Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Charles de Gaulle, Pariisi

Lentokenttäopas: Charles de Gaulle, Pariisi

CDG-Pariisi lentokenttä

Charles de Gaulle (CDG) on Pariisin päälentokenttä ja yksi koko maailman vilkkaimmista lentokentistä. Lentoasema sijaitsee Pariisin koillispuolella, noin 23 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentällä on kolme terminaalia, joista terminaali 2 on lisäksi jaettu seitsemään osaan (2A-2G).

Suomesta CDG:lle lentävät tällä hetkellä lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian. Finnair käyttää lentokentän terminaalia 2D ja Norwegian operoi taas terminaalissa 1.


Kulkuyhteydet Pariisin keskustaan

Charles de Gaulle -lentokentältä on hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä Pariisin keskustaan. Matka on mahdollista taittaa esimerkiksi taksilla, bussilla tai RER-junalla (Pariisin paikallisjuna).

RER-junat lentokentältä Pariisiin

Edullisin tapa matkustaa lentokentältä Pariisin keskustaan on Pariisin julkisen liikenteen operaattorin RATP:n liikennöimä RER-juna. Junalla matka lentokentältä Pariisiin kustantaa 10,30 euroa suuntaansa. Ainakin siinä tapauksessa, että matkatavaroidesi määrä ja paino mahdollistavat niiden kuljettamisen junassa, on RER-juna myös suositeltavin vaihtoehto matkantekoon.

RER-linja B liikennöi väliä Charles de Gaulle - Pariisi. Asemia RER-junalla on lentokentällä kaksi; yksi asema terminaaleille 1 ja 3 sekä yksi asema terminaalille 2. Löydät RER-aseman seuraamalla opasteita lentokentällä. Junat liikennöivät aamuviidestä noin puoleenyöhön saakka. Liput voi ostaa asemilla olevista automaateista tai lipunmyyntikioskeista.

RER-junat liikennöivät 10-15 minuutin vuorovälillä. Osa junista on ns. express-junia, jotka kulkevat suoraan Pariisin Gare du Nord -asemalle, pysähtymättä välillä. Tavalliset RER-junat pysähtyvät jokaisella B-linjan pysäkillä ja niinpä matka niillä voi kestää jopa 50 minuuttia, express-junien taittaessa matkan puolessa tunnissa.

Useimmissa tapauksissa joudut Pariisiin päästyäsi vielä jatkamaan matkaasi hotellille jonkin toisen RER-linjan junalla tai metrolla. Lentokentältä ostamasi lippu oikeuttaa vaihtoon sekä metroon että toiseen RER-junaan.

Paluumatkallasi Pariisin keskustasta CDG -lentokentälle muista varata junamatkaan aikaa ainakin 50 minuuttia. Ole myös tarkkana, että nouset oikeaan junaan sillä RER-linja B:llä on Charles de Gaullen lisäksi toinenkin haara reitin pohjoispäässä, joten kaikilla B-linjan junilla et siis lentokentälle pääse.

Bussit lentokentältä Pariisiin

RoissyBus

RATP:n liikennöimät RoissyBus-lentokenttäbussit liikennöivät CDG:n ja Pariisin Opéran väliä, jossa niillä on pysäkki Rue Scribe ja Rue Auber -katujen kulmassa. Bussit liikennöivät noin klo. 6.00 - 00.30 välisenä aikana ja matka-aika on noin 45-60 minuuttia, riippuen ruuhkista. Vuorovälit ovat 15-30 minuuttia, riippuen vuorokauden ajasta.

RoissyBussilla on pysäkit lentokentän kaikissa kolmessa terminaalissa ja se on hyvä valinta matkantekoon erityisesti mikäli on matkalla Opéran läheisyyteen. Lähimmän pysäkin löytää lentokentältä seuraamalla RoissyBus-opasteita.

Opéran ja lentokentän välinen matka RoissyBussilla maksaa 13,20 euroa / suunta. Opéran metroasemalta voi myös tarvittaessa jatkaa matkaansa metrolla.

Le Bus Direct

CDG:n ja Pariisin keskustan väliä liikennöivät myös Le Bus Direct -yhtiön bussit. Bussit pysähtyvät lentokentällä 1 ja 2 terminaaleilla. Yhtiö liikennöi CDG:n ja Pariisin välillä kahta reittiä. Linja 2 kulkee CDG:n ja Eiffel-tornin välillä. Linja 4 taas CDG:n ja Montparnassen välillä.

Bussimatka Le Bus Direct -yhtiön busseilla maksaa aikuiselta 17 euroa suuntaansa. Lipun voi ostaa ennakkoon hieman edullisemmin bussiyhtiön sivuilta.

Taksit lentokentältä Pariisiin

Helpoin, mutta myös kallein tapa matkustaa Charles de Gaullelta Pariisiin on taksi. Takseja on lentokentällä yleensä hyvin saatavilla. Löydät taksien pysäkit seuraamalla opasteita lentokentällä. Matka taksilla keskustaan maksaa noin 50 euroa suuntaansa. Hintaan vaikuttavat mm. matkustajien ja matkatavaroiden määrä.

On suositeltavaa kirjoittaa hotellisi tai muun kohteesi nimi ja osoite paperille, siltä varalta ettei kuski ymmärrä englantia etkä itse puhu ranskaa.


Kulkuyhteydet Orlyyn

CDG:n ja Pariisin toiseksi suurimman lentokentän, Orlyn,välillä on myös hyvät kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä. Joten mikäli olet suuntaamassa jatkolennolle Orlyn kautta, onnistuu siirtyminen kenttien välillä kätevästi, kunhan varaat aikaa siirtymiseen riittävästi.

Helpoin tapa matkustaa Charles de Gaullen ja Orlyn välillä ovat Le Bus Direct -yhtiön bussit, jonka linja numero 3 liikennöi reitillä noin 45 minuutin vuorovälillä. Matka-aika on ruuhkista riippuen noin tunnin verran ja hintaa bussilipulla on 21 euroa per suunta.

Halutessaan CDG-Orly -välin voi kulkea myös junalla. RER-junan B-linjalla voi matkustaa CDG:ltä Antony nimiselle asemalle, josta on kevytmetro-yhteys Orlyn kentälle. Matka kustantaa ja kestää suurinpiirtein saman verran kuin bussilla.


Kulkyhteydet muualle Ranskaan

Hyvien junayhteyksien ansiosta myös matkustaminen muualle Ranskaan onnistuu kätevästi CDG:n kautta. Terminaali 2:n juna-asemalle liikennöivät TGV-luotijunat mahdollistavat nopeat yhteydet eripuolille Ranskaa. CDG:n asemalta on tarjolla suoria junayhteyksiä useimpiin Ranskan tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Bordeauxiin, Nizzaan, Marseilleen ja Lyoniin.

Junaliput voi ostaa ennakkoon junayhtiö SNCF:n nettisivuilta.


Palvelut lentokentällä

Ruokailu lentokentällä

Charles de Gaulle -lentokentällä on erittäin hyvät ruokapalvelut. Tarjolla on mm. useita ranskalaisia ravintoloita, sushi-ravintola ja McDonalds-pikaruokaravintola. Myös pikkupurtavaa ja virvokkeita myyviä kahviloita löytyy lentokentältä useita.

Paluumatkalla on hyvä muistaa, että ruokailu kannattaa suorittaa lentokentän yleisellä puolella, sillä siirryttyäsi kerran turvatarkastuksen läpi lähtevien matkustajien alueelle, et voi enää palata takaisin yleiselle puolelle, jossa parhaat ravintolapalvelut ovat.

Ostokset

Myös tuliaisten shoppailu onnistuu mukavasti CDG:llä. Lentokentällä toimii monipuolinen valikoima erilaisia liikeitä, joiden joukossa mm. kattava valikoima muoti- ja kosmetiikamyymälöitä. Tarjolla on myös useita kello- ja korumyymälöitä sekä erilaisia matkamuistoliikkeitä. Paikallisia herkkuja ja viinejä on myös tarjolla useissa liikkeissä.


Majoitus lentokentällä

CDG:llä ja sen läheisyydessä toimii useita hotelleja. Yöpyminen lentokenttähotelleissa on monesti kätevää ennen jatko- tai paluulentoa. Etenkin, jos lento on aikaisin aamulla.

Lentokenttäalueen ytimessä majoittuminen onnistuu esimerkiksi Pullman -ketjun tasokkaassa lentokenttähotellissa. Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee aivan lentokentän vieressä ja se tarjoaa majoitusta tyylikkäissä puitteissa. Hotellin huoneet on sisustettu moderniin tyylin ja niiden innoituksena on toiminut pariisilainen huippuomuoti. Hotellin asiakkaiden käytössä ovat mm. kuntosali, uima-allas ja tasokas ravintola. Kahden hengen huone Pullman -hotellissa maksaa noin 150-200 euroa yöltä, riippuen matkan ajankohdasta.

Myös edullisia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti lentokentän läheisyydessä. Yöpyminen onnistuu edullisesti vaikkapa Comfort Hotel Airport Cdg -hotelissa. Tässä kolmen tähden hotellissa vieraat majoittuvat siisteissä hotellihuoneissa noin kahden kilometrin päässä lentokentästä. Kahden hengen huone tässä hotellissa maksaa noin 70 euroa yöltä. Lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Sopivan lentokenttähotellin voi varata kätevästi Hotels.com -sivustolta.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com