Matkakohteet: Puola

Puola - matkailu & matkakohteet

Katukuvaa Varsovassa
Varsova, Puola

Asukasluku: n. 38,4 miljoonaa
Pääkaupunki: Varsova (n. 1,7 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 312 683 km²
Valuutta: zloty
Viralliset kielet: puola

Puola on pinta-alaltaan hieman Suomea pienempi maa, mutta asukkaita maassa on noin seitsemän kertaa Suomen väestön verran. Puolalla on pitkä ja monivaiheinen historia, joka pitää sisällään monia vaikeita aikoja. Tänä päivänä Puolalla menee kuitenkin varsin hyvin, sillä maan talous on vahvassa kasvussa ja elintaso Puolassa saavuttaa koko ajan Länsi-Eurooppaa.

Edullinen hintaso ja lukuisat historialliset nähtävyydet tekevät Puolasta houkuttelevan matkakohteen. Matkailu Puolaan onkin kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Suosittuja matkakohteita Puolassa ovat mm. pääkaupunki Varsova, historialliset kaupungit Krakova ja Wroclaw sekä Itämeren rannalla sijaitseva Gdansk.

Suomesta on hyvät ja nopeat lentoyhteydet Puolaan. Esimerkiksi Finnair liikennöi lentoja Helsingistä Varsovaan, Krakovaan ja Gdanskiin. Halpalentoyhtiö Wizzair taas lentää Turusta Gdanskiin.


Matkakohteita Puolassa:

Gdansk

Gdansk

Gdansk on tunnelmallinen kaupunki Itämeren rannikolla. Esittelyssä Gdansk matkakohteena.

Krakova

Krakova

Historiaa huokuva Krakova lukeutuu Puolan suosituimpiin matkakohteisiin. Lue mitä kaikkea Krakovalla on tarjottavanaan matkailijalle.

Sopot

Sopot

Kylpylöistä ja upeista rannoistaan tunnettu Sopot lukeutuu Puolan suosituimpiin matkakohteisiin. Katso mitä voit nähdä ja kokea lomalla Sopotissa!

Varsova

Varsova

Varsova on Puolan pääkaupunki ja mielenkiintoinen matkakohde. Tutustu Varsovaan matkakohteena.Lue myös:

Tori Varsovassa

Puolan hintataso 2019 - Mitä maksaa loma Puolassa?

Mitä maksaa loma Puolassa? Selvitimme Puolan hintatason ja matkailijoiden yleisimmin tarvitsemien palveluiden hinnat Puolassa.

Maisema Puolassa

Puolan luonto - Hiekkarannoilta lumihuippuisille vuorille

Puolasta löytyy upeita hiekkarantoja, ikiaikaisia aarniometsiä, kirkasvetisiä järviä ja ainutlaatuista vuoristoluontoa. Lue missä sijaitsevat Puolan upeimmat luontokohteet!