Matkakohteet: Suomi: Turku

Turku, Suomi

Aurajoki, Turku
Aurajoen rantaa Turussa

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja edelleen tänä päivänä yksi maamme merkittävimmistä kaupunkikeskuksista. Turku lukeutuu myös maamme suosituimpiin matkakohteisiin sekä ulkomaisten että kotimaisten matkaajien keskuudessa.

Matkailijan kannalta Turun mielenkiintoisimpaan antiin lukeutuvat kaupungin monet historialliset nähtävyydet. Kaupungin pitkän historian ansiosta Turussa sijaitsee mm. useita maamme merkittävimpiä historiallisia rakennuksia, joista varhaisimmat on rakennettu jo keskiajalla. Selvästi tunnetuimmat historialliset rakennukset Turussa ovat 1200-luvulta peräisin oleva Turun linna sekä 1300-luvulla rakennettu Turun Tuomiokirkko.

Ostosmahdollisuuksiltaan ja ravintolatarjonnaltaan Turku on yksi Suomen monipuolisimmista kaupungeista. Turun saaristo, keskustaa halkova Aurajoki ravintolalaivoineen sekä kaupungin monipuolinen tapahtumatarjonta houkuttelevat myös matkailijoita Turkuun.

Kylpyläloman viettäminen Turussa on sekin suosittua, sillä Turku ja koko Varsinais-Suomi ovat maamme perinteisintä kylpyläseutua ja alueella toimii nykyään useita kylpylöitä.

Artikkelit Turusta:

Turun Tuomiokirkko

Nähtävyydet ja tekemistä Turussa

Suomen vanhimmassa kaupungissa voi mm. ihailla upeita historiallisia nähtävyyksiä. Tarjolla on myös monia muita mielenkiintoisia vierailukohteita.

Hotelli

Edullista majoitusta Turussa

Turun monipuolinen majoitustarjonta pitää sisällään monia edullisiakin vaihtoehtoja. Selvitimme missä Turussa majoittuu edullisimmin.

Halvat lennot Turusta

Halvat lennot Turusta

RyanAirin uusien reittien myötä Turun lentokentästä on nopeasti muodostumassa yksi maamme merkittävimmistä halpalentokentistä. Lue mihin kaikkialle Turusta voi lentää edullisesti.

Naantalin Muumimaailma

Perheloma Turussa - lasten suosikkikohteet

Turun seudulta löytyy monipuolinen valikoima mukavia kohteita lapsiperheille. Kokosimme artikkeliin lasten suosikkikohteet Turussa ja lähistöllä.

Kauppakeskus Hansa

Ostoksilla Turussa - Kauppakeskukset ja pikkuputiikit

Turku tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia aina kauppakeskuksista pikkuputiikkeihin asti. Esittelemme tässä artikkelissa Turun parhaita ostospaikkoja.

Nauvon satama

Matkailu Turun saaristossa

Turun saaristo on yksi maamme upeimmista luontokohteista. Saaristo tarjoaa upeat puitteet mm. kalastukseen ja veneilyyn. Tarjolla on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja vierailukohteita.

Ruissalon kylpylä

Turun kylpylät

Turun kylpylät tarjoavat mukavat puitteet rentouttavalle lomailulle. Tutustu artikkelimme avulla Turun seudun kylpylätarjontaan!