Matkakohteet: Ranska: Pariisi: La Défense

La Défense, Pariisi - Pilvenpiirtäjiä ja valtava ostoskeskus

La Défense, Pariisi
La Défensen pilvenpiirtäjiä

La Défense koostuu kymmenistä tornitaloista, joista korkeimmat kohoavat todellisiin pilvenpiirtäjämittoihin. Tällä hetkellä alueen korkein rakennus on 187 metriä korkea Tour Total Fina Elf -niminen pilvenpiirtäjä, mutta alueelle on parhaillaan rakenteilla ja suunnitteilla useita tätäkin korkeampia rakennuksia.

La Défense on eräs Euroopan tärkeimmistä liike-elämän keskuksista, mutta alue on varsin mielenkiintoinen vierailukohde myös matkailijalle. Komeiden pilvenpiirtäjien lisäksi alueella sijaitsee valtava ostoskeskus sekä näköalatasanteella varustettu riemukaaren muotoinen 110 metriä korkea La Grande Arche -niminen rakennus.

Pilvenpiirtäjät

La Défensen alueella sijaitsee tällä hetkellä 72 tornitaloksi luokiteltavaa rakennusta, joista 14 ylittää 150 metrin korkeuden. Alue on yksi Euroopan laajimpia pilvenpiirtäjäalueita.

Alueen kehittämiseksi on tehty La Défense 2015 -nimellä kulkeva kehittämissuunnitelma, joka sisältää suunnitelmat useiden uusien tornitalojen rakentamiseksi. Osana suunnitelmaa on tällä hetkellä käynnissä Tour First -nimisen pilvenpiirtäjän restaurointi ja korottaminen La Défensen ja samalla koko Pariisin korkeimmaksi pilvenpiirtäjäksi; valmistuessaan rakennuksella tulee olemaan korkeutta peräti 225 metriä ja siten rakennus ohittaa korkeudellaan Pariisin tämän hetken korkeimman pilvenpiirtäjän, Tour Montparnassen.

Suurin osa La Défensen tornitaloista on toimistorakennuksia, mutta joukossa on myös asuintorneja ja esimerkiksi 22-kerroksinen Pullman hotelli, joka tarjoaa mahdollisuuden majoittua pilvenpiirtäjäalueen ytimeen.

La Grande Arche

La Grande Arche, Pariisi
La Grande Arche

Arkkitehti Johan Otto Von Spreckelsenin suunnittelema riemukaaren muotoinen toimistorakennus, La Grande Arche, on La Défensen kuuluisin rakennus ja sitä pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä modernin arkkitehtuurin mestariteoksista. Massiivinen vaalealla kaakelilla päällystetty rakennus sijaitsee La Défensen keskeisimmällä paikalla alueen pääaukion laidalla.

La Grande Archen ylimmässä kerroksessa sijaitsee tietokone-aiheinen näyttely sekä näköalatasanne, josta avautuu upeat näkymät ympäröiviin pilvenpiirtäjiin sekä kauempana siintävään Pariisin keskustaan. Sisäänpääsymaksu La Grande Archeen on 10 euroa aikuiselta ja 8,5 euroa lapselta (hinnat kesäkuussa 2010).

Ostoskeskus Les Quatre Temps

Les Quatre Temps, Pariisi
Yksi ostoskeskuksen sisäänkäynneistä

Aivan La Grande Archen vieressä sijaitsee valtava ostoskeskus, Les Quatre Temps. Ostoskeskuksessa on 265 liikettä, joiden joukossa mm. ranskalaisten ja kansainvälisten muotiketjujen myymälöitä sekä lukuisia erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Etenkin huonolla kelillä Les Quatre Temps onkin varteenotettava vaihtoehto shoppailulle Pariisin keskustan sijaan.

Joistakin ostoskeskuksen ravintoloista ja kahviloista on upeat näköalat ympäröiviin pilvenpiirtäjiin; esim. 3. kerroksessa sijaitsevan Starbucksin terassilla voi nauttia näistä upeista maisemista.

Useimmat ostoskeskuksen liikkeistä ovat avoinnna maanantaista lauantaihin klo. 10-20 ja sunnuntaisin klo. 11-19.

Kätevästi Metrolla

La Défenseen pääsee keskustasta kätevästi metrolla tai RER-junalla eli Pariisin paikallisjunalla. Alueelle kulkevat metrolinja 1 sekä RER-linja A.

Metrolinja 1 on kätevin tapa matkustaa La Défenseen esim. Pariisin pääkadun, Champs Élysées:in varrelta, jossa linjalla on kolme pysäkkiä. La Défensen metroasema on linjan päätepysäkki lännessä.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com