Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Montpellier

Montpellier, Ranska

Place de la Comedie, Montpellier

Etelä-Ranskassa sijaitseva Montpellier on kaupunki, johon on helppo ihastua. Kaupungin ainutlaatuinen arkkitehtuuri, vireä kulttuurielämä ja rento ilmapiiri hurmaavat matkailijan. 250 000 asukkaan kaupunkina Montpellier on juuri sopivan kokoinen vaikkapa pidennetyn viikonloppuloman viettoon. Lomaan on helppo yhdistää sekä kaupunkielämää että rannalla rentoutumista, sillä Montpellier sijaitsee aivan Välimeren tuntumassa.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Place de la Comedie

Montpellierin keskipiste on Place de La Comedie -aukio. Aukio on todellinen kaupunkilaisten olohuone ja kohtauspaikka. Lukuisat aukiota reunustavat kahvilat ja ravintolat houkuttelevat istahtamaan hetkeksi ja ihmettelemään ympärillä kuhisevaa elämää. Place de la Comedie onkin paras paikka aloittaa tutustuminen Montpellieriin.

Montpellierin vanhakaupunki

Katu vanhassakaupungissa

Historiasta kiinnostuneelle Montpellierillä on paljon tarjottavaa. Tutustumisen kaupungin historiaan voi aloittaa kävelyretkelllä vanhankaupungin 1600-1700-luvuilta peräisin oleviin kortteleihin. Vanhakaupunki on täynnä tunnelmallisia katuja ja kujia, joiden varrella sijaitsee runsaasti ravintoloita ja liiketiloja. Vanhankaupungin alueen ehkäpä tunnetuin rakennus on 1300-luvulta peräisin oleva Pyhän Pietarin katedraali (Cathedrale St-Pierre), jossa kannattaa ehdottomasti myös vierailla.

Vanhankapungin tuntumassa sijaitsee useita muitakin historiallisia nähtävyyksiä. Merkittävimpinä näistä mainittakoon 1600-luvulta peräisin oleva riemukaari ja kaupungin linnoituksista tähän päivään asti säilyneet tornit. Vanhankaupungin tuntumasta saa alkunsa myös Saint Clément'n akvedukti.

Moderni Antigone

Antigone, Montpellier

1980-luvulla rakennettu Antigone on poikkeuksellisen mahtipontisesti rakennettu kaupunginosa. Moderni kaupunginosa on mielenkiintoinen vierailukohde kaikille nykyarkkitehtuurista kiinnostuneille. Place de La Comedien ja Letz-joen väliin sijoittuva kaupunginosa lukeutuu Montpellierierin ydinkeskustaan ja siellä sijaitsee useita ravintoloita sekä Montpellierin keskustan suurin ostoskeskus, Polygone.

Viihdekeskus Odysseum

Mikäli tekemisen puute pääsee yllättämään Montpellierissä, on siihen olemassa varma parannuskeino. Odysseum, joka sijaitsee parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta, tarjoaa huveja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia laidasta laitaan.

Odysseumin alue koostuu valtavasta ostoskeskuksesta ja sen ympärille levittäytyvistä vapaa-ajanviettopaikoista. Alueella voi harrastaa mm. biljardia, keilausta, seinäkiipeilyä ja luistelua. Aikaansa voi viettää myös vaikkapa planetaariossa, akvaariossa, elokuvateatterissa tai jossain alueen lukuisista ravintoloista.

Upouusi viihdekeskus on erittäin helposti saavutettavissa, sillä Montpellierin sinisen raitiovaunulinjan päätepysäkki on keskellä Odysseumin aluetta.


Välimeren rannat lähellä

Palavas

Etelä-Ranskaan suuntautuvalla lomalla tulee toki myös ottaa ilo irti alueen upeasta ilmastosta. Montpellierin edustalla silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat tarjoavat loistavan mahdollisuuden kesäpäivästä nauttimiseen.

Montpellierin keskustasta noin kymmenen kilometrin päässä sijaitseville rannoille on helpointa matkustaa bussilla. Esimerkiksi kaupunkiliikenteen bussilla nro. 131 voi matkustaa Välimeren rannalla sijaitsevaan Palavas nimiseen pikkukaupunkiin, jonne matka Montpellieristä kestää parikymmentä minuuttia.


Suomesta Montpellieriin

Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Montpellieriin, mutta yhdellä vaihtolennolla matka onnistuu useilla lentoyhtiöillä. Useimmille suomalaisille helpoimman reitin Montpellieriin tarjoaa lentoyhtiö SAS, jonka lennoilla matka Montpellieriin onnistuu koneen vaihdolla Tukholmassa. Suomesta SAS lentää Tukholmaan Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Vaasasta ja Oulusta.


Hotellit ja majoitus

Montpellierissä löytyy sopivia majoitusvaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle. Tarjolla on hyvä valikoima niin hostelleja, keskihintaisia hotelleja kuin myös todellisia luksushotellejakin. Kaupungissa toimii myös useita huoneistohotelleja. Hotellien hintataso Montpellierissä on yleisesti ottaen edullisempi kuin Etelä-Ranskan suosituimmissa lomakaupungeissa, kuten Nizzassa.

Hyvää keskihintaista majoitusta etsivä voi yöpyä Montpellierissä esimerkiksi Citadines-ketjun huoneistohotellissa. Antigonen alueella Montpellierin keskustassa sijaitseva kolmen tähden hotelli on sopiva vaihtoehto pidemmille matkoille ja heille, jotka haluavat lomalla valmistaa itse ainakin osan aterioistaan. Esimerkiksi kahden hengen huoneisto tässä hotellissa maksaa noin 90 euroa yöltä.

Romanttisen viikonloppuloman hotelliksi sopii loistavasti taas esimerkiksi Pullman -hotelli, joka sijaitsee niin ikään Antigonessa. Tämän neljän tähden hotellin asukkaat majoittuvat moderneissa hotellihuoneissa ja asukkaiden käytössä on mm. kattouima-allas. Kahden hengen huone tässä hotellissa maksaa noin 120 euroa yöltä.

Hotellin Montpellieristä voi varata esimerkiksi Hotels.com -sivustolta.


Katso myös: kuvia Montpellieristä

Hotellit Montpellierissä

Hotels.com