Matkakohteet: Ranska: Pariisi

Pariisin hintataso

Pariisin hintataso

Pariisi on yleisesti ottaen melko kallis kaupunki, mutta hinnat suurkaupungissa vaihtelevat huomattavasti eri alueilla. Kaupungin ydinkeskusta, eli Champs-Élysées ympäristöineen, on selvästi Pariisin kalleinta aluetta niin ruokailun, majoittumisen kuin shoppailunkin suhteen.

Jo parin kilometrin päästä Champs-Élyséesiltä voi kuitenkin löytää selvästi Suomen hintatasoa edullisempia ravintoloita ja vaateliikkeitä. Myös majoittumiseen on Pariisissa tarjolla edullisiakin ratkaisuja, vaikka kaupungin hotellihuoneiden hinnat ovatkin Euroopan kalleimpien joukossa.


Hotellit

Hotellit Pariisin keskustassa ovat yleiseltä hintatasoltaan kalliita, jopa Suomen hintatasoon tottuneille. Esimerkiksi kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa maksaa Pariisin keskustassa tyypillisesti n. 100-200 euroa yöltä. Neljän tähden hotellissa huone kahdelle maksaa jo n. 200-300 euroa yöltä.

Huomattavaa on kuitenkin, että vaikka yleinen hintataso Pariisin hotelleissa on kallis, on tarjolla myös tasokasta majoitusta kohtuuhintaan. Pariisin hotellitarjonta on nimittäin erittäin laaja: kaupungissa on n. 2000 hotellia, joiden joukossa paljon kohtuuhintaisiakin hotelleja. Laaja tarjonta takaa myös, että käytännössä aina joillakin hotelleilla on voimassa tarjouskampanjoita, jotka mahdollistavat edullisen majoittumisen Pariisin matkalla.

Paras tapa löytää itselleen sopiva majoitus on tutustua hotelleihin internetin hotellisivustojen, kuten Hotels.com -sivuston avulla. Hyvin toimivan joukkoliikenteen ansiosta majoittuminen myös hieman syrjemmälle voi olla varteenotettava keino säästää majoituksen hinnassa.


Ravintolat ja kahvilat

Pariisin ravintolatarjonta on erittäin monipuolista. Tarjolla on monentasoista ravintolaa, aina maailman tasokkaimpiin kuuluvista ravintoloista ketjuravintoloihin saakka, joten myös ravintola-annosten hinnat vaihtelevat suuresti.

Suomen hintatasoon verrattuna Pariisin ravintolat eivät ole erityisen kalliita. Pariisin ydinkeskustassa ravintolaruokailu on kutakuinkin samanhintaista kuin Helsingin keskustassa. Hieman syrjemmällä keskustasta on mahdollista syödä jopa selvästi Suomea edullisemmin.

Pikaruokaravintoloiden, kuten McDonaldsin ja Pizza Hutin, hinnat ovat suurinpiirtein Suomen tasoa. Paikallisten suosiossa on mm. pihviravintolaketju Flunch, jossa pihviateria irtoaa alle 10 eurolla.

Kahviloiden hinnat ovat yleisesti ottaen hieman Suomea edullisempia. Kupillinen kahvia Pariisissa maksaa yleensä alle 2 euroa, hintojen tosin vaihdellessa huomattavasti kahvilasta riippuen. Esimerkiksi amerikkalaisen Starbucks -ketjun kahviloissa Pariisissa saa varautua maksamaan kahvista yli 3 euroa.


Ruokakaupat

Ruokakaupat ovat Pariisissa yleisesti ottaen Suomea edullisempia. Pienet kulmakaupat ovat kuitenkin luonnollisesti selvästi kalliimpia kuin suuret supermarketit.

Merkittävästi Suomea edullisempia tuotteita ovat mm. juomat ja leipomotuotteet. Sen sijaan esimerkiksi maitotuotteiden hinnat liikkuvat Suomen tasolla.

Pariisissa toimii lukematon määrä eri supermarketketjuja, joiden väliset hintaerot voivat olla huomattavia. Edullisimpien ketjujen joukkoon kuuluvat mm. Carrefour, Lidl ja Aldi.


Vaatteet

Pariisi on tunnettu huippumuodin kaupunkina, mutta kaupungissa voi tehdä myös edullisia löytöjä.

Champs-Élyséesin huippumuotia myyvissä liikkeissä ei hinnoilla ole ylärajaa. Kadun varrella sijaitsevissa luksusmerkkien myymälöissä esimerkiksi muodikkaista kengistä on oltava valmis maksamaan useita satoja euroja.

Edullisia vaateostoksia Pariisissa voi tehdä esimerkiksi muotivaateketjujen, kuten H&M:n, Espritin ja Julesin myymälöissä. Hinnat näissä liikkeissä liikkuvat tyypillisesti Suomen hintojen tuntumassa, mutta valikoima on huomattavasti laajempi ja edullisia tarjouksia on enemmän kuin Suomessa.

Todellisia löytöjä voi tehdä pienemmissä putiikeissa, joita on runsaasti ydinkeskustan ulkopuolella. Etenkin aasialaisten maahanmuuttajien pitämissä liikkeissä on tarjolla muodikkaita vaatteita pikkurahalla.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com