Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Nizzan lentokenttä

Lentokenttäopas: Nizzan lentokenttä

Nizzan lentokenttä

Nizzan lentokenttä (NCE) on Ranskan Rivieran tärkein lentokenttä. Koko Ranskan kolmanneksi vilkkaimman lentokentän kautta kulkee vuosittain noin 10 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä sijaitsee Välimeren rannalla kuuden kilometrin päässä Nizzan keskustasta. Lentokenttä koostuu kahdesta terminaalista.

Lentokentältä on säännölliset bussiyhteydet Nizzaan sekä moniin muihin Rivieran kaupunkeihin. Kentällä on kattava valikoima erilaisia palveluita, kuten ravintoloita ja myymälöitä.


Bussit lentokentältä Nizzaan

Nizzan lentokentän ja Nizzan keskustan välillä on hyvät bussiyhteydet. Bussilla siirtyminen lentokentältä Nizzaan tai toisinpäin sujuu helposti ja edullisesti.

Julkisen liikenteen operaattori Lignes d'azur liikennöi lentokenttäbusseja Nizzan keskustan ja lentokentän välillä. Lentokentällle kulkevat bussit nro. 98 ja 99. Lentokentällä molemmat bussit pysähtyvät sekä 1- että 2-terminaalin edustalla. Bussi nro. 98 kulkee lentokentältä Nizzan keskustan halki Riquierin rautatieasemalle. Bussin nro. 99 reitti taas kulkee lentokentältä Nizzan päärautatieasemalle.

Lentokenttäbussit kulkevat aamuvarhaisesta iltamyöhään. Bussit kulkevat 1-3 kertaa tunnissa, riippuen kellonajasta. Bussilippu maksaa aikuiselta kuusi euroa suuntaansa. Bussilla matka lentokentältä Nizzan keskustaan kestää noin puoli tuntia.

Varsinaisten lentokenttäbussien lisäksi lentokentältä on mahdollista matkustaa Nizzaan kaupunkiliikenteen bussilla nro. 23, jolla on pysäkki 1-terminaalin edustalla. Tällä bussilla matka lentokentältä keskustaan kustantaa vain 1,5 euroa suuntaansa. Suurien matkalaukkujen kanssa matkustavan on kuitenkin suositeltavaa käyttää lentokenttäbusseja, joissa on enemmän tilaa matkatavaroille.

Liput busseihin voi ostaa kuljettajalta tai lentokentällä sijaitsevasta lipunmyyntikioskista.

Bussien ajantasaiset aikataulut voit tarkistaa Lignes d'azurin nettisivuilta.


Bussit muihin Rivieran kohteisiin

Nizzan lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä myös Rivieran muihin kaupunkeihin. Kentältä kulkee ns. XPRESS -bussivuoroja Rivieran tärkeimpiin kaupunkeihin.

Lentokentältä Antibesiin kulkee XPRESS -bussi nro. 250. Matka-aika Antibesiin on n. 40 minuuttia. Bussimatka kustantaa 11 euroa suuntaansa tai 16,5 euroa menopaluu.

Lentokentältä Cannesiin kulkee XPRESS -bussi nro. 210. Matka-aika Cannesiin on n. 50 minuuttia. Bussilippu Cannesiin maksaa 22 euroa suuntaansa tai 33 euroa menopaluu.

Lentokentältä Monacoon ja Mentoniin liikennöi XPRESS -bussi nro. 110. Matka-aika Monacoon on n. 45 minuuttia ja Mentoniin n. 1h 15 min. Matka molempiin kaupunkeihin maksaa 22 euroa suuntaansa tai 33 euroa menopaluu.

XPRESS -bussien aikatauluja voit selata Nizzan lentokentän virallisilla sivuilla.


Junat Nizzan lentokentältä

Nizzan lentokentälle ei kulje junia, mutta lähin rautatieasema, nimeltään St Augustin, sijaitsee vain puolen kilometrin päässä kentästä eli sinne on mahdollista kävellä.

Junalla muihin Rivieran kohteisiin tai kauemmaksi aikova voi myös vaihtoehtoisesti matkustaa ensin lentokenttäbussilla nro. 99 Nizzan päärautatieasemalle tai lentokenttäbussilla nro. 98 Riquierin asemalle.

Junaliput Rivieran alueen kohteisiin ovat varsin edullisia, esimerkiksi matka Nizzan päärautatieasemalta Cannesiin kustantaa TER-junalla eli paikallisjunalla 7 euroa suuntaansa.


Taksit lentokentältä Nizzaan ja muualle

Lentokentältä on toki mahdollista matkustaa Nizzaan ja muihin Rivieran kaupunkeihin myös taksilla. Molemmissa terminaaleissa saapuvien matkustajien ovien läheisyydessä sijaitsevat taksitolpat on helppo löytää. Yleensä takseja on hyvin saatavilla eikä jonottaa juuri tarvitse.

Taksimatka lentokentältä Nizzan keskustaan maksaa noin 20-30 euroa. Taksi lentokentältä Antibesiin maksaa noin 50 euroa ja Cannesiin noin 70 euroa. Taksi on yleensä nopein tapa matkustaa lentokentältä Nizzaan ja muihin lähialueen kaupunkeihin, mutta se on toisaalta myös selvästi kallein kulkutapa.


Palvelut lentokentällä

Nizzan lentokentällä on monipuolinen valikoima erilaisia palveluita.

Molemmissa terminaaleissa toimii mm. vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa, makeisia ja alkoholia myyviä liikkeitä. Ylimääräisen ajan lentokentällä voi siis hyvin kuluttaa viimehetken tuliaisten ostamiseen.

Ravintolapalvelut lentokentän molemmissa terminaaleissa ovat varsin hyvät. Lentokentän ravintoloissa on tarjolla mm. hampurilaisia, pizzaa, panineja ja täytettyjä voileipiä. Suurin osa ravintoloista sijaitsee lentokentän yleisellä puolella, joten mikäli mahdollista, kannattaa ruokailu suorittaa ennen siirtymistä lähtevien matkustajien alueelle.

Kaikki suuret kansainväliset autovuokraamot ovat edustettuina Nizzan lentokentällä.


Majoitus lentokentän läheisyydessä

Nizzan lentokentän läheisyydessä toimii useita hotelleja.

Lentokentän ympäristössä sijaitsevat mm. Novotel, Campanile ja All Seasons -ketjuihin kuuluvat hotellit. Kaikki nämä hotellit ovat tasokkaita kolmen-neljän tähden hotelleja ja ne sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä lentokentästä.

Edullista majoitusta etsivälle taas on Nizzan lentokentän läheisyydessä tarjolla Premiere Classe Nice -niminen hotelli, joka sijaitsee noin kilometrin päässä lentokentästä.

Hotellin voi varata kätevästi Hotels.com -sivustolta.


Hotellit Nizzassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers