Matkakohteet: Ranska: Pariisi: Risteily Seinellä

Risteily Seinellä

Seine, Pariisi
Vesibussi Seinellä

Pariisi tutuksi vesiteitse

Seine on Pariisin sydän, jonka varrelle kaupunki on alunperin syntynyt. Useimmat Pariisin merkittävimmistä rakennuksista löytyvät yhä joen läheisyydestä. Risteily Seineä pitkin onkin mitä mainioin tapa tutustua Pariisiin ja sen nähtävyyksiin, samalla jalkojaan säästäen.

Seinellä toimii useita jokiristeilyjä järjestäviä laivayhtiöitä. Halutessaan laivalla on mahdollista vaikkapa nauttia gourmet-ruokia live-musiikkia kuunnellen, mutta toisaalta useimmat tyytyvät pelkkään risteilyyn ja Pariisin ihailemiseen Seineltä käsin.

Hop-on/Hop-off vesibussit

Suosittu tapa matkustaa Seinellä ovat vesibussit, jotka toimivat ns. hop-on/hop-off periaatteella eli laivasta saa jäädä pois millä tahansa sen pysäkillä ja nousta uudestaan kyytiin miltä tahansa pysäkiltä. Tällä periatteella toimiviin vesibusseihin myydään yleensä vähintään päivän voimassa olevia lippuja, jotka oikeuttavat matkustamaan vesibussilla lipun voimassaoloaikana niin paljon kuin haluaa.

Vesibussi on erittäin varteenotettava tapa matkustaa Pariisin suosituimpien nähtävyyksien välillä, jotka useimmat sijaitsevat aivan Seinen tuntumassa. Liikkuminen Seineä pitkin on sujuvaa laivojen vuorovälien ollessa sesonkiaikaan n. 20min, joten käytyäsi tutustumassa haluamaasi nähtävyyteen, ei seuraavaa vesibussia yleensä joudu odottamaan kovin kauaa.

Yhden vuorokauden liput suositulla Batobus -yhtiöllä maksavat aikuiselta 13 euroa, opiskelijoilta 9 euroa ja lapsilta (alle 16v.) 7 euroa (hinnat kesäkuussa 2010). Batobussilla on kahdeksan pysäkkiä Seinen varrella, joista kaikilla on myös lipunmyyntikioski.

Ruokaile jokilaivalla

Pariisisssa toimii myös useita lounas- ja päivällisristeilyjä järjestäviä laivayhtiöitä. Suosituimpia yhtiöitä ovat mm. Bateaux-Mouches ja Bateaux Parisiens. Lounasristeilyt Seinellä maksavat näillä yhtiöillä n. 50 euroa/hlö ja päivällisristeilyjen hinnat liikkuvat 100 euroa/hlö paikkeilla.

Sekä Bateaux-Mouches että Bateaux Parisiens järjestävät myös opastettuja risteilyjä Seinelle ilman ruokailua, tällöin risteilylle tulee hintaa n. 10€/hlö.

Ajankohtaiset hintatiedot ja aikataulut:

www.batobus.com
www.bateaux-mouches.fr
www.bateauxparisiens.com

Hotellit Pariisissa

Hotels.com