Matkakohteet: Ranska: Pariisi: Louvre

Louvre, Pariisi

Louvre, Pariisi
Sisäänkäynti Louvreen tapahtuu lasisen pyramidin kautta.

Pariisin tunnetuin taidemuseo, Louvre, on valtava kokonaisuus, jonka näyttelytilat käsittävät yli 60 000 neliömetriä erilaisia taideteoksia. Museon taidekokoelmat ovat yhdet maailman laajimmista ja arvostetuimmista.

Louvre on jaettu kahdeksaan eri osastoon, jotka ovat Orientti, Egypti, Kreikka, Etruskit ja Rooma, Islamin taide, Kuvanveisto, Taide-esineet ja koristetaide, Maalaustaide sekä Painotyöt ja grafiikka.

Pintapuolinenkin tutustuminen museon kaikkiin osastoihin veisi päiväkausia, joten on tärkeää tehdä etukäteen jonkinlainen suunnitelma siitä mitä aikoo vierailunsa aikana nähdä.

Mona Lisa

Useimmat Louvressa ensikertaa vierailevat haluavat nähdä ainakin Leonardo Da Vincin 1500-luvulla maalaaman Mona Lisan - maailman tunnetuimman taideteoksen. Varaudu siis tungokseen, mikäli haluat nähdä tämän jopa 700 miljoonan dollarin arvoiseksi arvioidun taideteoksen.

Vaikka Mona Lisa onkin upea taideteos, se tuskin on monenkaan mielestä Louvren upein mestariteos. Mona Lisa halutaan nähdä ennen kaikkea kuuluisuutensa vuoksi. Mikäli haluat välttää Louvren pahimman tungoksen ja ihailla taideteoksia omassa rauhassasi, suuntaa suosiolla museon muihin osiin.

Liput ja sisäänpääsymaksut

Louvreen voi ostaa lipun pysyviin kokoelmiin tai vaihtuviin näyttelyihin.

Päivälippu pysyviin kokoelmiin, jotka sisältävät mm. Mona Lisan, maksaa 9,5 euroa. Keskiviikko- ja perjantai-iltoina klo. 18-21.45 on myös myynnissä iltalippuja, jotka maksavat 6 euroa.

Vaihtuviin näyttelyihin, jotka ovat esillä Louvren Napoleon hallissa, liput maksavat 11 euroa.

Myynnissä on myös yhdistelmälippu hintaan 14 euroa, joka oikeuttaa sisäänpääsyn sekä pysyviin että vaihtuviin näyttelyihin ja lisäksi lipulla voi tutustua Louvren läheisyydessä sijaitsevaan Eugène Delacroix -museoon.

Metrolla Louvreen

Louvren lähin metroasema on metrolinjojen 1 ja 7 asema Palais-Royal - Musee du Louvre.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com