Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Nizzan lentokenttä

Lentokenttäopas: Nizzan lentokenttä

Nizzan lentokenttä

Nizzan lentokenttä (NCE) on Ranskan Rivieran tärkein lentokenttä. Koko Ranskan kolmanneksi vilkkaimman lentokentän kautta kulkee vuosittain noin 15 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä sijaitsee Välimeren rannalla kuuden kilometrin päässä Nizzan keskustasta. Lentokenttä koostuu terminaaleista 1 ja 2, liikelentoterminaalista sekä kahdesta helikopterialustasta.

Lentokentältä on säännölliset raitiovaunu- ja bussiyhteydet Nizzaan sekä moniin muihin Rivieran kaupunkeihin. Läheiseen Monacon ruhtinaskuntaan on myös mahdollista matkustaa helikopterilla suoraan lentokentältä. Nizzan lentokentällä on kattava valikoima erilaisia palveluita, kuten ravintoloita ja myymälöitä.


Raitiovaunu Nizzan keskustaan

Kesällä 2019 avattu raitiotieyhteys tarjoaa helpon ja nopean yhteyden lentokentältä Nizzan keskustaan. Raitiolinja T2 pysähtyy lentokentän molempien terminaalien edustalla ja kulkee aamuvarhaisesta iltamyöhään. Raitiovaunut kulkevat noin 6-10 minuutin välein, joten odotusaika ei koskaan muodostu kovin pitkäksi. Matka-aika lentokentältä Nizzan keskustaan kestää alle 30 minuuttia. Linjalla 2 on pysäkkejä mm. Nizzan rantakadun varrella, jonka varrella ja läheisyydessä sijaitsee useita hotelleja.

Ratikka on paitsi mukava, myös edullinen tapa siirtyä lentokentältä Nizzan keskustaan. Kertalippu Nizzan raitioliikenteessä kustantaa 1,5 euroa eikä erillistä lentokenttälisää peritä. Lipun hinta sisältää 74 minuutin vaihto-oikeuden Nizzan kaupunkiliikenteessä mukaan lukien kaikki raitiolinjat ja paikallisbussit. Saatavilla on myös 10 matkan sarjalippuja 10 eurolla. Kannattaakin heti harkita sarjalipun ostamista, sillä Nizzan kolme raitiolinjaa ovat muutoinkin kätevä tapa liikkua kaupungissa.

Lippujen osto ratikkaan onnistuu lippuautomaateista, joita löytyy jokaiselta raitiovaunupysäkiltä, myös lentokentältä. Lentokentän terminaalien välillä matkustaminen on ilmaista.


Bussit lentokentältä Nizzaan

Nizzan lentokentän ja Nizzan keskustan välillä kulkee myös busseja. Niitä kannattaa käyttää lähinnä silloin kun raitiovaunut eivät kulje tai mikäli matkan määränpää sattuu sijaitsemaan paremmin bussireittien varrella.

Lentokentällle kulkevat kaupunkiliikenteen bussit nro. 23 ja 52, jotka pysähtyvät lentokentällä 1-terminaalin edustalla. Linja 23 kulkee lentokentältä Nizzan keskustan pohjoispuolella sijaitsevaan Vallon des Fleursiin. Linja 52 kulkee puolestaan Nizzan keskustan läpi vanhankaupungin kupeessa sijaitsevalle J.C. Bermondin asemalle.

Linja 23 liikennöi päiväsaikaan tiheimmillään noin 10 minuutin vuorovälillä, linja 52 hieman harvemmin. Liput busseihin voi ostaa kuljettajalta. Kertalippu maksaa 1,5 euroa, kuten ratikassakin.

Aamuyöllä klo. 5-6 välillä sekä illan viimeisinä tunteina klo. 20-24 välillä lentokentälle liikennöi lisäksi Nizzan keskustasta "Bus Aéroport Direct" -linja. Tämä vuorokauden hiljaisempina aikoina kulkeva bussilinja täydentää raitioliikennettä aikana jolloin raitiovaunut eivät liikennöi tai ne kulkevat harvemmalla vuorovälillä.

Nizzan kaupunkiliikenteen bussien ja raitiovaunujen ajantasaiset aikataulut voit tarkistaa Lignes d'azurin nettisivuilta.


Bussit muihin Rivieran kohteisiin

Nizzan lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä myös Rivieran muihin kaupunkeihin. Kentältä kulkee ns. XPRESS -bussivuoroja Rivieran tärkeimpiin kaupunkeihin.

Lentokentältä Antibesiin kulkee XPRESS -bussi nro. 250. Matka-aika Antibesiin on n. 40 minuuttia. Bussimatka kustantaa 11 euroa suuntaansa tai 16,5 euroa menopaluu.

Lentokentältä Cannesiin kulkee XPRESS -bussi nro. 210. Matka-aika Cannesiin on n. 50 minuuttia. Bussilippu Cannesiin maksaa 22 euroa suuntaansa tai 33 euroa menopaluu.

Lentokentältä Monacoon ja Mentoniin liikennöi XPRESS -bussi nro. 110. Matka-aika Monacoon on n. 45 minuuttia ja Mentoniin n. 1h 15 min. Matka molempiin kaupunkeihin maksaa 22 euroa suuntaansa tai 33 euroa menopaluu.

XPRESS -bussien aikatauluja voit selata Nizzan lentokentän virallisilla sivuilla.


Junat Nizzan lentokentältä

Suoraan Nizzan lentokentälle ei kulje junia, mutta lähin rautatieasema, nimeltään St Augustin, sijaitsee vain puolen kilometrin päässä kentästä, joten sinne on mahdollista kävellä. Myös raitiovaunulla voi matkustaa lentokentältä lähelle St Augustinin asemaa. Aseman lähin pysäkki on nimeltään "Grand Arénas".

Junalla muihin Rivieran kohteisiin tai kauemmaksi aikova voi myös matkustaa ensin raitiovaunulla tai bussilla Nizzan päärautatieasemalle, josta on tarjolla suoria junayhteyksiä eri puolille Ranskaa.

Junaliput Rivieran alueen kohteisiin ovat varsin edullisia, esimerkiksi matka Nizzan päärautatieasemalta Cannesiin maksaa TER-junalla eli paikallisjunalla noin 7 euroa suuntaansa.

Juna-aikatauluihin voi tutustua tarkemmin Ranskan valtion rautatieyhtiö SNCF:n Oui.SNCF-sivustolla, josta liput voi myös ostaa etukäteen.


Taksit lentokentältä Nizzaan ja muualle

Lentokentältä on toki mahdollista matkustaa Nizzaan ja muihin Rivieran kaupunkeihin myös taksilla. Molemmissa terminaaleissa saapuvien matkustajien ovien läheisyydessä sijaitsevat taksitolpat on helppo löytää. Yleensä takseja on hyvin saatavilla eikä jonottaa juuri tarvitse.

Taksimatka lentokentältä Nizzan keskustaan maksaa noin 20-30 euroa. Taksi lentokentältä Antibesiin maksaa noin 50 euroa ja Cannesiin noin 70 euroa. Taksi on yleensä nopein tapa matkustaa lentokentältä Nizzaan ja muihin lähialueen kaupunkeihin, mutta se on toisaalta myös selvästi kallein kulkutapa.


Palvelut lentokentällä

Nizzan lentokentällä on monipuolinen valikoima erilaisia palveluita.

Molemmissa terminaaleissa toimii mm. vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa, makeisia ja alkoholia myyviä liikkeitä. Ylimääräisen ajan lentokentällä voi siis hyvin kuluttaa viimehetken tuliaisten ostamiseen.

Ravintolapalvelut lentokentän molemmissa terminaaleissa ovat varsin hyvät. Lentokentän ravintoloissa on tarjolla mm. hampurilaisia, pizzaa, panineja ja täytettyjä voileipiä. Suurin osa ravintoloista sijaitsee lentokentän yleisellä puolella, joten mikäli mahdollista, kannattaa ruokailu suorittaa ennen siirtymistä lähtevien matkustajien alueelle.

Kaikki suuret kansainväliset autovuokraamot ovat edustettuina Nizzan lentokentällä.


Majoitus lentokentän läheisyydessä

Nizzan lentokentän läheisyydessä toimii useita hotelleja.

Lentokentän ympäristössä sijaitsevat mm. Novotel, Campanile ja All Seasons -ketjuihin kuuluvat hotellit. Kaikki nämä hotellit ovat tasokkaita kolmen-neljän tähden hotelleja ja ne sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä lentokentästä.

Edullista majoitusta etsivälle taas on Nizzan lentokentän läheisyydessä tarjolla Premiere Classe Nice -niminen hotelli, joka sijaitsee noin kilometrin päässä lentokentästä.

Hotellin voi varata kätevästi Hotels.com -sivustolta.


Hotellit Nizzassa

Hotels.com