Matkakohteet: Ranska: Pariisi: Näköalapaikat

Pariisin parhaat näköalapaikat

Näkymä Pariisiin

Pariisi on täynnä upeita näköalapaikkoja, joihin voi nousta ihailemaan silmänkantamattomiin asti levittäytyvää suurkaupunkia. Jokaisesta näköalapaikasta avautuu omanlaisensa näkymä Pariisiin. Esittelemme Pariisin upeimmat näköalapaikat.

1. Tour Montparnasse

Tour Montparnasse, Pariisi
Tour Montparnasse Eiffel-tornista kuvattuna

Pariisin korkein pilvenpiirtäjä, Tour Montparnasse, tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät Pariisin kattojen yli. Vuonna 1972 valmistunut 210 metriä korkea rakennus herätti aikanaan kiihkeääkin vastusta ja sen soveltuvuus Pariisin kantakaupungin suhteellisen matalan rakennuskannan joukkoon herättää edelleen keskustelua.

Pilvenpiirtäjästä avautuvat maisemat ovat joka tapauksessa ainutlaatuisen upeat, joten vierailua Tour Montparnassessa voi suositella lämpimästi. Tour Montparnassesta on mahdollista ihailla Pariisia sekä 56. kerroksen näköalaravintolasta että 59. kerroksen korkeudella sijaitsevalta kattoterassilta.

Tour Montparnasse sijaitsee Montparnassen alueella Pariisin ydinkeskustan tuntumassa. Eiffel torni sijaitsee n. kahden kilometrin päässä Tour Montparnassesta, jonka ansiosta pilvenpiirtäjästä on hyvät näkymät tähän Pariisin tunnetuimpaan maamerkkiin. Etenkin pimeän tultua Tour Montparnassen ympärille levittäytyvä Pariisin kaupungin muodostoma valomeri, keskipisteenään valaistu Eiffel-torni, on näky joka kannattaa ehdottomasti kokea Pariisin matkalla.

Vaikka Tour Montparnasse onkin suhteellisen suosittu vierailukohde, ei sinne yleensä ole pitkiä jonoja toisin kuin Pariisin tunnetuimmille näköalapaikoille, kuten Eiffel-torniin. Ruuhkattomuuden ja upeiden näköalojen vuoksi Tour Montparnasse onkin mielestämme Pariisin paras näköalapaikka.

Sisäänpääsymaksu Tour Montparnasseen maksaa aikuiselta 11€, opiskelijalta 8€ ja 7-15-vuotialta 4,7€. Alle 7-vuotiaat pääsevät torniin ilmaiseksi.

Pilvenpiirtäjä on rakennettu metrolinjojen 4 ja 12 pysäkin Montparnasse Bienvenüe päälle, joten sinne on helppo saapua eri puolilta Pariisia.

2. La Grande Arche

La Grande Arche, Pariisi
La Grande Arche

La Défensen alueen maamerkki, La Grande Arche, tarjoaa mahdollisuuden ihailla Pariisia 110 metrin korkeudelta, pilvenpiirtäjäalueen keskeltä. Rakennuksen näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät ympäröiviin pilvenpiirtäjiin sekä kauempana siintävään Pariisin keskustaan.

Sisäänpääsymaksu La Grande Archeen on 10 euroa aikuiselta ja 8,5 euroa lapselta. Useimmiten jonotusaika La Grande Archeen on suhteellisen lyhyt sen kovimpien turistivirtojen ulkopuolella olevan sijainnin ansiosta.

La Défensen metroasema, joka on metrolinja 1:n päätepysäkki lännessä, sijaitsee aivan La Grande Archen läheisyydessä.

3. Eiffel-torni

Eiffel-torni, Pariisi
Eiffel-torni (tour Eiffel)

Ylivoimaisesti tunnetuin Pariisin monista näköalapaikoista on Eiffel-torni. Vuonna 1889 valmistunut näkötorni koostuu kolmesta kerroksesta, jotka sijaitsevat korkeuksissa 60m, 120m ja 280m. Tornin ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on myös mahdollisuus ruokailla näköalaravintoloissa.

Eiffel-tornissa vierailee vuosittain n. 7 miljoona kävijää. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut hyvin todennäköisesti jonottamaan sisäänpääsyä tuntikausia. Kovien ruuhkien vuoksi Eiffel-torni sijoittuukin listallamme vasta kolmanneksi, vaikka siellä sijaitseekin Pariisin korkein näköalatasanne.

Eiffel-torni on jonoista huolimatta lähes pakollinen kohde ensimmäisellä Pariisin matkalla, sillä onhan kyseessä Pariisin ja koko Ranskankin symbolina tunnettu rakennus. Jos kuitenkin olet jo vieraillut Eiffelissä edellisellä Pariisin matkallasi tai koet, että sinulle riittää Eiffel-tornin näkeminen ulkoa päin, suosittelemme lämpimästi Eiffelin sijaan vierailua edellä mainituille näköalapaikoille.

Hissiliput Eiffelin huipulle maksavat aikuisilta 13,10€, 12-24 vuotiailta 11,50€ ja 4-11 vuotiailta 9€. Toisen kerroksen näköalatasanteelle hissiliput maksavat 8,10€/6,40€/4€.

Eiffel-tornissa vierailun voi ottaa myös kuntoilun kannalta, sillä toisen kerroksen näköalatasanteelle on hissin lisäksi mahdollista kivuta portaita pitkin, jolloin lippujen hinnat ovat 4,50€/3,50€/3€. Alle 4-vuotiaat pääsevät Eiffel-torniin ilmaiseksi.

Eiffel-tornia lähin metropysäkki on metrolinja 6:n pysäkki Bir-Hakeim.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com