Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska: Marseille

Marseille, Ranska

Marseille, Ranska

Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki noin 1,5 miljoonalla asukkaallaan. Kaupunki on Ranskan tärkein satamakaupunki Välimerellä sekä merkittävä teollisuuden ja liike-elämän keskus.

Marseillen katukuva on värikäs, sillä noin 20% kaupungin asukkaista on syntynyt Ranskan ulkopuolella. Vielä useammalla on juuret ulkomailla, sillä vilkkaana satamakaupunkina Marseille on houkutellut maahanmuuttajia jo satojen vuosien ajan. Maahanmuuttajien poikkeuksellisen suuri määrä näkyy monella tapaa Marseillen katukuvasssa. Marseillen keskustasta löytyy esimerkiksi itämaisia basaarikujia, joita ei Euroopasta muualta juuri löydy.

Marseille on monipuolinen matkailukaupunki, jossa on tarjolla runsaasti nähtävää. 2600 vuotta sitten perustetussa kaupungissa on runsaasti mm. historiallisia nähtävyyksiä. Myös kulttuuritarjonta on Marseillessa monipuolista ja kaupungissa toimii mm. useita arvostettuja museoita.


Marseillen nähtävyydet

Notre Dame De La Garde

Notre Dame De La Garde on Marseillen tunnetuin maamerkki. 1800-luvulla rakennettu katedraali sijaitsee kaupungin korkeimmalla paikalla, Garde -kukkulan huipulla. Katedraalin edustalta avautuvat upeat näköalat Marseilleen, joten 154 metriä korkean kukkulan huipulle kannattaa kiivetä jo pelkkien näköalojen vuoksi.

Itse katedraali on myös vierailunarvoinen, sillä rakennuksen sisätilat ovat poikkeuksellisen koristeelliset. Merkittävimpiä taideteoksia katedraalissa ovat seiniä ja kattoja koristavat mosaiikit sekä viisi Neitsyt Mariaa esittävää patsasta.

Palais de Longchamp

Palais de Longcamp, Marseille

Palais de Longchamp on monumentaalinen rakennus, joka rakennettiin Marseillen kanavan valmistumisen kunniaksi 1800-luvulla. Kokonaisuus muodostuu suihkulähteestä ja koristelammesta joiden ympärille rakennus levittäytyy puolikaaren muodossa. Rakennuksen takana sijaitsee viehättävä puisto, joka on suosittu piknikretkien kohde paikallisten keskuudessa.

Palatsin tiloissa on toiminut rakennuksen valmistumisesta asti kaksi museota. Rakennuksen itäsiivessä sijaitsee taidemuseo ja länsisiivessä toimii luonnonhistoriallinen museo.

Vieux Port, Marseillen vanha satama

Vieux Port, Marseille

Marseillen vanha satama on paikka jonka ympärille kaupunki on alunperin muodostunut. Suojaisa poukama oli täydellinen luonnon muovaama satamapaikka. Satamasta muodostuikin vuosisatojen kuluessa eräs Välimeren vilkkaimmista. Nykyään vanha satama on lähinnä huviveneiden ja pienten laivojen käytössä, sillä suuremmat laivat käyttävät Marseillen uutta satamaa.

Vanhaan satama-alueeseen on helppo tutustua kävellen. Alueella sijaitsee useita historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Matkailijat voivat vierailla esimerkiksi sataman suojaksi rakennetuissa linnoituksissa. Vanhan sataman alue on myös täynnä ravintoloita ja etenkin kesäisin alue on todellinen kaupunkilaisten olohuone.

Château d'If

Château d'If on If-nimisellä saarella sijaitseva linna Marseillen edustalla. 1500-luvulla rakennettu linna suojasi aikanaan Marseillea ja toimi myöhemmin myös vankilana. Suuri yleisö tuntee linnan parhaiten Monte-Criston kreivi -romaanista, jonka tapahtumat sijoittuvat osittain linnasaarelle.

Nykyään Château d'If on suosittu nähtävyys. Linnassa vierailijat voivat tutustua mm. vankityrmiin ja pieneen museoon. Linnasta avautuu myös hieno näköala Marseilleen mereltä päin. Marseillen vanhasta satamasta kulkee säännöllisesti laivoja saarelle. Kesäkaudella linna on avoinna joka päivä. Talvella linna on suljettu maanantaisin.


Rannat Marseillessa

Cassis

Lomaan Marseillessa on myös mahdollista yhdistää rannalla rentoutumista. Kaupungin ympäristössä sijaitsee kilometreittäin hienoja hiekkarantoja. Aivan kaupungin keskustassa rantoja ei tosin ole.

Pradon kaupunginosan edustalla sijaitseva Plage Du Prado on yksi Marseillen suosituimmista rannoista. Pradon ranta on suosittu sekä auringonpalvojien että surffareiden keskuudessa. Rannan ympäristössä sijaitsee lukuisia ravintoloita sekä kauppoja. Rannalle löytää esimerkiksi matkustamalla metrolla Rond-Point du Paro -nimiselle asemalle, josta on rannalle kilometrin kävelymatka Avenue De Prado -katua pitkin.

Rauhallisempia rantoja löytää sen sijaan Marseillen ulkopuolelta. Noin 20 kilometrin päässä Marseillesta sijaitseva pikkukaupunki Cassis on esimerkiksi mukava päiväretken kohde. Cassisin ympäristöstä löytyy rauhallisia kallioiden suojaamia poukamia, joissa on mukava nauttia aurinkoisesta päivästä.


Hotellit Marseillessa

Marseillesta löytyy majoitusvaihtoehtoja aivan laidasta laitaan, kuten suurkaupungilta olettaa saattaakin. Hotellia valitessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota sen sijaintiin. Matkailijan kannalta selvästi Marseillen parasta aluetta on vanhan sataman ympäristö. Tällä alueella onkin myös runsain valikoima hotelleja.

Useilla maailman johtavilla hotelliketjuilla on hotelleja Marseillessa. Esimerkiksi Radisson Blu tai Holiday Inn ovat varmoja valintoja, mikäli haluaa löytää hyvätasoisen majoituksen Marseillesta. Luotetteva ja kohtuuhintainen vaihtoehto majoitukselle Marseillessa on myös Citadines-ketju, jolla on Marseillessa kolme huoneistohotellia. Myös tasokkaita pieniä perhehotelleja löytyy kaupungista runsaasti.

Marseillessa toimivia hotelleja voi selata ja sopivan hotellin varata Hotels.com -sivustolla.

Hotellit Marseillessa

Hotels.com