Matkakohteet: Puola: Sopot

Sopot, Puola

Sopot, Puola

Sopot lukeutuu Puolan suosituimpiin matkakohteisiin ja etenkin kesäisin tämä viehättävä 40 000 asukkaan pikkukaupunki täyttyy matkailijoista ja iloisesta lomatunnelmasta. Hiekkarannoista, kylpylöistä ja upeista merellisistä maisemista tunnettu kaupunki tarjoaakin mukavat puitteet rantaloman viettämiseen Itämeren rannikolla. Ja mikä parasta, hintatasoltaan Sopot on yhä erittäin edullinen.

Viime vuosina Sopot on saavuttanut yhä enemmän suosiota myös suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Kaupunkiin on helppoa ja edullista matkustaa Suomesta, sillä Sopot sijaitsee vain 12 kilometrin päässä Gdanskista, jonne on tarjolla hyvät lentoyhteydet Suomesta. Gdanskin lentokentältä voi matkaa jatkaa junalla suoraan Sopotiin.


Sopotin nähtävyydet

Sopotin laituri

Sopotin laituri

Sopotin tunnetuin rakennelma ja suosituin nähtävyys on 511 metriä pitkä puulaituri, joka on suosittu kohtaamispaikka ja kävelyretkien kohde. Tämän koko Euroopan pisimmän puulaiturin historia ulottuu aina vuoteen 1827 asti. Kesäisenä päivänä laiturilla sijaitsevat lukuisat penkit ovat suosittuja auringonottopaikkoja ja laiturilta on mukava seurata ohi lipuvia laivoja ja huviveneitä. Laiturilla voi myös ruokailla siellä sijaitsevassa ravintolassa. Sesonkiaikaan laiturille on pieni pääsymaksu.

Krzywy Domek - Vino talo

Sopotin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu myös eriskummallisen näköinen vino talo, Krzywy Domek. Vuonna 2004 valmistunut talo sai innoituksensa puolalaisen kuvittajan Jan Marcin Szancerin töistä. Talo näyttääkin siltä kuin se olisi suoraan satukirjasta. Poikkeuksellisesta arkkitehtuuristaan huolimatta talon käyttötarkoitus on varsin tavanomainen: se toimii liiketiloina ja toimistoina. Krzywy Domek sijaitsee Sopotin pääkadun Monte Cassinon varrella.

Sopotin majakka

Yksi Sopotin näkyvimmistä maamerkeistä on 1900-luvun alussa rakennettu majakka. Sopotin merelle avautuvan pääaukion laidalla sijaitseva 30 metriä korkea rakennus on nykyään avoinna yleisölle ja sen huipulla on suosittu näköalatasanne.


Sopotin rannat

Hiekkarantaa Sopotissa

Aurinkoisina kesäpäivinä elämä Sopotissa keskittyy kaupungin edustalle levittäytyvien upeiden hiekkarantojen ympärille. Luonnonmuovaamalla hienosta hiekasta koostuvalla rannalla on mukava nauttia auringosta ja meri-ilmasta. 15 kilometriä pitkällä rannalla ei ole koskaan tungosta koko matkalla, joten jopa kesän vilkkaimpina päivinä on mahdollista löytää itselleen rauhallinen auringonottopaikka, kunhan vain kävelee hieman sivummalle.

Sopotin rannan läheisyydessä toimii useita ravintoloita ja rantabaareja, joissa voi ruokailla tai nauttia virvokkeita. Sesonkiaikaan rannalla on myös mahdollisuus rantatuolin vuokraamiseen. Rannalla on myös hyvin tilaa erilaisten rantapelien, kuten rantalentopallon, pelaamiseen. Uimisen osalta Sopotissa kannattaa varautua siihen, että vesi on melko kylmää läpi kesän ja rannalla on usein voimakas aallokko.


Ravintolat ja yöelämä

Ravintola Sopotissa

Sopotissa on helppoa syödä hyvin ja edullisesti. Kaupungissa toimii erittäin hyvä valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat makunautintoja kaikista maailman suosituimmista keittiöistä. Lukuisten puolalaista keittiötä edustavien ravintoloiden lisäksi kaupungissa toimii esimerkiksi useita italialaisia, aasialaisia ja amerikkalaisia ravintoloita. Ravintoloiden taso on yleisesti ottaen hyvä ja hintataso on vain noin puolet Suomen hintatasosta. Paras valikoima ravintoloita on Sopotin pääkadun Monte Cassinon ympäristössä.

Sopot on myös tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kesällä kaupungin kaduille levittäytyvät ravintoloiden ja baarien terassit täyttyvät usein jo alkuillasta. Monissa paikoissa on tarjolla live-musiikkia, jota kuunnellen on mukava nauttia vaikkapa tuopillinen paikallista olutta. Myöhemmin illalla avaavat ovensa kaupungin lukuisat yökerhot, joissa juhlinta jatkuu aamuun asti. Myös yöelämässä hintataso on Suomen hintatasoon tottuneelle kohtuullinen.


Majoitus Sopotissa

Majoituksen suhteen Sopotissa on mistä valita. Viime vuosina kaupunkiin valmistuneet uudet hotellit ovat lisänneet hotellihuoneiden tarjontaa kaupungissa. Kaikkein suosituimpaan loma-aikaan heinä-elokuussa huoneiden hinnat tosin nousevat ja monet hotelleista saatetaan varata täyteen.

Tasokasta majoitusta etsivä voi majoittua Sopotissa esimerkiksi kaupungin parhaalla paikalla viiden tähden Sheraton-hotellissa. Tässä kylpylähotellissa vieraat voivat rentoutua spa-palveluiden ohella hotellin yksityisellä rannalla tai ylläpitää kuntoaan hotellin kuntokeskuksessa. Muita vaihtoehtoja kylpylälomalle Sopotissa ovat mm. perinteikäs viiden tähden kylpylähotelli Sofitel Grand ja neljän tähden hotellit Sopot Marriott ja Hotel Haffner.

Edullisempaa majoitusta etsivälle on myös tarjolla lukuisia vaihtoehtoja Sopotissa. Esimerkiksi kaupungissa toimivat lukuisat huoneistohotellit ja pienemmät kahden-kolmen tähden hotellit tarjoavat majoitusta kohtuulliseen hintaan.

Hotellit Sopotissa

Hotels.com