Matkakohteet: Suomi

Suomi - matkailu & matkakohteet

Soutuveneitä ja järvimaisema

Asukasluku: n. 5,5 miljoonaa
Pääkaupunki: Helsinki, n. 650 000 asukasta
Pinta-ala: 338 424 km²
Valuutta: euro
Viralliset kielet: suomi ja ruotsi

Suomi on harvaan asuttu maa, jonka parhaisiin matkailuvaltteihin lukeutuvat puhdas luonto, turvallisuus ja rauhallisuus. Luontokohteiden lisäksi maasta löytyy useita kaupunkeja, jotka ovat mielenkiintoisia matkakohteita.

Upeita luontokohteita Suomesta löytyy joka puolelta maata. Suosituin kohde luontomatkailulle on Lappi, mutta eräretkeilyyn sopivia kohteita löytyy aivan maan tiheimmin asutuista osistakin. Erityisen hyviä kohteita luontoretkille ovat kansallispuistot, joita löytyy yhteensä 40 eri puolilta maata.

Kaupunkilomakohteet Suomessa keskittyvät Etelä-Suomeen, jonne myös maan asutus on voimakkaasti painottunut. Esimerkiksi Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Tampere ja Turku sekä vanhat puutalokaupungit Rauma ja Porvoo ovat mukavia matkakohteita vaikkapa kesäisen viikonlopun viettämiseen.


Matkakohteita Suomessa:


Helsinki

Helsinki

Suomen pääkaupunki on monipuolinen matkakohde, jossa riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomalle.

Naantali

Naantali

Naantali on yksi Suomen idyllisimmistä pikkukaupungeista. Esittelemme Naantalin mielenkiintoisimmat vierailukohteet ja kiinnostavimmat nähtävyydet.

Oulu

Oulu

Pohjois-Suomen tärkeimpänä keskuksena Oululla on paljon tarjottavaa myös matkailijoille.

Porvoo

Porvoo

Vain 50 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Porvoo on yksi Suomen kiehtovimmista kaupunkilomakohteista. Historiallinen kaupunki on täynnä mielenkiintoista nähtävää.

Pyhätunturi

Pyhätunturi

Pyhätunturi ympäristöineen tarjoaa matkailijoille unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden. Lue mitä kaikkea voit nähdä ja kokea Pyhällä!

Tampere

Tampere

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja mukava matkakohde, jossa viihtyvät eri ikäiset matkalaiset.

Turku

Turku

Turku on yksi Suomen suosituimmista ja monipuolisimmista matkailukaupungeista. Kaupungista löytyy runsaasti kiehtovia nähtävyyksiä ja mukavia vierailukohteita koko perheelle.