Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Perpignan

Perpignan, Ranska

Rantaa Perpignanissa

Perpignan on n. 120 000 asukkaan kaupunki Etelä-Ranskassa. Aikanaan Mallorcan kuningaskunnan pääkaupunkinakin toiminut kaupunki on nykyään vireä yliopistokaupunki, jonka keskusta sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Välimeren rannikosta.

Perpignan tarjoaa lomanviettomahdollisuuksia niin rantalomista kuin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille matkaajille. Lähellä Espanjan rajaa sijaitseva kaupunki on myös mainio tukikohta päiväreissuille Espanjan puolelle ja läheiselle Pyreneiden vuoristolle.

Nähtävyydet Perpignanissa

Le Castillet

Le Castillet - vanha kaupunginportti Perpignanissa

1300-luvulla rakennettu kaupunginportti on ainut tähän päivään asti säilynyt osa Perpignania aikanaan ympäröineistä muureista. Nykyään punatiilinen rakennus lukeutuu Perpignanin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Rakennuksen sisätiloissa toimii paikallista kulttuurihistoriaa esittelevä museo.

Château de Salses

Château de Salses - linna lähellä Perpignania

Noin 20 kilometrin päässä Perpignanista sijaitseva Château de Salses on 1500-luvulla rakennettu linnoitus, joka on säilynyt hyvin tähän päivän asti. Vankkarakenteisen linnan erikoisuus on sen rakennusmateriaalina käytetty punainen kivi. Château de Salses on aikanaan ollut varsinainen sotilasarkkitehtuurin mestariteos ja sitä pidetäänkin yhtenä Ranskan merkittävimmistä linnoituksista.

Linnoitus sijaitsee Salses-le-Château nimisen pikkukaupungin laitamilla. Kaupunkiin on mahdollista matkustaa Perpignanista junalla n. 15 minuutissa. Linnoitus sijaitsee n. puolen kilometrin päässä Salses-le-Châteaun juna-asemasta. Linnoitus on avoinna ympäri vuoden.

Perpignanin katedraali

1500-luvulla valmistunut Perpignanin katedraali (Cathédrale de Saint-Jean-Baptiste de Perpignan) on suosittu vierailukohde kaupungin keskustassa. Goottilaista kirkkoarkkitehtuuria edustavan kirkon sisätiloja koristavat upeat maalaukset ja veistokset.

Palais des Rois de Majorque

Mallorcan kuninkaan, James II:n, 1200-luvulla valtakuntansa uuteen pääkaupunkiin rakennuttama linnoitettu palatsi on eräs Perpignanin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Palatsin tornista avautuu komeat näkymät kaupunkiin.

Viinitarhat

Perpignanin seutu on merkittävä viinintuotantoalue ja kaupungin läheisyydestä löytyy useita viinitarhoja, joissa on mahdollista vierailla. Viinin ystävien kannattaakin harkita auton vuokraamista ainakin yhdeksi päiväksi ja lähteä kiertelemään Perpignania ympäröivää maaseutua.

Hotellit Perpignan

Hotels.com