Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Antibes

Antibes, Ranska

Antibes

Antibes on vireä 75 000 asukkaan kaupunki Välimeren rannalla Etelä-Ranskassa. Antibes on suosittu matkakohde, mutta se on silti säilyttänyt idyllisen pikkukaupunkimaisen tunnelmansa. Kaupungin sijainti Ranskan Rivieran ytimessä tekee siitä täydellisen lomakohteen myös heille, jotka haluavat tutustua laajemminkin Etelä-Ranskaan.

Suomesta on helppo saapua Antibesiin, sillä kaupunki sijaitsee vain 20 kilometrin päässä Nizzan keskustasta. Suomesta on tarjolla runsaasti suoria lentoja Nizzan lentokentälle.


Nähtävyydet ja vierailukohteet

Antibesin vanhakaupunki

Antibesin vanhakaupunki

Kuten useimpien etelä-ranskalaisten kaupunkien, myös Antibesin sydän on sen vanhakaupunki. Antibesin vanhakaupunki on muodostunut paikalle, jossa sijaitsi kaupunki jo Rooman valtakunnan aikaan. Joitakin rakennelmia, kuten akvedukteja, on säilynyt tältä ajalta yhä tähän päivään asti. Nykyään alue on täynnä ravintoloita, kahviloita ja erilaisia pikkupuoteja.

Vanhankaupungin alue on täynnä elämää aamusta iltaan. Aamulla paikalliset suuntaavat Marché provençal -torille. Katetulla torilla on myynnissä tuoreita vihanneksia, leipää, hedelmiä, mausteita, kukkia ja muita paikallisia tuotteita. Täältä matkailijakin voi hankkia taatusti tuoreet eväät vaikkapa piknikretkelle. Päivällä elämä vanhassakaupungissa keskittyy vilkkaiden kävelykatujen ympärille. Matkailijoidenkin houkutuksena alueella toimii monenlaisia pikkupuoteja, joista hankkia mukavia tuliaisia ja matkamuistoja. Illalla vanhakaupunki täyttyy iltakävelylle suuntaavista paikallisista sekä matkailijoista. Alueen ravintoloissa tarjoillaan herkullisia illallisia iltamyöhään asti.

Historiasta kiinnostuneella matkailijalla riittää myös nähtävää Antibesin vanhassakaupungissa. Kiehtovia vierailukohteita vanhassakaupungissa ja sen läheisyydessä ovat esimerkiksi keskiaikaiset kirkot sekä Antibesin suojaksi aikanaan rakennetut linnoitukset.

Musee Picasso

Pablo Picassolle omistettu museo on taiteen ystävän ehdoton vierailukohde Antibesin vanhankaupungin kupeessa. Keskiaikaisessa Grimaldien linnassa toimiva museo on yksi maailman arvostetuimmista Picasso museoista. Picasson maalauksien ja piirrosten lisäksi museossa on esillä teoksia myös muilta 1900-luvun taiteilijoilta.

Picasso työskenteli 1940-luvulla Antibesissä ja teki siellä monia merkittäviä töitään. Antibesin Musee Picasson kokoelmien ydin ovat taiteilijan itsensä museolle aikanaan luovuttamat 77 teosta. Myöhemmin museon Picasso -kokoelmia on täydennetty hankinnoilla ja muualta saaduilla lahjoituksilla.

Marineland

Marineland

Marineland on koko perhettä kiinnostava vierailukohde Antibesissä. Suositussa merieläinpuistossa voi tutustua moniin meressä ja sen läheisyydessä eläviin eläimiin. Puistossa vierailijat voivat tutustua mm. erilaisiin kaloihin, merileijoniin, jääkarhuihin ja pingviineihin.

Marinelandin tärkeimpiä vetonauloja ovat kuitenkin siellä asustavat delfiinit ja miekkavalaat. Näihin meressä eläviin nisäkkäisiin voi tutustua parhaiten näytöksissä, joissa eläimet esittelevät huikeita taitojaan. Kesäaikaan Marinelandissa järjestetään joka päivä useita delfiini- ja miekkavalasnäytöksiä.

Merieläimiin tutustumisen lisäksi vierailulla Marinelandissa voi nauttia myös alueen muista palveluista. Marinelandin yhteydessä toimivat minigolfkenttä Adventure Golf, lasten seikkailupuisto Kid's Island ja vesipuisto Aquasplash.


Juan-les-Pins

Juan les Pins

Antibesiin kuuluva Juan-les-Pins on moderni lomakohde Juanin lahden rannalla. Noin kahden kilometrin päässä Antibesin keskustasta sijaitseva alue on tunnettu etenkin upeista rannoistaan.

Juan-les-Pinsin alueella on runsas tarjonta matkailijoille suunnattuja palveluita. Alueella toimii mm. kymmeniä hotelleja, ravintoloita, yökerhoja ja kuuluisa casino. Juan-les-Pins onkin varteenotettava majoituskohde lomaa Antibesissa suunnittelevalle.

Juan-les-Pinsissä matkailija voi viettää aikaansa monenlaisten aktiviteettien parissa. Lomalla kuuluu tietysti rentoutua ja siihen Juan-les-Pinsin rannat soveltuvat täydelliseti. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolin ja rannan läheisyydessä sijaitsevat ravintolat ja rantabaarit takaavat, että ruokaa ja virvokkeita on aina saatavilla. Toimintaa kaipaavalle matkailijalle on tarjolla monia vauhdikkaita aktiviteettejä, kuten vesihiihtoa, jonka synnyinsija Juan-les-Pins on.

Mukava tapa viettää rentouttava lomapäivä on myös lähteä retkelle Juanin lahdella sijaitsevalle Sainte Marguerite -saarelle. Saarella sijaitsee linna, jossa kuuluisa Rautanaamio oli aikanaan vangittuna. Vehreä saari tarjoaa myös mukavia poukamia pikniretkille ja auringonottoon. Saarelle on säännölliset laivayhteydet Juan-les-Pinsistä.


Majoitus Antibesissä

Antibesissä toimii kymmeniä eritasoisia hotelleja ja muita majoituspalveluita tarjoavia yrityksiä. Hotelleja löytyy eripuolilta kaupunkia, mutta eniten hotelleja on Juan-les-Pinsin alueella. Myös Antibesin vanhankaupungin ympäristössä toimii useita hotelleja.

Tasokasta majoitusta etsivällä on runsaasti vaihtoehtoeja Antibesissa, sillä kaupungissa toimii useita neljän ja viiden tähden hotelleja. Laatutietoinen matkailija voi majoittua esimerkiksi kuuluisassa Belles Rives -hotellissa, joka sijaitsee meren rannalla Juan-les-Pinsissä. Tasokas viiden tähden hotelli täyttää varmasti vaativammankin matkailijan tarpeet.

Edullista majoitusta etsivällä riittää myös valinnanvaraa Antibesissä, sillä kaupungissa toimii useita kohtuuhintaisia keskitason hotelleja. Edullisimmillaan kahden hengen huone keskitasoisessa hotellissa irtoaa Antibesistä noin 50 eurolla yöksi.

Hotellin Antibesistä voi varata esimerkiksi Hotels.com -sivustolta.


Kuvat:


Flickr: Thomas Leth-Olsen, Benjamin Chaulet, Photographe Autodidacte, Benjamin Chaulet

Hotellit Antibesissä

Hotels.com