Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Carcassonne

Carcassonne, Ranska

Carcassonne, Ranska

Carcassonne on Etelä-Ranskassa sijaitseva noin 50 000 asukkaan pikkukaupunki. Nykyinen Carcassonnen kaupunki on muodostunut keskiaikaisen linnoitetun kaupungin ympärille. Carcassonnen linnoitukset lukeutuvat Euroopan upeimpiin ja niiden ansiosta kaupungista onkin muodostunut suosittu matkakohde.


Carcassonnen nähtävyydet

Linnoitettu kaupunki

Carcassonnen linnoituksia

Carcassonnen ehdottomasti tärkein nähtävyys on Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu linnoitettu kaupunki, La Cité. Yli 2000 vuoden pituisen historian omaavia linnoituksia on vuosisatojen kuluessa laajennettu ja rakennettu uudestaan useaan otteeseen.

Aikanaan Ranskan rajalla sijainnut linnoitettu kaupunki menetti sotilaallisen merkityksensä 1600-luvun puolivälissä kun Roussillonin maakunta liitettiin Ranskaan ja valtakunnan raja siirtyi kymmenien kilometrien päähän Carcassonnesta. Sotilaiden hylättyä kaupungin alkoivat sen linnoitukset hiljalleen rapistua ja lopulta jopa linnoitusten purkamista alettiin suunnitella. Onneksi linnoitukset kuitenkin päätettin säilyttää ja viimein 1800-luvun puolivälissä käynnistetyt mittavat korjaustyöt palauttivat linnoitetun kaupungin entiseen loistoonsa. Tänä päivänä kaupungissa vierailevat saavatkin ihastella upeasssa kunnossa olevia linnoituksia.

Linnoitettua kaupunkia ympäröi kaksi jykevää muuria ja yhteensä 53 tornia. Muurien suojassa sijaitsee lukuisia keskiaikaisia taloja sekä aikanaan varakreivien asuntona toiminut Kreivien linna, joka on linnoitetun kaupungin suosituin vierailukohde. Linnassa toimii nykyään näyttely, jossa voi tutustua Carcassonnen historiaan.

Saint-Nazairen basilika

Kiehtova vierailukohde linnoitetussa kaupungissa on myös Saint-Nazairen basilika. 1000-luvulta peräisin olevan katedraalin upeimpiin yksityiskohtiin lukeutuvat sen ikkunoita koristavat taidokkaat lasimaalaukset.

Merkittävistä matkailijamääristä huolimatta keskiaikainen kaupunki on säilyttänyt hyvin ainutlaatuisen tunnelmansa. Muurien sisäpuolella asuu edelleen muutama sata vakituista asukasta ja alueella toimii lukuisia myymälöitä ja ravintoloita.


Majoitus Carcassonnessa

Carcassonne on suosittu matkakohde ja niinpä erilaisia majoitusvaihtoehtoja on kaupungissa tarjolla hyvin. Carcassonnesta löytyy majoitusta aina hostelleista erittäin tasokkaisiin hotelleihin asti.

Linnoitetussa kaupungissa La Citéssä sijaitsee useita pieniä, mutta tunnelmallisia hotelleja. Vaihtoehtoisesti matkailija voi yöpyä myös jossakin Carcassonen uudessa osassa sijaitsevista hotelleista.


Kulkuyhteydet Carcassonneen

Lennot

Suoria lentoja Suomesta Carcasonneen ei ole tarjolla, mutta vaihtolennoilla kaupunkiin pääsee helposti. Esimerkiksi lentoyhtiö RyanAir lentää Carcassonneen mm. Lontoon Stanstedista, johon on yhteys Tampereelta.

Junat

Carcassonneen on hyvät junayhteydet eripuolilta Ranskaa. Kaupungin juna-asemalta on noin parin kilometrin kävelymatka linnoitettuun kaupunkiin.


Katso myös:

Kuvia Carcassonnesta

Hotellit Carcassonne

Hotels.com