Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Nîmes

Nîmes, Ranska

Pont Du Gard
Pont Du Gard sijaitsee lähellä Nîmesin kaupunkia.

Nîmes on vireä 150 000 asukkaan kaupunki Etelä-Ranskassa. Kaupunki sijaitsee sisämaassa noin 50 kilometriä Montpellieristä itään. Kaupungin pitkä historia ja hyvin säilyneet vanhat rakennukset houkuttelevat myös matkailijoita kaupunkiin.

Erityisen kuuluisa Nîmes on Rooman valtakunnan aikaisista rakennuksistaan. Kaupunki oli aikanaan tärkeä osa Rooman valtakuntaa, sillä se toimi Narbonnen provinssin pääkaupunkina. Rooman valtakunnan aikana kaupunkiin rakennettiin useita mahtipontisia rakennuksia, kuten suuri amfiteatteri ja Roomalainen temppeli, jotka ovat molemmat säilyneet tähän päivään asti.

Poikkeuksellisen hyvin säilyneet 2000 vuotta vanhat rakennukset ovatkin Nîmesin tärkein matkailuvaltti. Historiallisten nähtävyyksien vastapainoksi Nîmesistä löytyy kuitenkin myös vilkkaita ostoskatuja ja tasokkaita ravintoloita.


Nähtävyydet Nîmesissä ja lähellä

Pont Du Gard

Pont Du Gard

Nîmesin seudun tunnetuin nähtävyys on varmasti Pont Du Gard. Tämä akveduktin ja sillan yhdistelmä ylittää Gardon-joen 20 kilometrin päässä Nîmesistä. Rakennelma on osa 50 kilometriä pitkää akveduktia, joka toi vettä Nîmesiin kaupungin ollessa osa Rooman valtakuntaa.

Pont Du Gard oli tärkeä osa akveduktia, joka kuljetti vettä Nîmesin asukkaille. Vesi virtasi akveduktin ylimmässä tasossa kohti Nîmesiä tarkasti toteutetun 0,4 prosentin kallistuman ansiosta. Koko 50 kilometrin matkalla akvedukti laskeutuu Nîmesiä kohti noin 34 senttiä kilometriä kohden. Akveduktin päillä on korkeuseroa vain 17 metriä.

Pont Du Gard on vaikuttava näky. 49 metriä korkea ja 275 metriä pitkä rakennelma on häikäisevä osoitus muinaisten insinöörien ja rakentajien taidoista. On suorastaan uskomatonta, että jo 2000 vuotta sitten on kyetty toteuttamaan näinkin haastavia rakennelmia. Rakennelma on ainutlaatuinen verrattuna myös maailman muihin akvedukteihin, sillä Pont Du Gard on maailman ainoa kolmitasoinen akvedukti.

Pont Du Gardille on säännölliset bussiyhteydet Nîmesistä. Rautatieasemalta lähtevät reittiliikenteen linjan B21 bussit kuljettavat matkustajat noin kilometrin päähän Pont Du Gardista. Lähin bussipysäkki on nimeltään Rond Point Pont Du Gard, mutta varmuuden vuoksi kannattaa varmistaa joko kuskilta tai kanssamatkustajilta, että jää kyydistä oikealla pysäkillä.

Nîmesin areena

Nîmesin areena

Nîmesin keskustassa sijaitsevan Rooman valtakunnan aikainen amfiteatteri on myös kiehtova nähtävyys. Areena on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista amfiteattereista koko muinaisen valtakunnan alueella.

Nîmesin areena on rakennettu noin vuonna 70. Areenan tärkein tehtävä oli toimia gladiaattorien taistelukenttänä. Gladiaattorit taistelivat areenalla toisiaan ja villieläimiä vastaan. Valtavalle areenalle mahtui aikanaan jopa 24 000 henkeä seuramaan taisteluita.

Rooman valtakunnan hajottua areena tarjosi suojaa kaupungin asukkaille. Epävakaina aikoina areenaa käytettiin linnoituksena ja sen sisäpuolelle nousi myös kokonainen kylä. Lopulta 1800-luvulla areena päätettiin ottaa käyttöön härkätaisteluareenaksi ja sen rakenteisiin tehtiin myös joitain muutoksia tätä varten.

Matkailijat voivat vierailla areenan sisätiloissa ja katsomossa. Rakennuksen sisätiloissa on näyttelyitä, jotka esittelevät areenan historiaa. Nîmesin areena toimii nykyään myös konserttipaikkana ja siellä esiintyy vuosittain useita maailmanluokan tähtiä.

Maison Carrée, Roomalainen temppeli

Maison Carrée on eräs parhaiten tähän päivään asti säilyneistä Rooman valtakunnan aikaisista temppeleistä. Nîmesin keskustassa sijaitseva pieni temppeli on mielenkiintoinen vierailukohde, jossa voi ihailla roomalaista arkkitehtuuria.

Rooman valtakunnan otettua loppuaikoinaan kristinuskon valtionuskonnoksi johti se useiden temppeleiden tuhoamiseen. Maison Carrée kuitenkin säästyi tuhoamiselta, sillä 200-luvulla se päätettiin muuttaa kirkoksi. Myöhemmin rakennus on toiminut mm. kaupunginvaltuuston kokouspaikkana, kaupunginarkiston säilytyspaikkana, valtion hevostallina ja museona.

Temppelissä voi vierailla pientä pääsymaksua vastaan. Temppelissä vierailevat voivat katsoa 22-minuuttia pitkän 3d-elokuvan Nîmesin historiasta.


Majoittuminen Nîmesissä

Nîmesin keskustassa toimii lukuisia hotelleja. Tarjolla on monien tunnettujen ketjujen hotelleja sekä yksityisiä hotelleja. Hotellien hintataso on Nîmesissä yleisesti ottaen edullisempi kuin Etelä-Ranskan rannikkokaupungeissa.

Tasokasta hotellia etsivä voi majoittua esimerkiksi kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevassa Imperator -hotellissa. Tämä neljän tähden hotelli tarjoaa hotellimajoitusta 60:ssä Art Deco -tyyliin sisustetussa huoneessa. Imperator on yksi Nîmesin maineikkaimmista hotelleista ja siellä on yöpynyt monia tunnettujakin henkilöitä.

Edullista hotellia etsivälle Nîmesissä riittää valinnan varaa. Kaupungissa toimii useita kahden-kolmen tähden hotelleja, jotka tarjoavat majoitusta kohtuuhintaan. Parhaimmillaan kahden hengen huoneen voi saada jo alle 50 eurolla yö.

Nîmesin hotelleihin voi tutustua paremmin Hotels.com -sivustolla, josta voi myös varata mieleisensä huoneen.

Hotellit Nîmesissä

Hotels.com