää Nizzan lentokentälle, josta on tarjolla suora bussiyhteys Cannesiin.


Cannesin nähtävyydet

Le Suquet - Cannesin vanhakaupunki

Cannesin vanhin osa Le Suquet on matkailijan ehdoton vierailukohde Cannesissa. Viehättävä vanhakaupunki on rakennettu Välimeren rantamaisemissa kohoavan kukkulan rinteille. Aikanaan lähinnä kalastajien asuttama alue on nykyään täynnä ravintoloita ja pikkupuoteja. Le Suquetin kapeat kujat ja satoja vuosia vanhat talot luovat mukavan kontrastin Cannesin modernille keskustalle.

Cannesin vanhassakaupungissa on monia mielenkiintoisia vierailukohteita. Matkailija voi vierailla esimerkiksi keskiaikaisessa kirkossa tai nauttia värikkäästä toritunnelmasta Forville -torilla, joka sijaitsee vanhankaupungin edustalla. Alueen tunnetuin nähtävyys on kuitenkin Cannesin linna.

Château de la Castre - Cannesin linna

Linna, Cannes

Cannesin linna, jonka historia ulottuu 1000-luvulle asti, on yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä Cannesissa. Alunperin munkkien rakennuttama linna sijaitsee Cannesin vanhankaupungin korkeimmalla paikalla. Sijaintinsa ansiosta linna onkin paitsi kiinnostava nähtävyys, myös loistava näköalapaikka.

Linnan tiloissa toimii nykyään museo, jonka kokoelmiin kuuluu mm. Cannesia esittäviä maalauksia eri aikakausilta ja soittimia eri puolilta maailmaa. Linnan torniin on mahdollista kiivetä ihailemaan näköaloja. Linna on avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin. Maanantaisin linna on suljettu.

L'Allée des Étoiles du Cinéma

Suosittu moderni nähtävyys Cannesissa on L'Allée des Étoiles du Cinéma. Kyseessä on Cannesin vastine Hollywoodin kuuluisalle Walk of Famelle. Nähtävyys koostuu katulaatoista, joihin yli 400 elokuvatähteä on painanut kädenjälkensä. Elokuvatähtien kädenjäljet löytyvät läheltä Palais des Festivals -tapahtumakeskusta, jossa Cannesin elokuvajuhlat vuosittain järjestetään.

Cannesin rannat

Ranta, Cannes

Cannesin suosio matkakohteena perustuu suurelta osin upeaan hiekkarantaan ja sitä reunustavaan tyylikkääseen rantakatuun, Boulevard de la Croisetteen. Voidaankin hyvällä syyllä sanoa, että katu on kaupungin todellinen sielu. Boulevard de la Croisetten varrella sijaitsee lukuisia tasokkaita hotelleja, ravintoloita sekä muotivaateliikkeitä.

Kesällä Cannesin ranta-alue täyttyy eri puolilta maailmaa saapuneista matkailijoista, jotka ottavat ilon irti Etelä-Ranskan upeasta ilmastosta. Mikäli rannalla löhöily ei kiinnosta, voi rantakadun iloisesta tunnelmasta nauttia myös istahtamalla johonkin siellä sijaitsevista lukuisista kahviloista.

Auringonlaskun seuraaminen rannalla ja iltakävelyt rantakadulla ovat ikimuistoisia kokemuksia.


Kuvat:

Cannesin satama: Frank Jepsen
Ranta ja linnoitus: ShelleyC28

Hotellit Cannes

Hotels.com