Matkakohteet: Ranska: Pariisi

Pariisi, Ranska

Pariisi, Ranska

Pariisi on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista ja maailman suosituin matkailukohde. Kaupungin lukemattomat nähtävyydet, ravintoloiden ja muotiliikkeiden reunustamat kadut, viihtyisät puistot ja mielenkiintoiset museot tarjoavat puitteet upean kaupunkiloman viettoon.

Lomaa Pariisissa voi viettää monella tapaa. Olitpa sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista tai shoppailusta, Pariisi täyttää varmasti odotuksesi. Myös tasokkaan ruoan ystävä löytää etsimänsä kaupungin laajasta ravintolavalikoimasta. Ilta- ja yöelämästä kiinnostuneet voivat taas nauttia kaupungin lukuisten klubien ja yökerhojen tarjonnasta. Pariisi on metropoli, joka ei nuku koskaan ja jossa ei ole koskaan tylsää.

Suomesta on helppo matkustaa Pariisiin, sillä Helsinki-Vantaan lentokentältä on tarjolla useita suoria lentoja Pariisiin joka päivä. Tällä hetkellä lentoja Helsingistä Pariisiin lentävät lentoyhtiöt Finnair, Air France ja Norwegian.

Artikkelit Pariisista:

La Defence, Pariisi

La Défense - Pilvenpiirtäjiä ja valtava ostoskeskus

La Défense koostuu kymmenistä tornitaloista, joista korkeimmat kohoavat todellisiin pilvenpiirtäjämittoihin. Tällä hetkellä alueen korkein rakennus on 187 metriä korkea Tour Total Fina Elf -niminen pilvenpiirtäjä, mutta alueelle on parhaillaan rakenteilla ja suunnitteilla useita tätäkin korkeampia rakennuksia.

Sacre Coeur, Montmarte, Pariisi

Taiteilijoiden Montmarte

Montmarte on Pariisin kantakaupungin pohjois-osassa sijaitseva taiteilijoiden suosima alue. Alueen ydin on kaupungin korkein kukkula, jonka huipulla sijaitsee eräs Pariisin kuuluisimmista maamerkeistä, Sacré Coeur - kirkko.

Notre-Dame, Pariisi

Pariisin Notre-Dame - Vaikuttava sisältä ja ulkoa

Pariisin Notre-Dame (Notre-Dame de Paris) on varmasti eräs maailman kuuluisimmista uskonnollisista rakennuksista, onhan se esiintynyt myös useissa suosituissa kirjoissa ja elokuvissa. Nykyään Notre-Dame on eräs Pariisin suosituimmista nähtävyyksistä, jota ihailemassa vierailee vuosittain n. 13 miljoonaa kävijää.

Seine, Pariisi

Risteily Seinellä - Pariisi tutuksi vesiteitse

Seine on Pariisin sydän, jonka varrelle kaupunki on alunperin syntynyt. Useimmat Pariisin merkittävimmistä rakennuksista löytyvät yhä joen läheisyydestä. Risteily Seineä pitkin onkin mitä mainioin tapa tutustua Pariisiin ja sen nähtävyyksiin, samalla jalkojaan säästäen.

Eiffel-torni, Pariisi

Pariisin parhaat näköalapaikat

Pariisi on täynnä upeita näköalapaikkoja, joihin voi nousta ihailemaan silmänkantamattomiin asti levittäytyvää suurkaupunkia. Jokaisesta näköalapaikasta avautuu omanlaisensa näkymä Pariisin. Esittelemme Pariisin upeimmat näköalapaikat.

Louvre, Pariisi

Louvre: Mona Lisa ja 35 000 muuta taideteosta

Pariisin tunnetuin taidemuseo, Louvre, on valtava kokonaisuus, jonka näyttelytilat käsittävät yli 60 000 neliömetriä erilaisia taideteoksia. Museon taidekokoelmat ovat yhdet maailman laajimmista ja arvostetuimmista.

Pariisin hintataso

Pariisin hintataso

Tutustu Pariisin hintatasoon ennen matkaasi. Lue mitä Pariisissa maksavat majoittuminen, syöminen ja vaatteet.

Charles de Gaulle lentokenttä, Pariisi

Lentokenttäopas: Charles de Gaulle, Pariisi

Kirjoitimme oppaan tästä yhdestä maailman vilkkaimmasta lentokentästä, jotta Pariisin matkasi käynnistyisi sujuvasti. Oppaassa esitellään kattavasti mm. kulkuyhteydet lentokentälle.

Katso myös: Kuvia Pariisista