Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Turku

Perheloma Turussa - lasten suosikkikohteet

Naantalin Muumimaailma
Naantalin Muumimailma

Turun seudulta löytyy monipuolinen valikoima mukavia kohteita lapsiperheille. Klassikkosuosikki etenkin pienemmille lapsille on Naantalin Muumimaailma Turun lähistöllä, mutta Turun seudulta löytyy monia muitakin lapsille mieluisia kohteita. Turussa toimii mm. monenlaisia seikkailupuistoja, vesipuistoja ja maauimaloita, jotka ovat mukavia vierailukohteita koko perheelle.

Naantalin Muumimaailma

Muumimaailma on vuonna 1993 perustettu teemapuisto, joka sijaitsee saaristoluonnon helmassa Naantalissa. Kohde sopii erinomaisesti lapsiperheille. Muumimaailmassa pääsee tutustumaan mm. Muumitaloon, Teatteri Emmaan, Niiskun lentoalukseen, Satupolkuun, uimarantaan ja Papan laivaan. Totta kai Muumimaailmassa pääsee tapaamaan myös Muumiperhettä. Lisäksi Muumimaailmassa on ruokapaikkoja ja Nipsun putiikista voi ostaa mukaan tuliaisia. Vierailuun kannattaa varata päivän verran aikaa.

Väiskin saari

Väiskin saari on Muumimaailman vieressä oleva seikkailusaari, joka on toteutettu alakoululaisia ajatellen. Väiskin pelinomaisella seikkailureitillä mm. kiipeillään, liutaan vaijerilla, ammutaan jousella, huuhdotaan kultaa sekä ratkotaan seikkailutehtäviä. Lapset viihtyvät Väiskin saaressa varmasti vaikka koko päivän.

Jukupark

Jukupark on vauhdikas vesihuvipuisto koko perheen vesipedoille Turun Impivaarassa. Jukuparkissa on 16 huikeaa vesiliukumäkeä, isoja altailta ja viihtyisät auringinottoalueet. Lisäksi Jukuparkissa on vesileikkimaailma Merirosvosaari. Tarjolla on myös ravintola-, grilli- ja kioskipalvelut.

Flowpark

Flowpark on seikkailuhuvipuisto, joka sijaitsee kauppakeskus Skanssin yhteydessä. Paikalle on hyvät liikenneyhteydet Turun keskustasta. Flowparkissa on yhteensä 15 puihin rakennettua seikkailurataa, joilla suoritetaan erilaisia tehtäviä. Flowpark sopii aktiivisille ja sopivasti seikkailumielisille. Kiipeilyradalle pääsy edellyttää 7 vuoden ikää ja 120 cm vähimmäispituutta. Pienemmät pääsevät kiipeilemään maanpinnan lähellä kulkevalle leikkiradalle.

Kupittaanpuisto

Kupittaanpuistossa toimivat lapsiperheiden suosimat seikkailupuisto, liikennepuisto ja Kupittaan maauimala.

Seikkailupuisto tarjoaa hyvät puitteet yhdessäololle ja luovuudelle. Pääasiallisena kohderyhmänä ovat 3-10 -vuotiaat. Seikkailupuistossa on esimerkiksi inspiroivia rakennelmia, pomppulinna, ateljee ja työpajoja. Seikkailupuiston kolmella näyttämöllä nähdään myös teatteri- ja sirkusesityksiä. Talvikaudella sisätiloissa järjestetään ohjattua avointa toimintaa ja säännöllisesti kokoontuvia harrasteryhmiä. Seikkailupuiston alueelle on vapaa pääsy, mutta ohjatut toiminnot sekä esitykset ovat maksullisia.

Seikkailupuiston yhteydessä toimii liikennepuisto, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan liikennesääntöjä polkuauton ratissa. Liikennepuisto on maksullinen.

Kupittaan maauimala on mukava paikka nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Lapsiperheiden suosiman maauimalan kolmessa altaassa tarkenee polskia, sillä veden lämpötila on n. +27 astetta.

Samppalinnan maauimala

Samppalinnan maauimala on oikea kesäkeidas. Uimalassa perheen pienimmätkin on otettu huomioon, sillä lapsille on oma matala ja lämminvetinen allas pikkuisine liukumäkineen. Vanhemmat vesipedot sen sijaan voivat kuntoilla ja vilvoitella kesäpäivänä olympiamittaisessa altaassa, jossa on käytössä myös hyppytorni. Lisäksi auringosta voi Samppalinnan maauimalassa nauttia erillisillä auringonottotasanteilla. Alueella toimii myös kahvila.

Hotellit Turussa

Hotels.com